30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

CHP`li İnan Akgün Alp, Taksim Meydanı yasağını TBMM gündemine taşıdı


CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İstanbul Valiliği`nin 2025 yılı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Taksim Meydanı`nda yapılacak kutlamaları yasaklama kararına "1 Mayıs kutlamalarını yasaklama kararı hem kanunu hem de mahkeme kararını hiçe saymaktadır" diyerek tepki gösterdi. Alp, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2025 Perşembe 21:51   Okunma : 821

(ANKARA) - CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İstanbul Valiliği`nin 2025 yılı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Taksim Meydanı`nda yapılacak kutlamaları yasaklama kararına "1 Mayıs kutlamalarını yasaklama kararı hem kanunu hem de mahkeme kararını hiçe saymaktadır" diyerek tepki gösterdi. Alp, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İnan Akgün Alp, İstanbul Valiliği`nin 2025 yılı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü`nde Taksim Meydanı`nda yapılacak kutlamaları yasaklama kararını hukuka aykırı olarak değerlendirdi. Alp, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru öneresinde İçişleri Bakanı`nın anayasayı ihlal ettiğini ileri sürdü.

Alp, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu`nun 3. maddesinin, herkese silahsız ve saldırısız şekilde toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı tanıdığını hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi`nin 12.10.2023 tarihli kararına dikkat çekti. Alp, "Anayasa Mahkemesi, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı`nda engellenmesinin, Anayasa`nın 34. maddesiyle güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlali olduğuna hükmetmiştir." dedi.

Alp şunları ifade etti:

"Taksim Meydanı, 1 Mayıs`la özdeşleşmiş bir simge meydandır. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında barışçıl bir şekilde kutlanan 1 Mayıs, 2013 yılından itibaren hukuka aykırı bir şekilde engellenmiştir. Anayasa Mahkemesi`nin kararına rağmen, İstanbul Valiliği`nin 1 Mayıs kutlamalarını yasaklama kararı hem kanunu hem de mahkeme kararını hiçe saymaktadır."

Alp, idarenin Anayasa Mahkemesi kararlarının gereğini yerine getirmesi gerektiğini ve Taksim`de 1 Mayıs kutlamalarının güvenli ve barışçıl bir şekilde yapılabilmesi için gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti. Alp ayrıca, "Anayasa Mahkemesi`nin kararının gereğini yerine getirmemek, Anayasa`nın 2, 11, 34, 137 ve 153. maddelerine göre açıkça Anayasal suç işlemektedir." dedi.

Alp, son olarak gösteriler sırasında gözaltına alınan emekçilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA