4 Temmuz 2026 Cumartesi

16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı  
 
     
   

CHP`li Murat Çan: İktidar staj ve çıraklık mağdurlarına bir ayrımcılık yaptı ve onları görmezden geldi


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Cumhuriyet Meydanında toplanan staj ve çıraklık sigortası mağdurları CHP Samsun Milletvekili Murat Çan`dan sorunlarını mecliste dile getirmesi için talepte bulundu.

 

Tarih : 1 Mayıs 2025 Perşembe 23:33   Okunma : 1043

Haber: Mehmet Rebii Özdemir

(SAMSUN)-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Cumhuriyet Meydanında toplanan staj ve çıraklık sigortası mağdurları CHP Samsun Milletvekili Murat Çan`dan sorunlarını mecliste dile getirmesi için talepte bulundu.

Samsun`da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde staj ve çıraklık sigortası mağdurları Cumhuriyet Meydanında toplandı.1 Mayıs kutlamaları için Samsun`da bulunan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan da mağdurlara destek verdi. Çan, mağdurların taleplerini dinledikten sonra yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

"Son 23 yıldır toplumun her kesiminde eziyet, ayrımcılık, adaletsizlik yaşatan iktidar 3-4 yıldır Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorununu çözerken staj ve çıraklık mağdurlarına bir ayrımcılık yaptı ve onları görmezden geldi. Yapılması gereken devlet olmanın gereği olan bir gün için 17 yılı bekletmek değil, yapılması gereken primini ödememiş vatandaşlarımızın emeklilik hakkını 17 yıl geriye taşımamak değildir. Devletin, devlet olma gereği staj olarak, stajyer olarak ödettiği vatandaşlarını STK`ya giriş yaptığı vatandaşlarını pirimini ödemek ya da ödeyemeyenleri yani herhangi bir sebeple ödeyemeyenleri ama kaydı olanları mutlaka borçlanmayla, geriye dönüp o haklarındaki mağduriyeti gidermektir. Bu arkadaşlarımız yıllardır her yerde kar, yağmur, kış demeden bu direnişi, bu hak arayışını gösteriyor. Bugün 1 Mayıs hem bütün emekçilerin hakkını hem de kendilerine verilmeyen hakkı almak için buradalar. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak il örgütümüz olarak yanlarındayız. Kendilerine her zaman desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”  

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından Burak Can da şunları belirtti:

"Bugün burada Alın terinin, emeğin ve insanca yaşam mücadelesinin sesi olmak için toplandık. Ancak biz sadece emeğimizin değil yıllardır görmezden gelinen hakları gasp edilen staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının da sesi olmaya geldik. Bizler çocuk yaşta sanayi tezgâhlarının başında atölyelerde iş yerlerinde çalıştırılıp sigorta başlangıçlarımız görmezden gelinen gençliğimiz sömürülen insanlar olarak buralardayız. Bugün milyonlarca insan saç ve çıraklık döneminde çalıştığı yıllar sigorta başlangıcı sayılmadığı için emeklilik haklarına ulaşamıyor. O yıllarda çalıştık, üretime katkı verdik ama hakkımız verilmedi. Ne bir işçi sayıldık ne de bir öğrenci. Arada bırakıldık. Bugün buradan haykırıyoruz. Biz çalıştığımız günlerin, alın terimizin, çocuk yaşta maruz bırakıldığımız ağır şartların hesabını sormaya geldik.  Analarımızın gözyaşı, babalarımızın duası, bizim ise yıllardır içimizde yaptığımız öfkemiz var burada. Bu ülkenin gençleri çocuk yaşta sigortasız çalıştırılıp, yarınları çalınarak büyütülmesin. Her 1 Mayıs`ta sadece geçmişin değil, geleceğin de sorumluluğunu taşıyoruz. Eşit, adil, insanca bir yaşam için mücadelemizi sürdürecek. Haklarımızı alana kadar susmayacağız. Çünkü biz emeğin çocuklarıyız. Ve bu ülkenin emeği sahipsiz değildir. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın emek ve adalet mücadelemiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA