1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Erhan Adem: "Tıpkı Taksim`i 1 Mayıs`a yasakladıkları gibi, bu ülkenin toprağını da üreticisini de fiilen yasaklıyorlar"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, mısır ithalatı kararına tepki göstererek, "Tıpkı Taksim`i 1 Mayıs`a yasakladıkları gibi, bu ülkenin toprağını da üreticisini de fiilen yasaklıyorlar, tarımı bitiriyorlar" dedi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2025 Perşembe 10:58   Okunma : 351

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, mısır ithalatı kararına tepki göstererek, "Tıpkı Taksim`i 1 Mayıs`a yasakladıkları gibi, bu ülkenin toprağını da üreticisini de fiilen yasaklıyorlar, tarımı bitiriyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem yaptığı yazılı açıklamada, dün Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararnameyle, 1 milyon ton mısırın sıfır gümrük vergisiyle ithalatına onay verildiğini belirterek, bunun “üreticiye ihanet, ithalat lobilerine kıyak” olduğunu ifade etti.

Adem, açıklamasında şunları kaydetti:

“1 Mayıs öncesinde yayımlanan bu kararın manidar olduğunu düşünüyoruz. Emek Bayramı`nda yerli üreticiye değil, yabancı şirketlere kıyak geçildi. Gümrük vergisi sıfırlanarak 1 milyon ton mısır ithalatına kapılar sonuna kadar açıldı. Bu kararı alanlar, sonra çıkıp bu ülkenin en büyük tarım ekonomisine sahip olduğunu iddia ediyor. Peki bu nasıl bir ekonomi ki kendi çiftçisini desteklemiyor, kendi üreticisini yok sayıyor? Tıpkı Taksim`i 1 Mayıs`a yasakladıkları gibi, bu ülkenin toprağını da üreticisini de fiilen yasaklıyorlar. Tarımı bitiriyorlar.

"Bu karar, alın teriyle üreten milyonlarca çiftçimize açık bir ihanettir"

Bu karar, alın teriyle üreten milyonlarca çiftçimize açık bir ihanettir. 1 Mayıs arifesinde alınmış olması da, bu iktidarın emeğe ne kadar uzak olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. 1 Mayıs arifesinde alınan bu karar, iktidarın emeğe verdiği değeri açıkça göstermektedir. Alın teriyle üreten milyonlarca çiftçi ayakta kalmaya çalışırken, milyon tonluk ithalatla yabancı çiftçiye bayram ettiriliyor. İktidar, emekçiye vereceği desteği, ithalatçı şirketlere peşkeş çekiyor. Bu karar, yalnızca bir ekonomik tercih değil, aynı zamanda bir siyasi tavırdır. Bu iktidar, bu ülkenin üreticisine değil, dışarıdaki tüccarlara güveniyor. Halkı yoksulluğa, çiftçiyi iflasa mahkûm eden bu ithalat sevdasından derhal vazgeçin."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA