20 Nisan 2026 Pazartesi

11:30   ’ZEHIR GÖNDERDINIZ, KARARı SIZ VERIN!’ GIRESUNLU ESMA TEYZE’NIN MADEN İSYANı KEŞFET’I SALLADı!   10:20   ÇIFTÇININ ÇıĞLıĞı: ’BANKALAR ARTıK ORTAĞıMıZ OLDU!’ NIĞDE’DE ÜRETICI ÇıKMAZDA   09:51   MERSIN’DE KENDI İŞININ PATRONU OLMAK İSTEYENLER BURAYA! MERCEK ILE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR   18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’   01:19   KULLANıLMAYAN EVLER İÇIN KATı ATıK BEDELI ÖDENMEYECEK: İŞTE MECLIS’TEN ÇıKAN KRITIK KARARLAR!   16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"  
 
     
   

KKTC`de öldürülen iş insanı Halil Falyalı`nın eski muhasebecisi Cemil Önal Hollanda`da öldürüldü, polis saldırganın eşkalini paylaştı


Hollanda Ulusal Polisi, KKTC`de 2022`de öldürülen iş insanı Halil Falyalı`nın eski muhasebecisi Cemil Önal`ın dün Rijswijk kentinde bir otelde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. "Saldırgan 1.80 boylarında, normalden iri yapılı, sakallı ve siyah kıyafetli bir erkek" denilen polis açıklamasında, kaçan saldırganın yakalanabilmesi için tanıklara çağrı yapıldı. 

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 12:16   Okunma : 812

(ANKARA) - Hollanda Ulusal Polisi, KKTC`de 2022`de öldürülen iş insanı Halil Falyalı`nın eski muhasebecisi Cemil Önal`ın dün Rijswijk kentinde bir otelde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. "Saldırgan 1.80 boylarında, normalden iri yapılı, sakallı ve siyah kıyafetli bir erkek" denilen polis açıklamasında, kaçan saldırganın yakalanabilmesi için tanıklara çağrı yapıldı. 

Hollanda Ulusal Polisi`nin resmi websitesinde yer alan açıklamada, "Polis, 1 Mayıs Perşembe günü Rijswijk kentinde meydana gelen ölümcül silahlı saldırıya tanık olan kişileri arıyor. Saat 17.45 sularında, Rijswijk`teki Van Vredenburchweg üzerindeki bir otelin önünde silahlı saldırı gerçekleşti. Türkiye uyruklu 41 yaşındaki bir adam olay yerinde hayatını kaybetti" denildi.

Polisin resmi açıklamasında isim verilmese de öldürülen kişinin, Halil Falyalı`nın eski muhasebecisi Cemil Önal olduğu belirtildi. Polis, geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını vurgulayarak olay yerinden kaçan saldırganın eşkalini verdi ve tanıklara çağrı yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: "Tanıklar, saat 17.45 civarında otelin terasında bir silahlı saldırı olduğunu bildirdi. Kurbanın yakın mesafeden vurulduğu belirtildi. Saldırgan daha sonra olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili olarak bir Savcı gözetiminde Geniş Kapsamlı Soruşturma Ekibi oluşturuldu. Polis, olay saati olan 17.45 civarında Van Vredenburchweg çevresinde bir şey görmüş olabilecek kişilerle iletişime geçmek istiyor. Saldırgan, yaklaşık 1.80 boylarında, normalden iri yapılı, sakallı ve siyah kıyafetli bir erkek olarak tanımlandı. Bir şey gördüyseniz, 0800-6070 numaralı telefondan polisi ya da isimsiz ihbarda bulunmak için 0800-7000 numaralı hattı arayabilirsiniz.``

Suikast Hollanda basınında geniş yer buldu

Algemeen Dagblad ve De Gelderlander dahil bir dizi Hollanda merkezli haber kuruluşu dün akşam Rijswijk kentinde kalabalık bir otel terasında "içkisini yudumlarken" silahla öldürülen kişinin 41 yaşındaki Türk vatandaşı Cemil Önal olduğunu yazarken Önal`ın KKTC`de gerçekleşen Halil Falyalı cinayetinin şüphelileri arasında olduğu hatırlatıldı.

Önal`ın avukatı: Maalesef açıklama yapamam

Önal, 8 Şubat 2022`de Girne`de Falyalı ve şoförünün öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili davada şüpheli konumundaydı. Olayın ardından Önal hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarıldı ve 2023 yılında Hollanda`da gözaltına alındı. Hukuki alanda güvenlik gerekçesiyle Türkiye`ye iade edilemeyeceğini savunan Önal kısa süre önce serbest bırakılmıştı. Hollanda basını, Önal`ın neden serbest bırakıldığının bilinmediğini yazdı.

Türkiye`ye iade davasında Önal`ı savunan avukatı, Hollanda basınına müvekkilinin ölümü ya da neden serbest bırakıldığı hakkında yorum yapmayı reddetti ve ``Bu konuda şu anda maalesef bir açıklama yapamam`` ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA