13 Ağustos 2025 Çarşamba

13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:47   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:03   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:30   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:19   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:03   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:40   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı   16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"   16:09   MASADA GERGINLIK: "BIZI ALANLARA İTMEYIN!"   16:05   İDARE MAHKEMESINDEN, OKUL BIRINCILIĞI ÖSYM’YE BILDIRILMEYEN ÜNIVERSITE ADAYı LEHINE YÜRÜTMEYI DURDURMA KARARı   14:56   TOROSLAR’DAN SÜRDÜRÜLEBILIR GELECEĞE DEV ADıM: "SıFıR ATıK PARKı" GELIYOR!  
 
     
   

CHP`li Demir`den işçilerin mazeret izni hakkının memurlar ile eşitlenmesine ilişkin kanun teklifi


CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, işçilere verilen mazeret izni hakkının memurlar ile eşitlenmesi için kanun teklifi verdi. Demir, " Eşitlik ilkesinin bir gereği olarak mazeret izni konusunda memur işçi ayrımı ortadan kalkmalı, tanınan mazeret izni hakkı memurlar ve işçiler için eşit olmalıdır. Bu sebeple verdiğimiz kanun teklifi ile işçilerde babalık izninin 10 gün ve diğer mazeret izinlerinin 7 gün olmasını talep ediyoruz" dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 13:13   Okunma : 2002

(ANKARA)- CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, işçilere verilen mazeret izni hakkının memurlar ile eşitlenmesi için kanun teklifi verdi. Demir, " Eşitlik ilkesinin bir gereği olarak mazeret izni konusunda memur işçi ayrımı ortadan kalkmalı, tanınan mazeret izni hakkı memurlar ve işçiler için eşit olmalıdır. Bu sebeple verdiğimiz kanun teklifi ile işçilerde babalık izninin 10 gün ve diğer mazeret izinlerinin 7 gün olmasını talep ediyoruz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, işçilere verilen mazeret izni hakkının memurlar ile eşitlenmesini öngören kanun teklifini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı`na sundu. Demir, İş Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile işçiye; evlenmesi, evlat edinmesi, ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü ve eşinin doğum yapması hâlinde verilen mazeret izinlerinin memurlar ile eşit olacak şekilde artırılmasını talep etti.

Demir`in sunduğu teklifte, işçiye; evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü hâlinde yedi gün, eşinin doğum yapması hâlinde ise on gün ücretli izin verilmesi öngörüldü.

Demir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Mevzuatımızda, işçiye evlilik ve cenaze izni olarak yalnız üç ve babalık izni olarak da yalnız beş gün izin hakkı tanınıyor. Aynı mazeret izinleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nda memura, eşinin doğum yapması hâlinde on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde ise yedi gün olacak şekilde verilmekte. Eşitlik ilkesinin bir gereği olarak mazeret izni konusunda memur işçi ayrımı ortadan kalkmalı, tanınan mazeret izni hakkı memurlar ve işçiler için eşit olmalıdır. Bu sebeple verdiğimiz kanun teklifi ile işçilerde babalık izninin 10 gün ve diğer mazeret izinlerinin 7 gün olmasını talep ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA