13 Mart 2026 Cuma

22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"  
 
     
   

Basın Konseyi, Dünya 2025 Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle tören düzenledi


Basın Konseyi, her yıl Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle düzenlediği ödül törenini İstanbul`da gerçekleştirdi. Pera Müzesi Oditoryumu`nda gerçekleştirilen ödül törenine medya, hukuk, siyaset ve akademi dünyasından tanınmış isimler katıldı.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 14:38   Okunma : 1491

(İSTANBUL) Basın Konseyi, her yıl Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle düzenlediği ödül törenini İstanbul`da gerçekleştirdi. Pera Müzesi Oditoryumu`nda gerçekleştirilen ödül törenine medya, hukuk, siyaset ve akademi dünyasından tanınmış isimler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 101 yıllık Cumhuriyet tarihinin basın açısından hiç olmadığı kadar ağır baskı, sindirme, ötekileştirme yaşandığını, demokrasilerde hiç yaşanmaması gereken koşullarda gazetecilerin mesleklerini yapmaya çalıştığını belirtti. Türenç, haksız gözaltılara, tutuklama kararlarına, baskılara, işsizliğe, tehdit ve korkutmalara karşı kararlılıkla nasıl mücadele edildiğini konuşmamız gerektiğini kaydetti.

"Kaybeden Türkiye olmuş, kaybeden çok seslilik olmuştur, kaybeden demokrasi olmuştur"

Türkiye`nin 180 ülke içinde basın özgürlüğü sıralamasında 159. sıraya gerilediğini hatırlatan Türenç, Basın Konseyi olarak bu durumu tersine çevirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Kamu kaynaklarının haksız şekilde birtakım basına aktarılması, Türkiye`de bir yandaş basın olgusunu ortaya çıkardığını belirten Pınar Türenç, "Kaybeden Türkiye olmuş, kaybeden çok seslilik olmuştur, kaybeden demokrasi olmuştur" dedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç`in ardından kürsüye gelen Sözcü TV muhabiri Gülnur Saydam, Türkiye`de kamusal gücü elinde bulunduran güçlerin bilgiyi ve haberin kendi menfaatleri doğrultusunda eğip büktüklerini kaydederek kanıtlı ve teyitli yaptıkları haberlerin bile bu çevrelerce acımasızca manipüle edildiğini söyledi ve Basın Konseyi`ne kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Saraçhane eylemleri nedeniyle gözaltına alınan öğrenci konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması üzerine Saraçhane`de yapılan protestolarda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Irmak Uyan da törende kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Irmak Uyan, sadece yasal haklarını kullandığı için evinin önüne onlarca polis yığıldığını ve sabaha karşı gözaltına alındığını anlattı. Irmak Uyan Türkiye`nin daha demokrat ve daha özgür olması için haklarını aramaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Törenin sunuculuğunu yapan Levent Yıldız, ödülün veriliş gerekçesini açıkladı. Yıldız, “Basın Konseyi olarak 2025 yılı basın özgürlüğü ödülümüzü tüm zorluklara göğüs geren, darp edilen araç gereci kırılan, elinden alınan, kalemi yok edilmeye çalışılan, gözdağı verilen, gözaltına alınan, olaylarda acımasızca gaz yedirilen, ayağına kelepçe takılarak ev hapsine mahkum edilen, sabahın kör karanlığında çocuğunun yanında derdest edilen, günlerce göz altında bekletilen, Silivri zindanlarına mahkum edilen, ekranları karartılan, ağır para cezalarıyla susturulmaya çalışılan, ilan ve reklamları adil dağıtmayarak ekonomik güçsüzlüğe itilen, işsiz bırakılan ama yine de, inatla gazetecilik diyen, direnen, tüm gerçek gazetecilere ve onurlu gazetecilik mesleğine adamak istiyoruz.” dedi. Tören, etkinliğe katılan gazetecilerin sahneye davet edilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA