13 Mart 2026 Cuma

15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER  
 
     
   

CHP`li Şahbaz: “9 yaşında zihinsel ve fiziksel engelli, yoğun bakımda yatan bir çocuğumuzun devletin koruması altında cinsel saldırıya uğraması kabul edilemez”


CHP Genel Başkanı Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “9 yaşında zihinsel ve fiziksel engelli, solunum cihazına bağlı, yoğun bakımda en savunmasız halde yatan bir çocuğumuzun devletin hastanesinde, devletin koruması altında cinsel saldırıya uğraması kabul edilemez, korkunç bir durumdur. Kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına kadar belirlemeye çalışan Sayın Sağlık Bakanı`nı öncelikle hastanelerde tedavi altındaki çocuklarımızı korumaya davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı`ndan acilen açıklama bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2025 Cuma 17:32   Okunma : 2527

(ANKARA) – CHP Genel Başkanı Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “9 yaşında zihinsel ve fiziksel engelli, solunum cihazına bağlı, yoğun bakımda en savunmasız halde yatan bir çocuğumuzun devletin hastanesinde, devletin koruması altında cinsel saldırıya uğraması kabul edilemez, korkunç bir durumdur. Kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına kadar belirlemeye çalışan Sayın Sağlık Bakanı`nı öncelikle hastanelerde tedavi altındaki çocuklarımızı korumaya davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı`ndan acilen açıklama bekliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, yoğun bakımda 9 yaşındaki engelli çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Şahbaz, şunları kaydetti:

“İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi`nde dokuz yaşında zihinsel ve fiziksel engelli bir çocuğumuz zatürre tanısıyla hastaneye yatırılmış, 11 gün serviste tedavi edildikten sonra tedaviye yanıt vermediği için 30 Mart`ta solunum cihazına bağlanarak yoğun bakımda tedavisine devam edilmiştir. 7 Nisan da genital kanaması olduğu fark edilen çocuğa yapılan muayenede cinsel istismara uğradığı tespit edilmiştir. 9 yaşında zihinsel ve fiziksel engelli, solunum cihazına bağlı, yoğun bakımda en savunmasız halde yatan bir çocuğumuzun devletin hastanesinde, devletin koruması altında cinsel saldırıya uğraması kabul edilemez, korkunç bir durumdur.

“Sağlık Bakanını öncelikle hastanelerde tedavi altındaki çocuklarımızı korumaya davet ediyoruz”

Basına yansıdığı şekilde sonda takılırken olmuş olabilir ya da ailesinin yanında olmuş olabilir açıklamaları, hedef saptırma ve kamuoyunu yanıltmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Yenidoğan bebeklerimiz özel hastanelerde çeteler elinde hayatını kaybederken, 9 yaşında fiziksel ve zihinsel engelli bir çocuğumuzun hastanede cinsel saldırıya uğradığı bir durum AKP`nin sağlık sisteminin ne kadar çürümüş olduğunu ortaya koymaktadır. Bu sağlık sisteminde en masumlarımız bile güvende değildir. AKP`nin sağlık sistemi hepimiz için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına kadar belirlemeye çalışan Sayın Sağlık Bakanı`nı öncelikle hastanelerde tedavi altındaki çocuklarımızı korumaya davet ediyoruz. Sağlık Bakanlığı`ndan acilen açıklama bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA