13 Nisan 2026 Pazartesi

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol bakım çalışmalarına devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda konfor ve güvenliği artırmak amacıyla yeni yol projelerinin yanı sıra mevcut yol ve kavşaklarda iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tarih : 6 Mayıs 2025 Salı 09:46   Okunma : 773

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda konfor ve güvenliği artırmak amacıyla yeni yol projelerinin yanı sıra mevcut yol ve kavşaklarda iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, araç sayısındaki artışla yoğunlaşan trafik nedeniyle bir yandan yeni yol yapım projelerini sürdürürken, diğer yandan mevcut yol ve kavşaklarda iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Sayapark Kavşağı, Portakallı Kavşak, Kelveli Kavşağı, Tarsus Üzümlü Kavşağı ve 201. Cadde Kavşağı`nda çalışmalar tamamlandı. Yapılan düzenlemeler ile trafik yoğunluğunun azaltılması, sürücülere daha güvenli ve konforlu bir sürüş imkânı sunulması hedefleniyor. 

Trafik akışında yaklaşık yüzde 40 oranında verimlilik sağlandı

Çalışmaların ilk adresi Sayapark Kavşağı oldu. Mevcutta bulunan dönel kavşağın kaldırıldığı bölgede 2 bin 100 ton asfalt serimi ve 600 metre bordür imalatı gerçekleştirildi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 48 saatte tamamlanan akıllı kavşak çalışmasıyla, trafik akışında yaklaşık yüzde 40 oranında verimlilik sağlandı.

Büyükşehir ekiplerinin Akdeniz ilçesi Kiremithane Mahallesi Sakarya Caddesi`nde bulunan Portakallı Kavşak`ta yaptığı çalışmayla, yolun deforme bölümleri yenilendi ve kavşak modernize edildi. Sakarya Caddesi ile İnönü Bulvarı arasında kalan bölgede refüj düzenlemesi Power Curber iş makinesi kullanılarak Avrupa standartlarına uygun şekilde yapıldı. Ayrıca, Portakal Heykeli`nin bakımı ve çevresinde kuru peyzaj düzenlemeleri de gerçekleştirildi.

Üzümlü Kavşağı 72 saatte yenilendi

Mezitli ilçesi İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yer alan Kelveli Kavşağı`nda, 2 bin 500 ton sıcak asfalt serimi, bin 500 metre bordür ve bin metrekare kaldırım imalatı yapıldı. Mevcutta bulunan dönel kavşak kaldırılarak yerine yeni kavşak düzenlendi. Yoğun araç trafiğine sahip bölgede yapılan hızlı ve planlı çalışmalar sayesinde trafik akışı daha güvenli hale getirildi.

Tarsus`un batı girişinde yer alan D-400 Karayolu bağlantısındaki Üzümlü Kavşağı, ekipler tarafından 72 saatte yenilendi. Bozuk asfalt ve kaldırımlar tamamen değiştirilirken, dönel kavşak kaldırıldı ve sürücüler için görüş alanı genişletildi. 2 bin ton sıcak asfalt serimi ve bin 700 metrekare kaldırım imalatı yapılan bölgede refüj de Power Curber makinesi kullanılarak Avrupa standartlarına uygun hale getirildi.

Toroslar ilçesinde 2. Çevre Yolu ile 201. Cadde`nin kesişiminde yer alan, halk arasında Yumuktepe Kavşağı olarak bilinen noktada da çalışmalar tamamlandı. Orta göbek tamamen kaldırılırken, kuzey-güney istikametine dönüşler için sığınma cepleri oluşturuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenen farklı noktalarda kavşak düzenleme ve iyileştirme çalışmalarına devam edecek.

"Trafiğin rahatladığını gözlemledik"

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığında görev yapan Yol Asfalt Şefi Mehmet Onur Güner, Sayapark Kavşağı, Portakallı Kavşak, Kelveli Kavşağı, Tarsus Üzümlü Kavşağı ve 201. Cadde Kavşağı`nda tamamlanan çalışmalar kapsamında bakım onarım ve peyzaj düzenlemelerini yaptıklarını, doğu-batı refüjleri daraltarak sığınma cepleri oluşturduklarını anlattı.

Güner, "Pik saatlerde yapılan sayımlarda araç sayısı artmasına rağmen trafiğin rahatladığını gözlemledik. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Amacımız, trafik yoğunluğunu azaltarak Mersin`i daha modern bir kent haline dönüştürmek" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA