22 Ekim 2025 Çarşamba

21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY   16:09   KARADUVAR SAHILINE DÖKÜLEN TONLARCA GIYSI VE TEKSTIL ATıĞı TOPLANDı   16:08   23. AHMET YEŞIL RESIM YARıŞMASı BAŞVURULARı YARıN SONA ERIYOR   21:46   TBMM’DE “SILIVRI” KRIZI: BAŞARıR’ıN SÖZLERI MECLIS’I KARıŞTıRDı   21:14   TÜRKIYE’NIN GELECEĞI TOPRAĞıN ALTıNDA: CHP’DEN NADIR ELEMENTLER İÇIN TARIHI HAMLE   16:09   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL, KADıN ÇIFTÇILER İÇIN SGK PRIM DESTEĞI VE YıPRANMA PAYı TALEP ETTI   15:42   TBB BAŞKAN VEKILI SEÇER, ANKARA’DA ‘KADıN DOSTU KENTLER PROGRAMı 3. FAZı LANSMANı’NA KATıLDı   15:41   MEZITLI’DE ŞAH-HANE SATRANÇ EVINE YOĞUN İLGI   15:38   MINGUZZI CINAYETI DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı...   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ EĞER BIR GALIBIYET ALACAKSAK ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDE TÜRKIYE’DE ALACAĞıZ"   15:34   ÜMIT DIKBAYıR CHP’YE KATıLDı   15:32   DEVLET BAHÇELI’DEN KıBRıS ÇıKıŞı   09:59   ERDEMLI’DE HIJYEN KRIZI: İKI FıRıNA MÜHÜR VURULDU!   09:55   CAN ATALAY’DAN BAKAN KURUM’A HATAY TEPKISI: “DRONU YÜKSELTIN, GERÇEĞI GÖRÜN!”   09:53   ALTıN UĞRUNA KıRŞEHIR FEDA EDILEMEZ!   09:50   ZEYTINLE GELEN UMUT: MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMANıN ALTıN ANAHTARı BÜYÜKŞEHIR’DEN  
 
     
   

Toroslar Belediyesi’nden çiftçilere korunga tohumu desteği


Toroslar Belediyesi, yem maliyetlerinin yüksekliği, otlatma alanlarının giderek azalması nedeniyle zor günler yaşayan hayvan üreticisi çiftçiler için destek projesini hayata geçirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geliştirilen örnek proje kapsamında, üreticiler kendi arazisi üzerinde korunga bitkisi yetiştirecek ve hayvanlarının beslenmesinde bu bitkiyi kullanacak. Çiftçiler böylece, girdi maliyetlerini düşürecek. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Kendi arazisi üzerinde korunga üretimi yapmak ve korunga meraları kurmak isteyen bütün hemşerilerimize biz bu konuda yardımcı olacağımızı şimdiden bir kez daha burada beyan ediyorum” dedi.

 

Tarih : 6 Mayıs 2025 Salı 13:43   Okunma : 1022

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Tırtar Mahallesi'nde gerçekleştirilen örnek proje kapsamında, üreticiler kendi arazisi üzerinde korunga bitkisi yetiştirecek ve hayvanlarının beslenmesinde bu bitkiyi kullanacak. Çiftçiler böylece, girdi maliyetlerini düşürerek daha kazançlı hale gelecekler.

“Bu proje hayvancılığa katkı sağlayacak”

Tırtar Mahallesi’nde çiftçilerle buluşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Umuyorum ki korunga, Toroslarımıza, özellikle hayvancılık anlamında tarımın gelişmesine faydalı olacak. Çünkü son yıllarda hakikaten artık et yemek lüks bir iş haline gelmeye başladı, peynir tüketmek lüks bir iş haline gelmeye başladı. Bunun temel sebebi, üretimden insanların düşmüş olması. Fakat üretimin azalmasının da temel sebebi, insanların artık bu işi yaparak, hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayamıyor durumda olmalarından kaynaklı. Hızla hayvansal üretim malzemeleri, aslında genel olarak tarımsal üretim azalıyor ama hayvansal üretim biraz daha hızlı bir şekilde çöküşte” şeklinde konuştu.

“Üretmekte ısrar eden çiftçilerimizi tebrik ediyorum”

Üretimin stratejik bir mesele olduğunu aktaran Yıldız, üretim olmadan gelişmenin olamayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Toroslar Belediyesi olarak, üreticinin yanındaydık, bugün de üreticinin yanındayız. Bundan sonra da üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, tarımsal üretimin stratejik bir önemi olduğunu düşünüyoruz. İnsanlığın kendi zürriyetini devam ettirebilmesi, yaşamına devam ettirebilmesi, yani insanoğlunun kendini devam ettirebilmesinin temel koşulu beslenmekten geçiyor. Beslenmek de tarımsal üretimden geçiyor, gıda üretiminden geçiyor. Dolayısıyla ben, bir kez daha bu üretim yapmak konusunda ısrar eden hemşerilerimi tebrik ediyorum. Onlara bu korungaların hayırlı olmasını diliyorum. Umarım ekecekler ve bir müddet sonra bu korungadan hayvanlar için yem olacak. Faydalı da bir yem olduğu söyleniyor bilim çevreleri tarafından da. Bize bu da anlatıldı. Hakikaten önemli bir hayvansal besin; hayvanlar için önemli bir besin kaynağı bu korungalar.”

“Korunga merası kurmak isteyenlere destek vereceğiz”

Yıldız, “Hayvancılık üretimi yapan tüm hemşerilerimize, kendi arazilerinde bu ekimi yapmak isterlerse ki hakikaten diğer hayvansal girdilere göre daha ucuz bir konumda korunga tohumları. Dolayısıyla korunga üretimi yapmak isteyen, korunga meraları kurmak isteyen bütün hemşerilerimize biz bu konuda yardımcı olacağımızı şimdiden bir kez daha burada beyan ediyorum. Bu ekimi yapacak olan hemşerilerime de hem kolay gelsin diyorum hem başarılar diliyorum hem de hayırlı olsun diyorum” dedi.

Köy halkından belediyeye teşekkür

Tırtar Köyü sakinleri de Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a ve belediye personeline verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Köy halkı, özellikle hayvancılığı destekleyen korunga tohumu dağıtımı ve uygulamaya konan projelerin, geçim kaynaklarına büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

Tırtar Köyü sakinlerinden İsrafil Yeter, “Belediye Başkanımızın köyümüze sağladığı yardımlar için teşekkür ediyoruz. Korunga tohumu ekme projesi sayesinde hayvancılıkta önemli bir gelir kaynağı elde ettik. Şimdi bu projeyi daha da geliştirerek köyümüz adına daha ileriye taşımak istiyoruz. Köyümüz adına Başkanımıza ve tüm belediye personeline teşekkür ederiz” dedi.

Hayvancılıkla uğraşan köy sakinlerinden Ercüment Şahin ise, “Başkanımızdan çok memnunuz. Bize böyle destekler sunuyor. Bir sıkıntımız olduğunda görüştüğümüzde hemen ilgileniliyor. Bunlar ve köyüm adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tırtar Köyü Muhtarı Davut Çardak da, “Bizim köyümüzün kıl keçisi bölgesi ilan edilmesi yönündeki talebimize de olumlu yaklaşıldı ve uygulamaya geçildi. Şimdi de bazı arkadaşlara korunga tohumu getirildi ve dağıtımı yapılacak. Bu destekler köyümüz için çok kıymetli” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA