19 Şubat 2026 Perşembe

23:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN REKOR ZAM HAMLESI: PERSONEL MAAŞLARıNA YÜZDE 32 ARTıŞ   22:12   HASAN ARSLAN: “RAMAZAN, İŞ DÜNYASıNDA DA DAYANıŞMA VE BEREKETIN ADıDıR”   17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”   17:10   CENEVRE’DEKI RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERI SONA ERDI... ZELENSKI:    17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı’NDAN SILIVRI ÖNÜNDE AÇıKLAMA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE EKREM BAŞKANıMıZı GÖRENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   17:02   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, KOMISYON TOPLANTıSıNıN ARDıNDAN SORULARı YANıTLADı: "RAPORUN UYGULANMASıNı TAKIP EDECEĞIZ"   14:45   YARGıTAY’DA AYM ÜYELIĞI IÇIN 3 ISIM BELIRLENDI, ADAYLARDAN BIRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TARAFıNDAN AYM ÜYELIĞINE SEÇILECEK   14:27   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU SON KEZ TOPLANDı... BÜLENT KAYA: “ORTAYA KONULMUŞ ÖNERILERIN SÜRATLE YASALAŞTıRıLMASıNA DAIR BIR EYLEM PLANıNı ORTAYA KOYMAMıZ LAZıM”   14:27   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: CHP’NIN IÇINE DÜŞTÜĞÜ DURUM SIYASETIN DINAMIKLERIYLE AÇıKLANAMAYACAK KADAR KARMAKARıŞıK   10:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA ‘KIRA KRIZI’ TEPKISI: “173 MILYON TL CEZA KESIP ‘SORUN YOK’ DIYEMEZSINIZ”   10:35   ”NECMI AĞAOĞLU: “MERSIN’IN GÜCÜ ÜRETIMDEN, UMUDU DAYANıŞMADAN GELIR”   09:50   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN RAMAZAN HAMLESI: KENT LOKANTASı İFTARDA DA AÇıK   09:30   BAŞKAN V. ŞENER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   07:25    CHATGPT: MERSIN’DE KRITIK ZIRVE: ÜNIVERSITE–SANAYI DUVARı YıKıLıYOR MU?   22:48   TOROSLAR BELEDIYESI RAMAZAN ÖNCESI GıDA SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   22:47   ÜNIVERSITELERDE SABıR TAŞTı: İDARI PERSONELDEN YÖK’E NET MESAJ   22:46   ASLAN AVRUPA’Yı İNLETTI! GALATASARAY, JUVENTUS’U 5 GOLLE DAĞıTTı   22:34   MEZITLI’DE RAMAZAN SEFERBERLIĞI: CAMILER BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   22:20   MERSIN’DE KARDEŞLIK EZGILERI YÜKSELIYOR: MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AZERBAYCAN GECESI”  
 
     
   

Türkiye Barolar Birliğinden, Diyarbakır`da saldırıya uğrayan avukata ilişkin açıklama: "Meslektaşımıza yönelen bu cüretin cezası en ağır şekilde verilmelidir"


Türkiye Barolar Birliğince (TBB) yapılan açıklamada, Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat Yasin İçli`nin, dün görevi sırasında silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, "Mesleğini icra etmeleri sebebiyle hayati tehlike yaşayan avukatların güvenliğinin sağlanmaması ve cezasızlığın normalleştirilmesi münferit bir hadise değil" denildi ve saldırıya dair hukuki sürecin takip edileceği bildirildi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2025 Perşembe 10:37   Okunma : 1210

(ANKARA) - Türkiye Barolar Birliğince (TBB) yapılan açıklamada, Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat Yasin İçli`nin, dün görevi sırasında silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, "Mesleğini icra etmeleri sebebiyle hayati tehlike yaşayan avukatların güvenliğinin sağlanmaması ve cezasızlığın normalleştirilmesi münferit bir hadise değil" denildi ve saldırıya dair hukuki sürecin takip edileceği bildirildi.

TBB`den yapılan açıklamada, Diyarbakır Barosu üyesi avukat Yasin İçli`nin 6 Mayıs`ta bir başka meslektaşının ofisinde karşılıklı taraf vekili oldukları bir icra dosyasının uzlaşma görüşmeleri esnasında silahlı saldırıya uğradığı anımsatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Silahlı saldırı bir defa daha göstermiştir ki; mesleğini icra etmeleri sebebiyle hayati tehlike yaşayan avukatların güvenliğinin sağlanmaması ve cezasızlığın normalleştirilmesi münferit bir hadise değil, mesleğimizi itibarsızlaştırmaya, meslektaşlarımızı korkutmaya ve avukatların görevlerini yapmalarını önlemeye yönelik bir zincirin parçasıdır. Türkiye Barolar Birliği olarak avukata uzanan elin, hak ve adalete uzandığını tekrar ediyoruz.

Bu saldırının halihazırda firari olan failleri derhal ve eksiksiz bir şekilde adalet önüne çıkarılmalı, meslektaşımıza yönelen bu cüretin cezası en ağır şekilde verilmelidir. Aksi halde bu sessizliğin saldırganlara cesaret vermek, hukukun çöküşüne göz yummak anlamına geleceği tartışmasızdır.

Meslektaşımıza ve Diyarbakır Barosuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, meslektaşımızın sağlık durumunun ve saldırıya dair hukuksal sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA