17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden renkli Anneler Günü etkinliği


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Anneler Günü" etkinliğine katıldı. Tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutlayan Seçer, "Tüm annelerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Ebediyete irtihal etmiş anneleri rahmetle anıyorum, minnetlerimi sunuyorum" dedi. 

 

Tarih : 10 Mayıs 2025 Cumartesi 15:47   Okunma : 1048

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Gençlik Kampı`nda düzenlenen "Anneler Günü" etkinliğine katıldı. Programa, Başkan Seçer ve Meral Seçer`in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Tarsus Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen, meclis üyeleri, muhtarlar, büyükşehir ve MESKİ bürokratları ile farklı ilçelerden gelen yüzlerce kadın katıldı.

"Tüm annelerin karşısında saygıyla eğiliyorum"

Programda konuşan Seçer, annelerin çok değerli olduğunu belirterek, tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutladı. Seçer, "Bugün, anneler için çok özel bir gün. Hepiniz çok değerlisiniz. ‘Bütün çocuklar güzeldir, onların anneleri birdir` diye bir söz vardır. Her annenin çocuğu kendine güzeldir, anne bütün çocuklarını dünyanın en güzel çocukları olarak görür, o şefkati besler. Yemez yedirir, içmez içirir, hastadır kendi hastalığını unutur, çocuğunun hastalığı varsa onunla ilgilenir. Çocuğunun mutluluğu, geleceği her şeyden önemlidir. Onun için tüm annelerin karşısında saygıyla eğiliyorum. Ebediyete irtihal etmiş anneleri rahmetle anıyorum, minnetlerimi sunuyorum" dedi. 

"Artık Türkiye`de kadın cinayetleri ortadan kaldırılsın"

Büyükşehir olarak annelerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Seçer, "Sizleri çok seviyoruz, önemsiyoruz. Türkiye koşulları içerisinde kadın olmanın, anne olmanın zorluğunu biliyoruz. İstiyoruz ki, artık Türkiye`de kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ortadan kaldırılsın. Kadınlar kendini güvende hissetsin, yalnız hissetmesin, bir tehlike, problem, hukuksuzluk veya uğradıkları bir şiddet karşısında, ‘Benim arkamda devletim var` diyebilsin" diye konuştu. 

"Kadın ön plandaysa o toplumda düzen vardır"

Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden gittiklerini vurgulayan Seçer, "Kadınlar her alanda eşit olsun, eğitim alsın, meslek sahibi olsun istiyoruz. Kadınların başaramayacağı hiçbir zorluk yoktur, aşamayacağı hiçbir engel yoktur" ifadelerini kullandı. Aile içinde annenin çok değerli olduğunu vurgulayan Seçer, göreve geldiği 2019 yılında Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nı kurduklarını ve kadınlar için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yaşamın her alanında kadını öncelediklerini dile getiren Seçer, "Kadın ön plandaysa o toplumda düzen vardır" dedi.

"Kadın isterse her işi yapar"

Kadınların Büyükşehir Belediyesi`nin tüm hizmetlerinden yararlanmasını istediklerini söyleyen Seçer, tüm taleplerin Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi uygulaması ile kendilerine iletilebileceğini kaydetti. Kadınların ekonomik hayata katılımını önemsediklerini ve bu amaçla birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, "Kadınlar adeta evde hapsedilmiş. Aslında enerjisi, isteği, gücü ve şevki var ama ona yol gösteren yok. İşte bu durumda hemen belediyemiz ile irtibat kurun. Birçok meslek edindirme kurslarımız var. Birçok kadın, ‘Kadın Ustalar` programında sıvacılığı, marangozluğu, kaynak yapmayı öğreniyor. Çünkü kadın isterse her işi yapar" dedi.

"Kadın özgür olacak ki kimseye muhtaç olmasın"

Çalışmak isteyen ancak elinde bir mesleği olmayan kadınlara da kapılarının açık olduğunu belirten Seçer, şunları söyledi:

"Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne müracaat edin. Kabiliyetiniz hangi yönde ise arkadaşlarımız sizi yönlendirsin, o konuda meslek sahibi olmanıza yardımcı olsun. Kadın özgür olacak ki ayakta kalabilsin. Kadın ekonomik olarak geliri olacak, özgür olacak ki kimseye muhtaç olmasın. Kendine haksızlık yapanların karşısında dimdik dursun, sesini yükseltsin. Salavat güçten, güç ise ekonomik özgürlükten gelir. Kadınlar çalışmalı, ayakta durmalı. Devlet, belediyeler öncü olmalı, kadının önünü açmalı. Mersin Büyükşehir Belediyesi emrinizde." 

Seçer, Mersin`in, Türkiye`nin dört bir yanından gelen vatandaşlarla oluşmuş bir kent olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Biz hem bir Türkiye mozaiğiyiz hem de Türkiye`nin tüm renklerini bünyemizde barındırıyoruz. Mersin`de kimse kimseye etnik kimliğinden, mezhebinden, meşrebinden dolayı kötü bakamaz. Hepimiz onurumuzla, şerefimizle kendi kimliğimizi taşırız. Ama şunu unutmayalım biz, ay yıldızlı al bayrağın altında ve Mustafa Kemal`in izinde Türk milletiyiz. Bizim milletimiz şereflidir, onurludur, birbirine saygılıdır. Kimsenin etnik kökeni, inanç grubu bir diğerini olumsuz etkilemez. Herkes yaşantısında özgürdür. Herkese saygımız sonsuz."

"Rekabet edebilen bir ülke haline gelelim"

En büyük gücünün halkın kendine olan sevgisi olduğunu ifade eden Seçer, "Halkımla bir araya geldiğim zaman tüm enerjim yerine geliyor. Bizler daha çok çalışacağız, bu sevgiye, saygıya ve desteğe daha çok layık olacağız" dedi. Mersin`in kozmopolit bir yapısı olduğundan bahseden Seçer, birçok siyasi partiden milletvekili çıkmasına rağmen halkın kendisine yüzde 60 oy verdiğini belirterek, "Ülke olarak daha fazla çalışacağız. İstiyoruz ki daha gelişmiş, kalkınmış, özgür, dünyada ses getiren, rekabet edebilen bir ülke haline gelelim. Onu da en yakın zamanda başaracağız" diye konuştu. Seçer, dünyadaki tüm annelerin Anneler Günü`nü yeniden kutlayarak konuşmasına son verdi.

Etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu`nun gösterisi, Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) Ritim Grubu müzik dinletisi performansları ve Türk Halk Müziği Korosu`nun dinletisi ile devam etti. Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi Emine Ela Tok, anneler günü için bir şiir okuyarak duygusal anlar yaşattı. Başkan Vahap Seçer ve Meral Seçer`in de dans ederek katılımcılara eşlik ettiği program, DJ performansı ve canlı müziklerle devam etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA