6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, YKS öncesinde sınav provası düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı`nın (YKS) yaklaşması nedeniyle üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik sınav provası düzenledi. Gerçek sınav atmosferinde yapılan uygulama ile öğrenciler; sınav günü karşılaşabilecekleri durumları gözlemleme şansı yakaladı, sınav kaygısı ve zaman yönetimiyle ilgili de kendilerini test etme imkanı buldu.

 

Tarih : 12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:17   Okunma : 854

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere kapsamlı destekler sunmaya devam ediyor. Yıl boyunca kaynak kitap, soru bankası ve denemelerle öğrencilerin akademik başarılarını artırmayı ve eğitim hedeflerine ulaşmalarını amaçlayan Büyükşehir, bu kapsamda sınav öncesi ve sınav sonrasında da öğrencileri yalnız bırakmıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 21-22 Haziran`da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı`na (YKS) az bir zaman kala, öğrencilere yönelik sınav provası düzenledi. Sınav saatinden önce YKS formatına uygun test kitapçıkları dağıtıldı, gözetmenler eşliğinde öğrenciler belirlenen sürede sınavı tamamladı. Öğrenciler sınav provası sayesinde stres ve zaman yönetimi becerilerini geliştirme fırsatı bulurken, bir taraftan da bilgi düzeylerini test etme imkanına kavuştu. Gerçek sınav atmosferinde yapılan uygulama ile öğrenciler, karşılaşabilecekleri durumları gözlemleme şansı yakaladı. Bu heyecanı çocuklarıyla paylaşan veliler de uygulamadan memnun kaldı.

 “Bu provalarla, öğrencilerin sınav kaygısını yenmelerini amaçlıyoruz”

Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Dilek Taşar, öğrencilerin sınav esnasında yaşayabilecekleri olumlu ve olumsuz durumları erkenden fark etmelerini sağlamak amacıyla kalan süreçte ne yapmaları gerektiğini önemsediklerini belirterek, “Sınav öncesinde olduğu gibi, sınav sonrasında da Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan provanın öğrencilere sağladığı avantajlara da değinen Taşar, öğrencilerin bu prova ile öncelikle zaman ve stres yönetimi açısından kendilerini görme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Taşar, “Bizler kurs merkezlerimizde her hafta düzenli bir şekilde deneme sınavları yapıyoruz. Mayıs ortasında ise seri denemelerimiz başlayacak. Rehber öğretmen takibinde çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizin güzel bir başarıyı sağlayacağından eminiz. Çünkü gayretli ve istekliler” diye konuştu.

Öğrenciler, sınav provasına ilişkin şunları söyledi:

Sinem Ören: "Gerek sorular gerek kurum düzeni ve gözetmenler hepsi gerçek bir sınav formatındaydı. Ben çok memnun kaldım. Bu provalarla sınav stresini daha da azaltıyorum. Kurs merkezinin ücretsiz olması çok güzel. Bize TYT ve AYT olmak üzere alanımıza yönelik her dersten kaynak ve soru bankası kitapları verildi. Sorular gerçekten kaliteli. Her deneme sonrasında da anlamadığımız yerlerle ilgili etüt alabiliyoruz. Bizim için çok faydalı oldu. Her ailede okuyan 2 öğrenci olduğunu düşünsek, ailelerin sırtına çok fazla yük biniyor. Böyle kurs merkezlerinin olması hem bizim hem de velilerimiz için çok güzel bir olanak. Vahap Başkanımıza, kendim ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum."

Fatmanur Yazar: "Bizim için sınav stresimizi azaltan bir deneyim oldu. Kurs merkezinden çok memnunuz. Öğretmenlerimiz çok ilgili. Bire bir etüt alabiliyoruz ve etüt odalarında istediğimiz zaman ders çalışabiliyoruz. Her şeyimiz ücretsiz. Herkese tavsiye edebilirim. Hem ücretsiz hem de kaliteli bir eğitim alıyoruz."

Veliler ise şöyle konuştu:

-Mehmet Doğaner: “Böyle bir uygulamadan çok memnun kaldık. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin hem akademik, hem de psikolojik olarak gerçekçi bir formatta sınava hazırlanıyor olması çok güzel. Hem öğrenciler hem veliler olarak gerçek bir sınav heyecanı yaşadık. Bir veli olarak gözüm arkada değil. Kızım iyi ki Büyükşehir`in kursuna gidiyor. Öğrencilerimiz isteyerek, severek ve heyecanla kursa gidiyor. Bu da bizleri mutlu ediyor."

-Süleyman Güngör: “Sınav gerçek formata çok uygundu. Bizler veli olarak Büyükşehir`in verdiği emeklerden çok memnunuz. Mersin, nüfus olarak da yoğun bir şehir. Çamlıyayla`dan Anamur`a kadar bu hizmetlerin gitmesi memnuniyet verici."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA