20 Ağustos 2026 Perşembe

16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"   13:35   BAKAN IŞıKHAN: "İŞSIZLIK ORANı 2005 YıLıNDAN ITIBAREN EN DÜŞÜK SEVIYESINE GERILEDI"   13:34   YENİ PARTI MILLETVEKILI MERIÇ’I BıÇAKLAYAN SEYDI AHMET KELEŞ: “PIŞMANıM”   11:15   MERSIN’DE BÜYÜK İLGI GÖREN ÜCRETSIZ HIZMET: BINLERCE KIŞI AKDENIZ’DE BULUŞUYOR!   10:40   GÜLCAN KıŞ’TAN ŞIMŞEK’E BÜTÇE TEPKISI: ’KEMER HAZINE’YE DEĞIL, MILLETIN BOĞAZıNA SıKıLDı!’   09:30   ADANA’NıN TURIZM İNCISINDE BÜYÜK DEĞIŞIM: MAVI BAYRAK DALGALANDı, ENGELSIZ DENIZ DÖNEMI BAŞLADı!   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA NEFES ALDıRAN DESTEK: 300 LITRELIK SÜT SOĞUTMA TANKı HIBESI SÜRÜYOR   03:26   FENERBAHÇE KADıKÖY’DE AVANTAJı KAÇıRDı: DEVLER LIGI KAPıSı FRANSA’YA KALDı!   21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinden Tarsus`ta köprü genişletme çalışması


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus`taki Ömer Nazmi Caddesi ile Veysel Çavuş Caddesi`ni birbirine bağlayan DSİ kanalı üzerindeki köprüyü genişletti.

 

Tarih : 12 Mayıs 2025 Pazartesi 10:18   Okunma : 1070

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kritik güzergahlarda trafik akışının hızlanması ve güvenli hale gelmesi adına köprü yapım ve genişletme faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu çerçevede belediye ekipleri, Tarsus merkez Kırklarsırtı Mahallesi Muhtarlık Binası yanında, DSİ kanalı üzerinde bulunan ve Ömer Nazmi Caddesi ile Veysel Çavuş Caddesi`nin kesişme noktası olan köprü üzerinde genişletme çalışması gerçekleştirdi.

Dar olduğu için trafik akışını aksatan ve kazalara neden olan köprü yıkılarak, 15 metre genişliğe getirildi. Yaya güvenliği de düşünülerek kaldırım çalışması yapılan yeni köprü hizmete girdi. Özellikle sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunluk nedeniyle kazaların yaşandığı bölgede, yeni köprünün yapılması ile trafik akışı güvenli duruma geldi.

“Vatandaşlara daha emniyetli bir köprü sunduk”

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığında harita mühendisi olarak görev yapan Fethi Eroğlu, köprünün genişlemesiyle birlikte trafik akışının oldukça hızlandığını kaydederek, “Köprünün üstündeki ve kılçıklarındaki tüm asfaltımızı yeniledik. Ayrıca yaya kullanımı için kaldırım, özel gereksinimli birey geçişleri ve korkuluk yaparak, vatandaşlara daha güvenli ve emniyetli bir köprü sunduk” dedi.

Kırklarsırtı ve Akşemsettin Mahallesi`nin, Tarsus nüfusunun en yoğun olduğu mahalleler olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “Burada özellikle sabah ve iş çıkış saatlerinde trafik çok yoğun oluyor. Genişliği 15 metreye çıkartılan köprümüzün artık 2 gidiş, 2 geliş ile trafik yoğunluğunu da azalttık” diye konuştu.

Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük, söz konusu köprünün yaya güvenliği açısından da iyi duruma geldiğini belirterek, köprüde, dar olması nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldiğini, yurttaşların da köprüden geçerken zorlandıklarını anlattı.

Cülük, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarsuslular memnun

Mahalle sakini Remzi Ergezer, dar olan eski köprünün trafikte tehlike oluşturduğunu belirterek, “Kırklarsırtı Mahallesi kurulduğundan beri burada ikamet ediyorum. Yeni yapılan köprü daha önce dardı ve sürekli kaza oluyordu. Buraya el atılması gerekiyordu. Bu hizmet Vahap Başkan`a nasip oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Kırklarsırtı`nda esnaflık yapan Şemsettin Bulşan da köprünün genişlemesinden memnun olduğunu kaydederek, “Vahap Başkanımızın Tarsus`a çok büyük hizmetleri oldu. Özellikle kalıcı işler yapıyor. 50 sene bozulmayacak yollar yapıyor. Yapılan köprü daha önce çok dardı ve kazalara sebep oluyordu. Umarım bundan sonra kazalar yaşanmaz, canlar yanmaz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA