13 Mart 2026 Cuma

22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER   09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   01:02   ABD-İRAN GERILIMINDE ŞOK İTIRAF: 168 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KATLIAMDA ’HATA’ İDDIASı!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"  
 
     
   

CHP`li Adem`den 2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatlarına tepki: "Bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem,  2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor" dedi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 16:37   Okunma : 811

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem,  2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Erhan Adem, 2025 yılı için açıklanan yaş çay alım fiyatıyla ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yaş çay alım fiyatı bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından `müjde` olarak sunulan 25,44 TL`lik alım fiyatının içinde herhangi bir destekleme primi bulunmamaktadır. Oysa geçtiğimiz yıl yaş çay taban fiyatı 17 TL olarak açıklanmış ve üzerine 2 TL`lik destekleme primi eklenmişti. Bu yıl hem üreticinin beklentisi hem de gerçek maliyetler göz önüne alındığında, açıklanan 25,44 TL`lik fiyat ne müjdedir ne de vicdana sığar.

"Üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor"

Açıklanan rakamlar üreticiye değil, enflasyonla makyajlanan piyasa algısına hizmet ediyor. Gübre, mazot, işçilik gibi temel girdilerde yaşanan fahiş artışlar karşısında bu fiyat, üreticinin sırtına yük bindirmekten başka bir anlam taşımıyor.

"Üreticinin aklıyla alay etmektir"

Rakamlarla oynayarak destek veriyoruz görüntüsü vermek, üreticinin aklıyla alay etmektir. Çay üreticisinin hakkı, hakkaniyetle ve şeffaf bir şekilde teslim edilmelidir. Bir yıl destekleme verip ertesi yıl sessizce geri çekmek, üreticiyi yokluğa mahkûm etmektir. Üreticinin alın terini ‘müjde` diye paketleyip sırtına enflasyon yükü bindiren bu anlayışı kabul etmiyoruz.

"Üreticiye uzak masa başı planlarla kararlar alıyor"

Bununla da kalınmıyor; Tarım ve Orman Bakanlığı çay üreticisinin sorunlarını yerinde görmek yerine, üreticiye uzak masa başı planlarla kararlar alıyor. Oysa çay sadece bir ürün değil, Karadeniz`in kültürü, ekonomisi ve geleceğidir. Yarın 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Biz buradan bir kez daha sesleniyoruz: Çay üreticisine müjde değil, adalet gerekiyor. Alın terinin, emeğin ve toprağın hakkını teslim edecek bir tarım politikası gerekiyor.

Allah bu memleketin çiftçisinin başına hayırlı bir iktidar versin. Biz CHP olarak bu karanlık tabloya son vermeye; çay üreticisinin hakkını alacağı, desteklerin şeffaf ve sürdürülebilir olacağı, tarımın yeniden stratejik sektör ilan edileceği bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA