20 Ağustos 2026 Perşembe

16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"   13:35   BAKAN IŞıKHAN: "İŞSIZLIK ORANı 2005 YıLıNDAN ITIBAREN EN DÜŞÜK SEVIYESINE GERILEDI"   13:34   YENİ PARTI MILLETVEKILI MERIÇ’I BıÇAKLAYAN SEYDI AHMET KELEŞ: “PIŞMANıM”   11:15   MERSIN’DE BÜYÜK İLGI GÖREN ÜCRETSIZ HIZMET: BINLERCE KIŞI AKDENIZ’DE BULUŞUYOR!   10:40   GÜLCAN KıŞ’TAN ŞIMŞEK’E BÜTÇE TEPKISI: ’KEMER HAZINE’YE DEĞIL, MILLETIN BOĞAZıNA SıKıLDı!’   09:30   ADANA’NıN TURIZM İNCISINDE BÜYÜK DEĞIŞIM: MAVI BAYRAK DALGALANDı, ENGELSIZ DENIZ DÖNEMI BAŞLADı!   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA NEFES ALDıRAN DESTEK: 300 LITRELIK SÜT SOĞUTMA TANKı HIBESI SÜRÜYOR   03:26   FENERBAHÇE KADıKÖY’DE AVANTAJı KAÇıRDı: DEVLER LIGI KAPıSı FRANSA’YA KALDı!   21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı  
 
     
   

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi`nde Nureddin Yıldız`ı protesto eden en az 45 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu


Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi`nde Nureddin Yıldız`ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki geldi. Şubeden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi`nde öğrenciler düşüncelerini ifade ettikleri için ters kelepçeyle gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenmekte; öte yandan kadın düşmanı ve çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır. Bu iki yüzlü yönetim anlayışı, üniversitemizin değerlerini ayaklar altına almaktadır." denildi. 

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 22:41   Okunma : 2158

(İSTANBUL) - Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi`nde Nureddin Yıldız`ı protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki geldi. Şubeden yapılan açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi`nde öğrenciler düşüncelerini ifade ettikleri için ters kelepçeyle gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenmekte; öte yandan kadın düşmanı ve çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır. Bu iki yüzlü yönetim anlayışı, üniversitemizin değerlerini ayaklar altına almaktadır." denildi. 

Boğaziçi Üniversitesi`nde, Nureddin Yıldız`ı protesto eden 45 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınmasına Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi`nden tepki geldi. Şubenin X hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), 13 Mayıs Salı günü `İslami İlimler: Kim İçin, Ne Kadar?` başlıklı etkinliği kapsamında kadına yönelik şiddeti ve pedofiliyi meşrulaştıran açıklamalarıyla kamuoyunda infial yaratmış Nureddin Yıldız`ı Boğaziçi Üniversitesi`nde ağırlayacağını duyurmuştur. Etkinliğin Kulüpler Arası Kurul (KAK) onayından geçmediği, birçok kulübün şerh koyduğu bilinmektedir.

Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti `meşru` gösteren görüşleri kamuoyunca bilinen bir kişinin üniversitede ağırlanması, sadece öğrencilerin değil, tüm toplumsal kesimlerin değerlerine ve güvenliğine yönelik açık bir tehdittir. Üniversite yönetiminin, ifade özgürlüğünü yalnızca belirli bir ideolojinin taşıyıcılarına tanırken; öğrenci kulüplerini işlevsizleştirmesi, seçilmiş kulüp temsilcilerini görevden alması, konserleri ve forumları keyfı biçimde iptal etmesi kabul edilemez bir çifte standarttır.

"Çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır"

Boğaziçi Üniversitesi`nde öğrenciler düşüncelerini ifade ettikleri için ters kelepçeyle gözaltına alınmakta, yerlerde sürüklenmekte; öte yandan kadın düşmanı ve çocuk istismarını normalleştiren kişilere `etkinlik` adı altında alan açılmaktadır. Bu iki yüzlü yönetim anlayışı, üniversitemizin değerlerini ayaklar altına almaktadır. Kayyum yönetimi, geçtiğimiz haftalarda Bulutsuzluk Özlemi konserini hiçbir gerekçe göstermeksizin iptal ederken; taş oda konserlerini `sermaye toplantıları` için iptal ettirirken; öğrencilerin özgür düşünce ve sanat üretimini engellerken; Nureddin Yıldız gibi gerici figürlere sınırsız alan açmaktadır. 

"Sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve öğrenciler serbest bırakılmalıdır"

Bizler, Boğaziçi Üniversitesinin bilim emekçileri olarak bu çifte standardı kabul etmiyoruz. Üniversiteler, şiddeti ve istismarı meşrulaştıran figürlerin değil, bilimsel düşüncenin, eşitliğin ve özgürlüğün mekânı olmalıdır. Üniversite öğrencilerine yönelik polis şiddetinin karşısındayız. Polisin saldırısı sonrası en az 45 öğrenci gözaltına alınmıştır. Uygulanan polis şiddeti ve gözaltılar kabul edilemez, bunun sorumluları hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve öğrenciler serbest bırakılmalıdır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA