4 Temmuz 2026 Cumartesi

14:33   ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: MERSIN’DE O İLÇENIN YOLLARı BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   14:17   HAMANEY’IN CENAZE TÖRENINDE DIKKAT ÇEKEN DETAY! DEFIN İŞLEMI NEDEN ERTELENDI?   12:59   CHP MUĞLA MILLETVEKILLERINDEN SERT ÇıKıŞ: ’ATANMıŞLARıN SEÇILMIŞLERI GÖREVDEN ALMA YETKISI YOKTUR’   10:41   ZIRVE ÖNCESI BAŞKENTTE HAREKETLI DAKIKALAR: SAADET PARTISI GENEL MERKEZI’NE DEV PANKART ASıLDı!   10:34   60 YAŞıNDA HAYATıNı DEĞIŞTIREN KARAR! ERDEMLI’DE 800 SAATLIK EĞITIMIN ARDıNDAN KENDI İŞININ PATRONU OLDU   10:18   MERSIN’DE KıRSALıN KADıNLARı ÜRETIYOR, TOROSLAR ŞENLENIYOR! HAMZABEYLI’DE UNUTULMAZ KÖY ŞENLIĞI   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı  
 
     
   

CHP`nin Silivri Mitingi... Suat Özçağdaş, "Antidemokratik müdahalelerle gençleri, emekçileri, yurttaşları susturamazsınız"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Üniversite öğrencilerine zulüm ederek, onları tutuklayarak onları korkutacağını zannedenler, Türkiye`de demokratik muhalefeti sindireceğini zannedenler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hepsine sesleniyorum: Bu cunta hamleleriyle, bu antidemokratik müdahalelerle Türkiye`nin aydınlık sesini, Türkiye`nin demokrasi savunucusu olan gençleri, emekçileri, yurttaşları susturamazsınız." dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2025 Çarşamba 20:54   Okunma : 1007

(İSTANBUL) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Üniversite öğrencilerine zulüm ederek, onları tutuklayarak onları korkutacağını zannedenler, Türkiye`de demokratik muhalefeti sindireceğini zannedenler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hepsine sesleniyorum: Bu cunta hamleleriyle, bu antidemokratik müdahalelerle Türkiye`nin aydınlık sesini, Türkiye`nin demokrasi savunucusu olan gençleri, emekçileri, yurttaşları susturamazsınız." dedi.

CHP, Silivri`de "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi düzenliyor. Mitingde ANKA Haber Ajansı`na konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, şunları söyledi:

"Silivri çok sembolik bir yer. Çok uzun yıllardır Türkiye`de demokrasi karşıtı yapılmış tüm hukuk müdahalelerinin sonuçlarını yaşadığımız bir yer. Bugün de Ekrem İmamoğlu burada, Ümit Özdağ burada, bürokratlar burada, belediye başkanlarımız burada. Dolayısıyla aslında demokrasinin savunulacağı en önemli yerlerden birindeyiz. Baktığınız zaman Silivri çok güzel bir ilçe aslına bakarsanız ama biz maalesef antidemokratik süreçlerle anlıyoruz Silivri‘yi.

Bugün de buradayız, binlerce yurttaşımız İstanbul`daki buluşma için bugün Silivri`ye geldiler. İstanbul`u bilmeyenler için söyleyelim aslında Trakya`nın göbeğine doğru bir yer. İstanbul için çok uzak bir yer. Hatta İstanbul demek bile çok zor ama buna rağmen oldukça büyük bir kalabalık var. Hata gelmeye devam ediyorlar yardım da rica ettik içeriye girmeleri sağlanması için. Bu mücadeleyi devam ettiriyoruz.

Öğleden sonra bugün Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özel`in bölge daire mahkemesinde davası vardı. Kayyumlar Türkiye`nin utancı. Türkiye`de seçmen iradesini sakatlayacak hiçbir yetkinin merkezi yönetime verilmemesi gerekir. Her şeyin hukuk çerçevesinde olması gerekir. Ne Esenyur‘ta ne Ovacık‘ta ne Şişli`de ne Mardin`de ne de başka bir yerde kayyumlarla ülke yönetilmemesi lazım. Merkezi idarenin kendi yaptığı tercihlerle siyasete yönlendirmesine izin vermemek lazım. Bugünkü dava o anlamda çok önemliydi. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sonucu belli olacak.

Dünyanın gözbebeği Türkiye`nin gözbebeği bir üniversitede dün akşam saatlerinde inanılmaz bir zülüm yaşandı. Öğrenciler yerlerde sürüklendi, burnu kırılan öğrenciler var, sakatlanan öğrenciler var, kanaması olan öğrenciler var ve gerçekten insan bu derece zalimliği anlamakta çok güçlük çekiyor. Ne iktidarmış, ne çok sorununuz var mış sizin, siz neler yaptınız da bu iktidara bu kadar tutkunsunuz bu kadar iktidarda tutulmuşsunuz diyesi geliyor insanın.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yapılan zülmü kınıyorum. Boğaziçi Üniversitesine saldıran tekmelerle, provokasyonlarla oradaki öğrencileri kızdırmaya çalışanlara hiçbir şey yapılmadı. Tek birisi bile gözaltına alınmadı. Demokratik hakkını kullanan üniversite öğrencileri maalesef bugün yargılanıyorlar. Dördü tutuklandı, bazılarının daha devam ediyor yargılaması. Üniversite öğrencilerine zulüm ederek, onları tutuklayarak onları korkutacağını zannedenler, Türkiye`de demokratik muhalefeti sindireceğini zannedenler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hepsine sesleniyorum: Bu cunta hamleleriyle, bu antidemokratik müdahalelerle Türkiye`nin aydınlık sesini, Türkiye`nin demokrasi savunucusu olan gençleri, emekçileri, yurttaşları susturamazsınız. Bugün de Silivri`den bunun sesini duyacaksınız. Biz Ekrem İmamoğlu`nu cumhurbaşkanı adayımızı yanımızda, sandığı önümüzde istiyoru. Bunun için mücadelemiz devam edecek."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA