20 Ağustos 2026 Perşembe

16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"   13:35   BAKAN IŞıKHAN: "İŞSIZLIK ORANı 2005 YıLıNDAN ITIBAREN EN DÜŞÜK SEVIYESINE GERILEDI"   13:34   YENİ PARTI MILLETVEKILI MERIÇ’I BıÇAKLAYAN SEYDI AHMET KELEŞ: “PIŞMANıM”   11:15   MERSIN’DE BÜYÜK İLGI GÖREN ÜCRETSIZ HIZMET: BINLERCE KIŞI AKDENIZ’DE BULUŞUYOR!   10:40   GÜLCAN KıŞ’TAN ŞIMŞEK’E BÜTÇE TEPKISI: ’KEMER HAZINE’YE DEĞIL, MILLETIN BOĞAZıNA SıKıLDı!’   09:30   ADANA’NıN TURIZM İNCISINDE BÜYÜK DEĞIŞIM: MAVI BAYRAK DALGALANDı, ENGELSIZ DENIZ DÖNEMI BAŞLADı!   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA NEFES ALDıRAN DESTEK: 300 LITRELIK SÜT SOĞUTMA TANKı HIBESI SÜRÜYOR   03:26   FENERBAHÇE KADıKÖY’DE AVANTAJı KAÇıRDı: DEVLER LIGI KAPıSı FRANSA’YA KALDı!   21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi`nin Engelsiz Kent Projesi`ne TÜBİTAK`tan hibe desteği


Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve özel gereksinimli bireylerin kent yaşamında daha aktif yer alabilmelerini amaçlayan Engelsiz Kent Projesi, TÜBİTAK`ın 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı. 

 

Tarih : 15 Mayıs 2025 Perşembe 11:27   Okunma : 1030

Yenişehir Belediyesi`nin Engelsiz Kent Projesi, bilimsel verilerle desteklenen yüksek kaliteli uygulamaların özel gereksinimli bireylere yaygınlaştırılması, özel bireylerin fiziksel ve sosyal ortamlara katılımının artırılması ve yetişkinliğe hazırlanmalarına destek olunması hedeflerini taşıyor. “Özel Gereksinimli Bireylerin Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Kapsamında Engelsiz Kent Yaşam Becerilerinin Güçlendirilmesi” başlıklı proje, 23-27 Haziran 2025 tarihleri arasında uygulanacak. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kentimizi herkes için erişilebilir ve yaşanabilir hale getirme hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım atacağız. TÜBİTAK desteğiyle hayata geçireceğimiz bu proje, özel gereksinimli bireylerin kent yaşamına tam ve eşit katılımını sağlama yolunda değerli bir fırsat sunuyor. Erişilebilirliğin bir lütuf değil, temel bir hak olduğu bilinciyle hareket ediyor; kapsayıcı, adil ve dayanışmacı bir kent inşa etme kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bu projede emeği geçen tüm paydaşlara ve bilimsel katkı sunacak akademisyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplamda 36 özel gereksinimli bireyin katılacağı projede, görme, işitme ve fiziksel yetersizlik tanısı bulunan 12`şer yetişkin birey yer alacak. Etkinlikler; Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı`nda gerçekleşecek.

Projede erişilebilirlik kavramı, hak temelli erişim, yapılı çevrede erişilebilirlik, ulaşımda erişilebilirlik, bilgi ve iletişim teknolojilerinde bilgiye erişim ve kentteki iyi uygulama örnekleri gibi başlıklar işlenecek. Her engelli grubuna özel uyarlanmış eğitim oturumları, ilgili alandaki akademisyenlerin rehberliğinde yürütülecek. Katılımcıların her biri için özel rehberler atanacak ve eğitimler etkileşimli yöntemlerle uygulanacak.

Proje sonunda katılımcıların, erişilebilir ortamlar aracılığıyla kent yaşamında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına katkı sağlanması ve günlük yaşam becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Uygulama sonuçları, akademik ölçüm araçlarıyla değerlendirilerek bir rapor halinde kamuoyuyla paylaşılacak. Projede yer almak isteyenler `444 33 54` telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masası`na başvuru yapabilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA