27 Ekim 2026 Salı

10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN  
 
     
   

UCM Başsavcısı Khan, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrıldı


Uluslararası Ceza Mahkemesi`nin (ICC) Başsavcısı Karim Khan, hakkında yürütülen cinsel taciz iddialarına ilişkin BM öncülüğündeki soruşturma sonuçlanana kadar izne ayrıldı. UCM`nin Rusya ve İsrail`e karşı yürütülen soruşturmaları devam ediyor.

 

Tarih : 17 Mayıs 2025 Cumartesi 11:26   Okunma : 1302

(ANKARA) – Uluslararası Ceza Mahkemesi`nin (ICC) Başsavcısı Karim Khan, hakkında yürütülen cinsel taciz iddialarına ilişkin BM öncülüğündeki soruşturma sonuçlanana kadar izne ayrıldı. UCM`nin Rusya ve İsrail`e karşı yürütülen soruşturmaları devam ediyor.

Khan`ın ofisinden yapılan açıklamada, Başsavcı`nın meslektaşlarına geçici olarak görevinden çekileceğini bildirdiği ve Birleşmiş Milletler`in İç Denetim Ofisi (OIOS) tarafından yürütülen dış soruşturmanın tamamlanmasını bekleyeceği belirtildi. OIOS, aralık ayından bu yana, UCM`nin denetim organına yapılan şikâyetler üzerine Khan`a ilişkin soruşturma yürütüyor.

Batı medyasında yer alan haberlere göre Khan, görevden ayrılacağını belirttiği e-postasında “Artan medya haberleri ışığında, soruşturma tamamlanana kadar izne ayrılma yönünde bilinçli bir karar aldım” dedi. Khan, görevlerini iki yardımcı savcısının devralacağını ifade etti.

Khan`ın avukatları da müvekkillerinin tüm iddiaları reddettiğini ve yalnızca medya baskısı nedeniyle görevine devam etmesinin zorlaştığı için geçici olarak kenara çekildiğini söyledi. İngiltere merkezli Carter-Ruck hukuk bürosu, “Müvekkilimiz hâlâ başsavcıdır, istifa etmemiştir ve böyle bir niyeti de yoktur” açıklamasında bulundu.

OIOS`un soruşturmayı ne zaman tamamlayacağı henüz açıklanmadı. Ancak bu süreç, UCM`nin küresel ölçekteki rolü ve itibarının yoğun biçimde tartışıldığı bir döneme denk geliyor.

Rusya ve İsrail`e karşı yürütülen soruşturmalar devam ediyor

UCM Rusya`nın Ukrayna`ya saldırıları ve İsrail`in Gazze`de yürüttüğü savaşla ilgili yürüttüğü soruşturmalar yürütürken Khan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri verdi.

Khan, Putin hakkında Ukraynalı çocukların yasa dışı şekilde sınır dışı edilmesi gerekçesiyle, Netanyahu ve İsrail`in eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında ise Gazze`de savaş suçu işledikleri gerekçesiyle tutuklama talebinde bulunmuştu.

ABD, UCM`nin İsrailli yetkililere yönelik adımlarını açıkça eleştirmiş ve bu nedenle Khan`a yaptırım uygulamıştı. UCM yönetimi, bu tür siyasi saldırıların kurumun varlığını tehlikeye atabileceği uyarısında bulunmuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA