5 Nisan 2026 Pazar

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

Başhekim Topçu’dan Ferdi Zeyrek’in durumuyla ilgili açıklama: "Başkanımızın tüm yoğun bakım tedavileri olması gerektiği gibi devam ediyor"


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elektrik çarpması sonucu kaldırıldığı Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Özgür Özel ile birlikte Ferdi Zeyrek’in sağlık durumuna ilişkin, hastane önünde bekleyen gazetecilere açıklama yaptı.

 

Tarih : 7 Haziran 2025 Cumartesi 13:40   Okunma : 968

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik çarpması sonucu kaldırıldığı Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Özgür Özel ile birlikte Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin, hastane önünde bekleyen gazetecilere açıklama yaptı. Topçu, “Sabaha karşı 05.00-05.30 arasında ECMO uygulamasına başlandı. ECMO’dan sevindirici bir şekilde iyi yanıt alındı. Şu an itibarıyla Başkanımızın tüm yoğun bakım tedavileri olması gerektiği gibi devam ediyor” açıklamasında bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Dualarınızı eksik etmeyin" dedi. 

Ferdi Zeyrek'in tedavisinin yapıldığı Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin önünde yurttaşların ve gazetecilerin bekleyişi devam ediyor. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, beraberinde Özgür Özel ile birlikte, hastanenin yoğun bakımında yaklaşık 14 saatten bu yana tedavisi devam eden Ferdi Zeyrek'in durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Zeyrek için ECMO uygulamasına başlandığını belirten Başhekim Topçu, şunları kaydetti:

“Dün gece itibarıyla 23.00-00.00 civarı Ferdi Zeyrek Başkanımız acil servisimize getirildi. Evinde bulunan havuzun yanındaki motorun içerisinde bulunan sudan kaynaklanan kaçak elektrikten kaynaklanan bir elektrik çarpması nedeniyle 112 tarafından müdahalesi sonrasında yaklaşık 20-25 dakika olduğunu tahmin ettiğimiz bir süre sonrasında temel yaşam desteği uygulanarak hastanemize getirildi. Biz hastaneye geldiği andan itibaren sürekli kardi okumalar, risktasyon, canlandırma işlemlerine devam ettik. Çok dirençli bir kalp durması vardı. Ama ısrarlı ve düzenli işlem sonrası 50. dakikada kalp ritminde dönüş sağlandı. Bu dönüş, kaliteli bir dönüştü. Kalpte atım oluşturabilecek bir dönüştü. Kendisini sonrasında yoğun bakıma aldık. Yoğun bakımda kalp ve tansiyon oluşturması için ilaçlarla destekler devam etti. Suni solunum cihazı ve ventilatöre bağlanarak tedavisi devam etti. Ama ilerleyen süreçte tedavinin kolaylaşması adına ve tansiyon ya da oksijenizasyondaki bozulmalar nedeniyle daha ileri bir tedavi yöntemi olan ECMO dediğimiz vücuttaki kanın oksijenlenerek tekrar kana verilmesi esasına dayalı bir yöntem uygulanmaya karar verildi. Sonrasında biz konsültasyon yaparak karar vermeye çalışıyoruz. ECMO uygulamasına karar verildi. İzmir Şehir Hastanesinden eksik malzemeler temin edildi. Sabaha karşı 05.00-05.30 arasında ECMO uygulamasına başlandı. Bu ECMO’dan sevindirici bir şekilde iyi yanıt alındı. Ama geldiğinden bu yana canlandırma olduğu süreç boyunca çeşitli organlarda hasarlar olabiliyordu. Bunlardan biri de böbrekti. İdrar çıkışlarının yeterli olmaması nedeniyle yatak başında uygulanabilen bir sistemi kurduk. Şimdi aldığım bilgilere göre son 2 saat içerisinde idrar çıkışlarında da iyileşme bildirildi. Şu an itibarıyla Başkanımızın tüm yoğun bakım tedavileri olması gerektiği gibi devam ediyor.”

Özel: “Herkes yüreği ağzında Ferdi Başkan'ın sağlık durumunu takip ediyor”

CHP lideri Özgür Özel de yaşananları mucize olarak tanımlayarak şu ifadeleri kullandı:

“Dün olay gerçekleştiği andan itibaren Manisa’da herkes yüreği ağzında Ferdi Başkan’ın sağlık durumunu takip ediyor. On binlerce kişi hastaneye geldi. Manisa’nın bir evladı ve sevmeyeninin olmadığı, kendisine oy vermeyenin bile gelip üzüntü beyan ettiği, özür dilediği, herkesle barışık, özellikle toplumun yoksullardan, toplumun bütün kırılgan kesimlerinden çok dua almış biri. Emin olun yaşamakta olduğumuz mucizenin bence en önemli sebebi de o. 70 dakika kalp masajı ve hiç cevap vermeyen bir kalbin 70 dakika sonra çalışmaya başlaması gerçekten bir mucize. Ne oluyorsa Ferdi Başkanımızın dokunduğu yoksulların, çocukların, garibanların duasıyla oluyor. O yüzden kimse dualarını eksik etmesin.”

“Ferdi Başkan’ı tanıyoruz, çok kararlıdır, inançlıdır, dirençlidir”

Zeyrek’in dirençli biri olduğunu söyleyen Özel, “Yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve en iyi şartların sağlandığını biliyoruz. Her birkaç saatte bir daha iyi bir haber alıyoruz. Bu, 'her şey yoluna girdi, bundan sonra çok iyi olacak' demek değil tabii ki de. Orada ihtiyatlı konuşmak ve umudu muhafaza ederek beklemek durumundayız. Ama her gelen haber bir öncekinden iyi geliyor. Biz Ferdi Başkan’ı tanıyoruz, çok kararlıdır, inançlıdır, dirençlidir. Öyle kolay kolay bir işin peşini bırakmaz. Biz ilk kez böyle bir tabloyu yaşıyoruz ama Ferdi’nin tedaviye verdiği reaksiyon, doktorlarımızın verdiği bilgiler, bizim normal hayatta yaşadığımız Ferdi’nin reaksiyon biçimleriyle uyumlu. O yüzden iyi olacak. Arayan soran herkes, başka siyasi partilerin genel başkanları ve bakanlar olmak üzere arayan herkese, yurt dışında ziyaretlerini, toplantılarını kesip Manisa’ya gelen, yolda olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağımızı ümit ediyorum. Dualarınızı eksik etmeyin” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA