16 Nisan 2026 Perşembe

19:26   OKULLARDA KAN DURMUYOR: KESK’TEN FLAŞ KARAR! İŞ BıRAKMA EYLEMI UZATıLDı   18:50   OKULDA SILAHLı DEHŞET! ERKAN BAŞ’TAN SERT TEPKI: ’KÜÇÜK AMERIKA YAPMAK İSTEDILER, OLDU!’   17:53   ÖZGÜR ÖZEL: ’OKULLAR SAVAŞ ALANı DEĞIL, EMANETTIR!’   16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA   16:22   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “65 BIN UZMAN ÇAVUŞUN OKULLARDA GÜVENLIK GÖREVLISI OLARAK GÖREVLENDIRILMESI ACILEN HAYATA GEÇIRILMELIDIR"   16:21   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... KAHRAMANMARAŞ VALISI ÜNLÜER: "4 KIŞI VEFAT ETTI, 20 YARALı VAR. SALDıRGAN DA VEFAT ETTI"   16:01   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... BAKAN GÜRLEK: ÜÇ CUMHURIYET BAŞSAVCı VEKILI ILE DÖRT CUMHURIYET SAVCıSı GÖREVLENDIRILDI   15:59   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN, KAHRAMANMARAŞ’TAKI ORTAOKUL SALDıRıSıNıN ARDıNDAN BÖLGEYE GIDIYOR   15:58   ŞANLıURFA’DAKI OKULDA SILAHLı SALDıRı… MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: "SALDıRıNıN ARDıNDAN TÜM TEDBIRLERI ALıYORUZ, SORUŞTURMA SÜRÜYOR"   15:57   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN, GÜLISTAN DOKU AÇıKLAMASı: "SORUŞTURMANıN SONUNA KADAR GIDILMESI GEREKIYOR. ŞAHıSLARıN MESLEĞI, RÜTBESI YA DA GÖREVI ÖNEMLI DEĞIL"   12:09   KÜRESEL TICARETTE ROTA DEĞIŞIMI: AHBİB’DEN UKRAYNA VE GÜNEY KORE ÇıKARTMASı!   12:05   MERSINLI KADıNLAR HEM KAZANıYOR HEM DÖNÜŞTÜRÜYOR: ‘EVIMIZ ATÖLYE’ 50. DURAĞıNA ULAŞTı!   12:02   CHP’DEN 81 İL İMZALı REST: ’GERI ADıM YOK!’   11:30   ALANYA YAYLA YOLLARıNDA ULAŞıM ÇILESI BITTI! BÜLENT KANDEMIR MÜJDEYI VERDI   11:20   MACARISTAN’DA DEVRIM NITELIĞINDE KARAR: YENI BAŞBAKAN PETER MAGYAR DEVLET MEDYASıNı ASKıYA ALıYOR!   11:01   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK KARAR: TUNCELI BAROSU SÜRECI YENIDEN BAŞLATTı!   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’E TSE’DEN TAM NOT! VAHAP SEÇER VIZYONU TESCILLENDI: ’SıFıR HATA’   08:49   MILYONLARCA ARAÇ SAHIBININ BEKLEDIĞI ’HURDA TEŞVIK’ HABERINDE FLAŞ GELIŞME! TBMM’DEN O KARAR ÇıKTı   02:41   CHP’DE OLAĞANÜSTÜ HAREKETLILIK! ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA "YOL HARITASı" İÇIN TOPLANDı   17:57   CHP’LI TANAL’DAN ŞANLıURFA’DA OKULA SILAHLı SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "EĞITIM KURUMLARıNı KORUYAMAYAN BIR YÖNETIM, GELECEĞI KORUYAMAZ"  
 
     
   

Büyükşehir, Kurban Kesim Hizmetinin Ardından Temizlik Mesaisinde


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik ve güvenli bir şekilde yerine getirmesi için 6 mezbaha ve 17 mobil kesim ünitesinden oluşan toplam 23 noktada hizmet verdi. Kurban kesim hizmetinin ardından 13 ilçede kesim alanlarında yürütülen temizlik ve ilaçlama çalışmalarıyla Büyükşehir, çevre sağlığını korurken, vatandaşların da temiz bir çevrede huzurlu bayram geçirmesini sağlıyor.

 

Tarih : 8 Haziran 2025 Pazar 12:36   Okunma : 878

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların kurban ibadetlerini hijyenik, güvenli ve sağlıklı koşullarda yerine getirebilmeleri amacıyla kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Toplam 23 kesim noktasında kurban kesim hizmeti sağlayan Büyükşehir Belediyesi, hem sabit mezbahaları hem de mobil kesim ünitelerinin temizlik çalışmasını yerine getiriyor.

Büyükşehir Belediyesi; Mersin Merkez, Çamlıyayla, Erdemli, Mut, Gülnar ve Anamur ilçelerinde yer alan 6 mevcut mezbahaya ek olarak; merkezde 4, Tarsus’ta 6, Erdemli’de 2, Silifke, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar’da birer adet olmak üzere toplam 17 mobil kesim ünitesi ile vatandaşlara hizmet sundu. Kurban kesim hizmetinin ardından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kesim alanlarının hijyeninin sağlanması için 13 ilçede temizlik ve ilaçlama çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Ekipler, çevre kirliliği ve sinek, haşere, larva gibi vektör kaynaklı sorunları önlemek amacıyla kapsamlı çalışma gerçekleştiriyor.

Mobil kesim üniteleri çevresinde arazözlerle tazyikli su ile yıkama işlemleri yapılırken, aynı zamanda çöp konteynerlerinde ilaçlama ve temizlik çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Büyükşehir her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da hem çevre sağlığı korudu hem de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesini sağlıyor.

Uygun: “Vatandaşlarımız rahat bir bayram geçirsin diye temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan İlaçlama Birim Şefi Zeynep Gizem Uygun, temizlik ve ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kentimizin tamamında deneyimli personellerimiz ve araçlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Kurban Bayramı’nda da vatandaşlarımız rahat bir bayram geçirsin diye çöp konteynerleri, mobil kesim alanları ve özellikle problem teşkil edecek bütün alanlarda temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların kendilerine Alo 185 hattı üzerinden ulaşabileceğini belirten Uygun, “Vatandaşlarımız herhangi bir problemle karşılaşırsa ekiplerimiz anında müdahale ederler. Temizlik personelimiz ve arazözlerimizle sahadayız. Çöp konteynerleri düzenli olarak yıkanıyor. Mobil kesim ünitelerimiz de yıkanıyor. Vatandaşlarınızın özellikle kurbandan kalan atıkları ağzı sıkıca kapatılmış poşetlere koyarak çöp konteynerlerine atmaları, koku ve haşere oluşumunun önüne geçmesini sağlayacaktır. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Bize bu konuda yardımcı olurlarsa daha temiz ve düzenli bir çevrede yaşamış oluruz” diye belirtti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA