23 Ocak 2026 Cuma

17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”  
 
     
   

55 yılın en sıcak mayısı bu yıl yaşandı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son 55 yılın en sıcak mayıs sıcaklığının geçen ay kaydedildiğini açıkladı.

 

Tarih : 12 Haziran 2025 Perşembe 09:31   Okunma : 855

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son 55 yılın en sıcak mayıs sıcaklığının geçen ay kaydedildiğini açıkladı. 

Genel Müdürlüğün “2025 Yılı Mayıs Ayı Ortalama Sıcaklıklarının 1991-2020 Normallerine Göre Mukayesesi” raporunda, sıcaklıkların, Kızılcahamam çevresinde mevsim normallerinin altında; Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin geneli, İç Anadolu Bölgesi’nin güneyi ve doğusu, Doğu Anadolu Bölge’sinin kuzey ve batısı dışında kalan kesimleri, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, Adana, Alanya, Elmalı, Mut, Kale-Demre, Gökçeada, Bodrum, Bayburt çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde; yurdun diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleştiği bildirildi.

En düşük sıcaklık Kangal'da, en yüksek sıcaklık Ceylanpınar’da kaydedildi

Raporda, 1991-2020 normalleri mayıs ayı ortalama sıcaklığının 17,1 derece olduğuna işaret edilerek, bu yıl sıcaklığın 18 derece olarak gerçekleştiği belirtildi.

Raporda şunlar kaydedildi:

"2025 yılı mayıs ayı, 1991-2020 normalleri mayıs ayı ortalamasının 0,9 derece üzerinde gerçekleşmiştir. 2025 yılı mayıs ayı, son 55 yılın en sıcak 9’uncu mayıs ayı olarak kayıtlara geçmiştir.

2025 yılı mayıs ayında ekstrem sıcaklıklara bakıldığında ise mayıs ayında en düşük sıcaklık -2,1 derece ile Kangal'da, en yüksek sıcaklık ise 43,1 derece ile Ceylanpınar’da tespit edilmiştir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA