27 Ekim 2026 Salı

10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN  
 
     
   

Başkan Canan Aksu , “Kaçak yapılara geçit verilmemelidir”


Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, kaçak yapıların doğal çevreye zarar verdiğini, su kaynaklarını kirlettiğini ve şehir estetiğini bozduğunu vurguladı

 

Tarih : 15 Haziran 2025 Pazar 11:01   Okunma : 1162

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, Adana’da ve ülke genelinde şehirlerin silüetini bozan düzensiz ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesinin önemli olduğunu bildirdi.
Adana Dilberler Sekisi’nde çelik konstrüksiyonla başlayan, ardından çevresi kapatılan ve kamusal alanda yer aldığı açıkça görülen yapının Adanalılar tarafından tepkiyle karşılandığını hatırlatan Başkan Aksu, “Bu tür yapılar doğal çevreye zarar verdiği gibi su kaynağının kirletilmesi ve şehir estetiğinin bozulmasına da neden olmaktadır. Ayrıca deprem, yangın, toprak kayması gibi doğal afetler veya acil durumlar karşısında ciddi güvenlik riskleri de oluşturabilir. Dolayısıyla Adana’da doğa ve çevrenin, su kaynaklarının ve tarım alanlarının korunması, sağlıklı kentleşmenin sağlanması için kaçak, ruhsatsız, imara düzenlemelerine aykırı yapıların yıkılması elzemdir” dedi.
“UYARIMIZI YAPMIŞTIK”
Mimarlar Odası Adana Şubesi olarak yıkılan kaçak yapıyla ilgili yaptıkları incelemelerde, alanın rekreasyon, park, yüksekokul ve otoyol önlemli bölge olarak planlandığını, yapılaşmanın bu bölgeye kesinlikle uygun olmadığının görüldüğünü dile getiren Başkan Aksu, “Bu bölgede yapı ruhsatı verilemeyeceğini daha önce belirtmiştik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan kira sözleşmesinin iptalinin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulamıştık. Uyarılarımız dikkate alınmadığı gibi yapı alanının daha çok genişletildiğine tanık olduk. Bu ve benzeri yapılara en başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı izin vermemelidir. Bakanlık, ayrıca vatandaşla yerel yönetimlerin karşı karşıya getirilmesinin de önüne geçmelidir” diye konuştu.
“YEREL YÖNETİMLER VE BAKANLIK KOORDİNE HALİNDE OLMALIDIR”
Şehirlerin planlı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesinin sağlanmasının önemini anlatan Başkan Aksu, “Hiçbir vatandaşımızın işinden, ekmeğinden olmasına gönlümüz razı olmaz. Ancak şehirlerin daha düzenli, ulaşılabilir ve planlı bir şekilde büyümesinin sağlanması için kaçak yapılara geçit verilmemelidir. Kaçak yapılar ayrıca adalet ve eşitlik ilkesine de aykırı bir durum teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.
Bakanlık ve yerel yönetimlerin doğru müdahalesi için kent silüetini bozacak, imara aykırı uygulamalarla ilgili izin ve yıkımlarda koordinasyon halinde olması gereğine değinen Başkan Aksu, “Bu konuda hassas davranılmalıdır” dedi.
“KAMU YARARI İÇİN KURUMLARLA ÇALIŞMAYA AÇIĞIZ”
Dilberler Sekisi’ndeki yıkıma sadece fiziksel bir müdahale olarak bakmamak gerektiğini, müdahalenin sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik açısından da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Aksu, kamu yararı için verdikleri mücadelenin bugün olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini, kurum ve kuruluşlarla, kamu yararı için her türlü çalışmaya açık olduklarını sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA