12 Nisan 2026 Pazar

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

Büyükşehir, Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezinden sosyal faaliyetler


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve başlangıç evresi Alzheimer hastaları için hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nin sosyal faaliyetleri devam ediyor. ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ faydalanıcılarına yönelik olarak, Tarsus Gençlik Kampı’nda bir etkinlik düzenlendi. Katılımcıların oldukça memnun kaldığı ve değişik ikramların da yapıldığı programda, çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

 

Tarih : 17 Haziran 2025 Salı 09:01   Okunma : 1461

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve başlangıç evresi Alzheimer hastaları için hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nin sosyal faaliyetleri devam ediyor.

‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ faydalanıcılarına yönelik olarak, Tarsus Gençlik Kampı’nda kahvaltı etkinliği düzenlendi. Hasta yakınlarının da eşlik ettiği programda, zihinsel ve fiziksel aktiviteler gerçekleştirildi. Gençlik Kampı’nın doğal ortamında yapılan programda çember atma, el becerileri geliştirme, topla oynama ve çeşitli aktivitelerin yanı sıra, müzik eşliğinde danslar da edildi.

Şentürk: “Yaz sezonunun da başlamasıyla birlikte, bu tarz etkinlikleri sürekli yapacağız”

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog olarak görev yapan Ece Şentürk; bu tip programların hem hasta, hem de hasta yakınlarının kaliteli zaman geçirmelerine olanak verdiğine vurgu yaparak, “Hastalarımız ve hasta yakınlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik. Yaz sezonunun da başlamasıyla birlikte, düzenli olarak bu tarz etkinlikleri yapacağız” dedi.

Alzheimer’ın sadece unutkanlıktan ibaret bir hastalık olmadığına; kişinin benlik kaygısı, benlik durumu, zihinsel gelişimi, sosyal ve duygusal gelişimi açısından da birçok alt katmanı olan bir durum olduğuna dikkat çeken Şentürk, “Bu tarz dış mekan etkinlikleri; hem yeni uyarıcılara maruz kalmaları, hem de yakınlarıyla olan sosyal bağlarını pekiştirmeleri açısından olumlu etki yapmakta. Hastalarımız ve hasta yakınları bu etkinliklerle kaliteli bir vakit geçirdikleri için, kendilerinden de olumlu geri dönüş alıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Alzheimer hastaları ve hasta yakınları, etkinliklerden memnun kaldı

‘Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi’ faydalanıcılarından, geçmişte milli atlet olan Ahmet Kahveci “Çok güzel bir etkinlik. Sevdim ben burayı. Belediye’nin yaptığı etkinliklerin hepsi güzel. Gelmeyenlere de tavsiye ederim” diye konuştu.

Hasta yakını Fikret Özdoğan, eşinin merkezden faydalandığını ve son derece memnun olduklarını belirterek, “Burada çalışan arkadaşlara soruyorum, ‘Sevginizi burada bırakıyorsunuz, eve ne götürüyorsunuz?’ diye... Bu arkadaşların hepsi süper. Öyle iyi insanlar ki… Eşim eve mutlu bir şekilde geliyor. Başkanımız Vahap Seçer’e, bu tür nörolojik hastalıklara gösterdiği hassasiyet ve bunun için açtığı tedavi merkezleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA