21 Ağustos 2026 Cuma

14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı   13:27   ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DA: "YENİ PARTI’YI BIR PARTIMIZ OLSUN DIYE DEĞIL, IKTIDAR OLSUN DIYE KURDUK"   15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ  
 
     
   

Tarihe, Doğaya ve Kültüre Yolculuk: Kilikya Yolu Tanıtım Yürüyüşleri Sürüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin Valiliği, Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği ile Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün destekleriyle hayata geçirilen Tarihi Kilikya Yolu Projesi, doğa tutkunlarını ve tarih meraklılarını Toroslar’ın eşsiz manzarasında buluşturmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından ‘Tarihe, Doğaya, Kültüre Yürüyelim Arkadaşlar!’ sloganıyla düzenlenen tanıtım yürüyüşlerinin yeni durağı Silifke’nin Sömek ile Kızılgeçit Mahalleleri arasında uzanan 10 kilometrelik Olba Etabı oldu.

 

Tarih : 19 Haziran 2025 Perşembe 10:15   Okunma : 1005

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin Valiliği, Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği ile Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü’nün destekleriyle hayata geçirilen Tarihi Kilikya Yolu Projesi, doğa tutkunlarını ve tarih meraklılarını Toroslar’ın eşsiz manzarasında buluşturmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından ‘Tarihe, Doğaya, Kültüre Yürüyelim Arkadaşlar!’ sloganıyla düzenlenen tanıtım yürüyüşlerinin yeni durağı Silifke’nin Sömek ile Kızılgeçit Mahalleleri arasında uzanan 10 kilometrelik Olba Etabı oldu.

Orta zorluk seviyesindeki parkur, katılımcıların yoğun ilgisiyle dolup taştı. Ardıç, çam ve sedir ağaçları arasında süren yürüyüş, hem doğayla bütünleşme hem de tarihle iç içe olma imkânı sundu.

Geçmişle bugünün buluşma noktası

Kilikya Yolu, tarih ve doğa meraklılarını geçmişle bugün arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yürüyüşlerde sadece fiziksel olarak yol alınmıyor; aynı zamanda kültürel bellekte de derin izler bırakılıyor. Katılımcılar, antik dönemlerin hikâyelerini hissederek, yerel halkla etkileşime geçerek ve bölgenin doğasına tanıklık ederek unutulmaz anılar biriktiriyor. Katılımcılar, yürüyüşün sonunda çevredeki esnaftan alışveriş yaparak bölgeye ekonomik katkı sağlıyor. Bu yönüyle proje, sadece bir doğa etkinliği olmanın ötesine geçerek, kırsal kalkınmaya da destek veriyor.

Kapsayıcı ve katılımcı bir proje

Projenin öne çıkan bir diğer yönü de katılımcılara sağlanan erişilebilirlik. Büyükşehir Belediyesi, katılımcılar için belirlenen noktalara ücretsiz servis imkânı sunarak herkesin bu eşsiz deneyime ortak olmasını sağlıyor. Yürüyüşlerin sosyal, ekonomik ve kültürel etkisi çok yönlü bir fayda yaratıyor: hem Mersin tanıtılıyor, hem Kilikya Yolu bilinirlik kazanıyor, hem de bölge esnafı destekleniyor.

Demir: “Kilikya Yolu yüzyıllar boyu sürecek bir proje”

Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü ile Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Rıza Demir, tanıtım yürüyüşlerinin sürdüğünü söyledi. Demir, “Bugün Olba’dayız. Lamos’un Sömek-Kızılgeçit arasını yürüdük. Katılımcılar her gittiğimiz yerde doğanın ve yolun güzelliklerini görüyor; tarihe ve medeniyetlere şahit oluyorlar. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu yolu sadece yapıp bırakmadı, tanıtım yürüyüşlerine devam ediyor. Önce yerelde, sonra genelde bu yolu hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Dinlendikleri mola yerlerinde katılımcıların esnaftan alışveriş yaptığını ve hareketlilik getirdiğini sözlerine ekleyen Demir, “İnsanlar bizi tanıdı, Büyükşehir Belediyesi’ni tanıdı. Çok güzel bir proje. Kısa süreli, günlük ya da bir yıllık proje değil, yüzyıllar boyu sürecek bir proje. Bugün  tane köyden geçtik. Mersinimizin güzelliklerini, halkımızla yürüyerek tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Sevci: “Büyükşehir’in böyle etkinlikler yapması çok güzel”

Yürüyüşe katılanlardan Rohat Sevci, Kilikya Yolu’nu bilmediğini ve etkinlik sayesinde öğrendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir etkinlik düzenlediğini duyunca hemen kayıt oldum. Her yaş grubundan insanlar katıldı. Bu benim ilk deneyimim. Kilikya Yolu’nun olduğunu daha önce bilmiyordum.  Büyükşehir Belediyesi’nin böyle farklı rotaları oluşturması, farklı etkinlikler yapması güzel bir şey. Mersin’i daha iyi tanıyoruz” diye belirtti.

Takak: “Mersinimizin güzelliklerini bize bu organizasyonla tanıtıyorlar”

Tarihi Kilikya Yolu’nu herkesin gelip görmesi gerektiğini söyleyen katılımcılardan Esma Takak, “Mersinimizin güzelliklerini ve tarihini bu güzel organizasyonla bize tanıttıkları için Mersin Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ederim. Görmediğimiz ve bilmediğimiz Tarihi Kilikya Yolu’nun; güzelliklerini, doğasını, tarihini bu sayede öğrenmiş olduk. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Derelioğlu: “Mersin’i yürüyerek keşfediyoruz”

Barin Sanlı ise etkinlikten keyif aldığını söyleyerek, “Çok güzel bir etkinlikti. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, kumanya gibi destekleri yürüyüşümüzü çok daha kolaylaştırdı. Biz gençler Mersin’i, Kilikya Yolu Projesi ile daha iyi tanıyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullanırken, bir diğer katılımcı Özlem Derelioğlu da “Bugün doğasever arkadaşlarımızla birlikte Tarihi Kilikya Yolu’nun 10 kilometresini yürüdük. Çevremizin güzelliklerini böylece tanımış ve tanıtmış oluyoruz. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ediyorum. Mersin’i yürüyerek keşfediyoruz” diye belirtti.

‘Yolda Bir Gezgin’ sayfasıyla tanınan sosyal medya fenomeni Mehmet Cuci de “Bu organizasyonda olmaktan çok mutluyumBu tür organizasyonların daha çok yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi. Cuci, yürüyüş esnasında verilen tüm desteklerden dolayı da teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA