Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) 9’uncu Meclis Başkanları Zirvesi ve 18’inci Genel Kurulu İspanya’nın Malaga kentinde düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal da genel kurula katılarak önemli mesajlar verdi.
Milletvekili Uysal, Türkiye’de ve Mersin’de bulunan göçmenlerin ülkelerine güvenli dönüşlerinin zeminin oluşturulduğunu hatırlatarak “Son 15 yılda dünya genelinde 70 milyon insan doğup büyüdüğü topraklardan göç etmek zorunda kaldı. Bugün sadece Türkiye’de 5 milyon göçmen var ve bunların 300 bini Mersin’de. Göç, sadece bir rakam değil bir insanlık sınavıdır. Bizim görevimiz; gönüllü, güvenli ve onurlu dönüşleri sağlamak için çaba göstermektir.” açıklamasında bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin attığı ‘Terörsüz Türkiye’ adımının tüm dünyada barışın hakim kılınmasının ilk durağı olduğunu söyleyen MHP Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal “Ülkemizde terörle mücadele, 40 yılı aşkın bir acıdır. 15 bin canımızı teröre şehit verdik. Ancak bugün; Devlet Bahçeli Beyefendi’nin terörsüz Türkiye vizyonu, toplumun her kesiminden samimi karşılık bulmaktadır. Unutmayalım savaşın kazananı, barışın kaybedeni yoktur ve asla olmayacaktır.” dedi.
Son yılların en büyük tehdidi olan iklim krizini, Türkiye’nin de yaşadığını belirten Uysal, Mersin’de meydana gelen zirai donun hasarının ise 400 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Uysal, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Tarımsal Kalkınma Fonu ve Avrupa Yatırım Bankası gibi küresel kurumlardan Mersin için destek isteyerek şu açıklamada bulundu;
“Dünyamızı ve ülkemizi tehdit eden iklim krizi kapımızda. Mersin’de yaşanan zirai don, 30 bin çiftçimizi ve 300 bin dönüm tarım arazimizi etkiledi. Zarar, 400 milyon dolar. Mersin, sadece bir şehir değil, dünyayı besleyen bir liman kentidir. Bu yüzden çağrımız nettir. Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Tarımsal Kalkınma Fonu, ve Avrupa Yatırım Bankası gibi küresel kurumları Mersin’e desteğe davet ediyoruz.”