21 Ocak 2026 Çarşamba

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Gülnar’da 105 bin domates fidesi dağıttı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Destek Büyükşehirden, Üretim Çiftçiden’ sloganıyla yürüttüğü tarımsal kalkınma projeleriyle, üreticinin yanında olmayı sürdürüyor. Tarımı yalnızca bir geçim kaynağı değil, bölgesel kalkınmanın temeli olarak gören Büyükşehir Belediyesi, üreticinin güçlenmesi için sahada somut adımlar atmaya devam ediyor. Uygulanan destek politikaları sayesinde hem üretim artıyor, hem de yerli üretici emeğinin karşılığını almaya bir adım daha yaklaşıyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Gülnar ilçesine bağlı Bereket Mahallesi’nde yüzde 50 hibe ile sanayi tipi domates fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 29 Haziran 2025 Pazar 15:49   Okunma : 978

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Destek Büyükşehirden, Üretim Çiftçiden’ sloganıyla yürüttüğü tarımsal kalkınma projeleriyle üreticinin yanında olmayı sürdürüyor. Tarımı yalnızca bir geçim kaynağı değil, bölgesel kalkınmanın temeli olarak gören Büyükşehir Belediyesi, üreticinin güçlenmesi için sahada somut adımlar atmaya devam ediyor. Uygulanan destek politikaları sayesinde hem üretim artıyor, hem de yerli üretici emeğinin karşılığını almaya bir adım daha yaklaşıyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Gülnar ilçesine bağlı Bereket Mahallesi’nde yüzde 50 hibe ile sanayi tipi domates fidesi dağıtımı gerçekleştirildi. Bereket Mahalle Meydanı’nda gerçekleşen programda üreticilere dağıtılan fideler toprakla buluştu.

Mersin tarımı Büyükşehir’in destekleriyle canlanıyor, üretici kazanıyor

Yüzde 50 hibe desteği ile sağlanan dağıtım kapsamında, yalnızca Gülnar ilçesinde 56 üreticiye toplam 105 bin 144 adet domates fidesi teslim edildi. Mersin genelinde ise 100 üreticiye, 187 bin 200 adet sanayi tipi domates fidesi ulaştırılarak, yerel üretime güçlü bir destek sağlandı. Proje hem aile çiftçiliğini destekliyor, hem de sanayiye yönelik üretimi teşvik ederek kırsal ekonomiyi canlandırıyor.

Bu yıl dağıtımı yapılan Lerote çeşidi sanayi tipi domates; yüksek verimi, hastalıklara dayanıklılığı, kalın etli yapısı ve işlenmeye uygunluğu ile dikkat çekiyor. Salça, sos, ketçap ve domates suyu gibi ürünlerde yoğunlukla kullanılan bu özel tür, düşük su kaybı ve yüksek kuru madde oranı sayesinde hem üretici hem de pazar için büyük avantaj sağlıyor. Her bir dekarlık alana 1872 adet fide düşecek şekilde planlanan dağıtımla, çiftçiler ekonomik açıdan daha fazla katma değer elde edecek. Fide desteği sadece üreticinin değil, yerel tarımsal sanayinin de nefes almasını sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin üreticiyi desteklemeye yönelik bu adımı sadece fide teminiyle sınırlı kalmıyor, bölgesel kalkınmanın da önünü açıyor.

Şahutoğlu: “Bölgenin üretim desenine uygun projelerle destek sağlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal alanda çözüm odaklı projeler ürettiklerini kaydeden Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, Gülnar’ın bereketli topraklarında çalışan üreticilerle beraber olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Destekleri yaparken, üreticilerle istişare halinde hareket ediyoruz. Üreticinin sorunlarına çözüm bulabilecek, girdi maliyetlerini destekleyebilecek ve üretirken destekleyecek projelerle hareket ediyoruz” dedi. Sanayi tipi domates fidesine verilen desteğin amacını da aktaran Şahutoğlu, “Girdi maliyeti olarak fideye yüksek paralar vermemeniz, bu değerli toprakları işlemeniz ve katma değerli ürün elde edebilmeniz için, sanayi tipi domates çeşidi ile sizlere katkı sunmaya karar verdik. 2019 yılından bu yana fide, fidan ve soğan desteklerinde bulunduk. Geçmişe baktığınızda, bu bölgenin üretim desenine uygun projelerle destek sağladık” sözlerine yer verdi.

Her aşamada üreticinin işini kolaylaştıracak ve ürün verimliliğini artıracak projeler yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Şahutoğlu, “Yeter ki sizler üretin, yeter ki tarıma devam edin, bizler üretime destek vereceğiz” diye konuştu. Üreticiye sadece fide ve fidan desteği değil; ilaç, gübre, sulama borusu ile makine ekipman gibi ek ihtiyaçlar için de destek sağladıklarını belirten Şahutoğlu, “Üretimin tüm sürecinde sizlere destek olacağız” dedi.

Tarlalar umutla yeşeriyor, üreticinin yüzü gülüyor

Üreticilerden Saadettin Sugören, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, verilen destek sayesinde maliyet yükünden kurtulduklarını söyledi. Sugören, “Bizim için çok iyi oldu. Üreteceğiz ve para kazanacağız. Verilen destek sayesinde ekonomimizi güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Tarlasında sezonun ilk sanayi tipi domateslerinin ekimini gerçekleştiren üretici Makbule Şen, “Tarlamızda çalışanlar bizden sebepleniyor, biz de Başkanımız Vahap Seçer’den sebepleniyoruz” diyerek, destekler sayesinde tarlalarında işçi çalıştırabildiklerini ve desteğin dolaylı yoldan herkese fayda sağladığının altını çizdi. 

Hamit Şen, Büyükşehir’in desteklerinin üretimlerini artırdığını ifade ederek, “Bu fidelerle bereketli bir sezon geçireceğiz. Büyükşehir destek oldukça, biz de topraklarımıza daha çok sahip çıkıyoruz. Belediyemizin yanımızda olması bize güç veriyor. Başkanımız Vahap Seçer’e de yanımızda olduğu için çok teşekkür ederiz” dedi.

Destekten faydalanan bir diğer üretici olan Adile Yıldız, “Köylünün kalkınması demek, ülkenin kalkınması demektir. Bu tür desteklerle hem yerli üretim artar, hem de kırsal yaşam güçlenir. Belediyemizin bu yaklaşımı örnek alınmalı. Gülnarımıza domates fidesiyle can geliyor. Bereketli topraklarımız daha da bereketleniyor” ifadelerine yer verdi.

Verilen destekten duyduğu memnuniyeti aktaran Fatma Şen ise, “Desteği verenin de toprağı sürenin de eli dert görmesin. Fidelerimiz geldi. Vahap Başkan’a teşekkür ederiz. Bu yaz domatesimiz bol olacak” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA