8 Mart 2026 Pazar

15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"  
 
     
   

Mercan Bilim Merkezi Öğretmenleri Ağırladı


‘TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında Aldeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Akdeniz’den Gökyüzüne’ projesiyle bir araya gelen 30 Fen Bilgisi Öğretmeni, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni ziyaret ederek; planetaryumdan gözlemevine, atölye çalışmalarından teleskop gözlemlerine kadar farklı bilimsel etkinlikler gerçekleştirdi. Ziyaret, öğretmenlerin uzay ve havacılık konusundaki bilimsel okuryazarlıklarını artırmalarını sağladı.

 

Tarih : 1 Temmuz 2025 Salı 09:20   Okunma : 1139

‘TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında Aldeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde, ‘STEM Tabanlı Uzay ve Havacılık Etkinlikleri: Akdeniz’den Gökyüzüne’ adlı projede yer alan öğretmenler, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. 30 Fen Bilgisi Öğretmeni, ziyaret kapsamında Mercan Bilim Merkezi’nde görevli astronomlar eşliğinde planetaryumu gezerek gökyüzüne dair interaktif bir deneyim yaşadı. Stellarium uygulaması hakkında da bilgi alan öğretmenler, bu dijital gökyüzü haritasını derslerinde nasıl kullanabileceklerini öğrendi.

Ziyaretin devamında gözlemevini de inceleme fırsatı bulan katılımcılar, teleskopla gökyüzünü gözlemledi. Öğretmenler ardından; Astronomi ve Uzay Bilimleri Atölyesi’nde kendi Gök Atlaslarını oluşturarak, bu etkinliği öğrencilerine nasıl uyarlayabilecekleri konusunda uygulamalı deneyim kazandı. Etkinlik, güneş teleskobuyla yapılan gözlemlerin ardından sona erdi.

Fen Bilgisi öğretmenleri, hem uzay hem de havacılık konularındaki bilgilerini güncelleyerek ve zenginleştirerek Mercan Bilim Merkezi’nden memnuniyetle ayrıldı. Ziyaret, öğretmenlerin uzay ve havacılık konularındaki bilimsel okuryazarlıklarını artırmalarını sağladı.

Ezici: “Mercan Bilim Merkezi, sadece bir bilim müzesi olarak düşünülmemeli”  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi Şefi Duygu Ezici, ‘TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında yer alan ‘Akdeniz'den Gökyüzüne’ adlı projeye Mercan olarak destek verdiklerini ifade ederek, “30 Fen Bilgisi Öğretmeni, astronomlarımız eşliğinde planetaryum, gözlemevi ve güneş teleskobumuzu deneyimledi. Aynı zamanda astronomi ve uzay atölyesinde eğitim aldılar. Mercan Bilim Merkezi’nin sadece bir bilim müzesi olarak düşünülmemesinin tam anlamı da aslında burada karşımıza çıkıyor. Biz de bu durumdan çok memnunuz. Öğretmenlerimizi burada ağırladığımız için çok mutluyuz” dedi.

Prof. Yarar: “Öğretmenlerimiz, Mercan Bilim Merkezi’nden memnun ayrıldı”

Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Yarar, Mercan Bilim Merkezi’ni kuruluş anından beri Fen Fakültesi olarak desteklediklerini belirtti. TÜBİTAK projesi kapsamında Mercan’da bir araya geldikleri için çok mutlu olduğunu söyleyen Prof. Yarar, “4004 projeleri; doğa ve bilimle ilgili aynı zamanda seçili olan küçük grupları eğitmek, bilgilendirmek, bilgi paylaşımında bulunmak için TÜBİTAK'ın desteklediği projelerdir. Bu kapsamda da 30 öğretmenimizi Mercan Bilim Merkezi’ne getirdik. Onların uzay ve havacılık alanlarındaki bilgilerini, kültürlerini geliştirmelerini ve okullarında da kendi öğrencilerine bu bilgileri aktarabilmelerini planladık. Mercan Bilim Merkezi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özmart: “Mercan Bilim Merkezi’nde, öğrencilerimizle de uygulayacağımız etkinlikler yaptık”

Mezitli Bilim ve Sanat Merkezi’nde Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olan Alev Özmart,  “Projemiz, havacılık ve uzayla ilgili. Biz bunu STEM etkinlikleri ile ilişkilendiriyoruz ve öğrencilerimize derslerde, havacılık ve uzayla ilgili etkinlikleri nasıl uygulayabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu anlamda da bugün Mercan'da etkinlikler yapıyoruz. Planetaryum’da çok güzel bir film izledik. Aynı zamanda öğrencilerimizle de uygulayabileceğimiz etkinlikler yaptık. Bizim açımızdan harika bir gündü. Mesleki anlamda da çok güzel bir anı oldu” dedi.

Biçer: “Mersin’de böyle bir merkez yoktu ve bu bir ihtiyaçtı”

Kazanlı Belediyesi Ortaokulu’nda Fen Bilimleri Öğretmeni olan Ali Biçer ise, “Benim için hem eğlenceli, hem de öğretici bir etkinlik oldu. Yaptığımız atölye çalışmalarıyla, öğrencilerim için de uygulayabileceğim yeni modellemeler gördüm. Bunları da uygulamak için heyecanla bekliyorum” diye konuştu. Mercan Bilim Merkezi’ne daha önce ailesi ve öğrencileriyle de geldiğini sözlerine ekleyen Biçer, “Mersin’de böyle bir yer yoktu ve bu bir ihtiyaçtı. Çok iyi olmuş, iyi de değerlendiriliyor. Öğretmenlerin burada öğrendikleri ya da gördüğü farklı şeyleri, derslerine entegre etme durumları olabiliyor. Bu açıdan önemli. Branş ayırt etmeksizin her öğretmenin gelip görmesini istiyorum. Kendi hayatlarına da dokunacak etkinlikler ve düzenekler var” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA