5 Temmuz 2026 Pazar

11:01   SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR: AKADEMISYEN YAZARLAR SIBEL ÖZBUDUN VE TEMEL DEMIRER GÖZALTıNA ALıNDı!   10:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEKIRDAĞ CEZAEVI’NDE DIKKAT ÇEKEN ZIYARET!   10:33   MERSIN’DE ANNE ADAYLARıNA BÜYÜK KOLAYLıK: GEBELIK BOYUNCA ÜCRETSIZ SÜT DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı!   14:33   ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HAMLE: MERSIN’DE O İLÇENIN YOLLARı BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI!   14:17   HAMANEY’IN CENAZE TÖRENINDE DIKKAT ÇEKEN DETAY! DEFIN İŞLEMI NEDEN ERTELENDI?   12:59   CHP MUĞLA MILLETVEKILLERINDEN SERT ÇıKıŞ: ’ATANMıŞLARıN SEÇILMIŞLERI GÖREVDEN ALMA YETKISI YOKTUR’   10:41   ZIRVE ÖNCESI BAŞKENTTE HAREKETLI DAKIKALAR: SAADET PARTISI GENEL MERKEZI’NE DEV PANKART ASıLDı!   10:34   60 YAŞıNDA HAYATıNı DEĞIŞTIREN KARAR! ERDEMLI’DE 800 SAATLIK EĞITIMIN ARDıNDAN KENDI İŞININ PATRONU OLDU   10:18   MERSIN’DE KıRSALıN KADıNLARı ÜRETIYOR, TOROSLAR ŞENLENIYOR! HAMZABEYLI’DE UNUTULMAZ KÖY ŞENLIĞI   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK  
 
     
   

CHP’li belediyelere yeni operasyon... Tülay Hatimoğulları: ’’Seçilmişlere, Türkiye halklarına yapılan bu eziyetten vazgeçilmelidir’’


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin gözaltına alınmasına, "Seçilmişlere, Türkiye halklarına yapılan bu eziyetten vazgeçilmelidir" ifadeleriyle tepki gösterdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da "Demokratik değerlerin korunması ve toplumsal barışın tesisi için, seçilmiş iradeye yönelik her türlü saldırının derhal son bulmasını talep ediyoruz" dedi.

 

Tarih : 5 Temmuz 2025 Cumartesi 11:05   Okunma : 725

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin gözaltına alınmasına, "Seçilmişlere, Türkiye halklarına yapılan bu eziyetten vazgeçilmelidir" ifadeleriyle tepki gösterdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da "Demokratik değerlerin korunması ve toplumsal barışın tesisi için, seçilmiş iradeye yönelik her türlü saldırının derhal son bulmasını talep ediyoruz" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Seçilmişlere, Türkiye halklarına yapılan bu eziyetten vazgeçilmelidir. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Halkın sandıkta verdiği kararlara saygı gösterilmemesi, halkın iradesinin tanınmaması toplumda derin yarılmalara neden oldu/oluyor. Bu operasyonlar çözüm değil, demokratik Türkiye'ye giden yolu tıkamaktır. Bir kez daha demokratik siyasetin önünün açılması çağrısı yapıyoruz."

Tuncer Bakırhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'li AdanaAntalya ve Adıyaman Büyükşehir Belediye başkanlarına yönelik bu sabah gerçekleştirilen gözaltı operasyonları, halkın iradesine ve demokratik siyasetin temel ilkelerine yönelik kabul edilemez müdahalelerdir. Bu uygulamaları kınıyor ve reddediyorum. Yerel yönetimlere yönelik sürdürülen bu saldırı ve gözaltı dalgası, hukuksuzlukları derinleştirerek en büyük zararı toplumsal barış umuduna vermektedir. Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan şey, artan baskı ve antidemokratik uygulamalar değil, aksine demokratikleşme adımlarının kararlılıkla atılmasıdır. Gerçek toplumsal barış, ancak diyalogun güçlendirilmesi ve hukukun üstünlüğü ilkesinin her alanda egemen kılınmasıyla sağlanabilir. Barış ve demokratik toplumu inşa etme sürecinin bu hukuksuzluklarla tartışılır hale getirilmesi kabul edilemez. Bu hassas süreç, tüm toplumsal kesimlerin katılımı ve ortak akıl ile yürütülmelidir. Demokratik değerlerin korunması ve toplumsal barışın tesisi için, seçilmiş iradeye yönelik her türlü saldırının derhal son bulmasını talep ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA