20 Ağustos 2026 Perşembe

15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"  
 
     
   

19. Ulusal Dağcılık Festivali, Büyükşehir’in Katkılarıyla Gerçekleşti


Mersin Dağcılık Spor Kulübü (MERDAK) tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen ‘Ulusal Dağcılık Festivali’, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200’ün üzerinde dağcı, doğasever ve kampçıyı bir araya getiren festivalde, Bolkar Dağları’nın 3 bin 524 metre rakımlı zirvesi Medetsiz zirvesine tırmanıldı. Tırmanış, 5 yıl önce hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk dağcısı ve MERDAK’ın onursal üyesi Muzaffer Erol Gez anısına bu yıl 5. kez yapıldı.

 

Tarih : 5 Temmuz 2025 Cumartesi 14:35   Okunma : 1278

Mersin Dağcılık Spor Kulübü (MERDAK) tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen ‘Ulusal Dağcılık Festivali’, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200’ün üzerinde dağcı, doğasever ve kampçıyı bir araya getiren festival hem doğa tutkusunu, hem de tarih bilincini aynı çatı altında buluşturdu. Festival dahilinde, Mersin Bolkar Dağı’nın en yüksek zirvesi olan 3 bin 524 metre rakımlı Medetsiz zirvesine tırmanıldı. Tırmanış, 5 yıl önce hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk dağcısı ve Mersin Dağcılık Spor Kulübü onursal üyesi Muzaffer Erol Gez anısına bu yıl 5. kez yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ve kumanya başta olmak üzere lojistik destek sağladığı festivalde; 3 bin 524 metre rakımlı Medetsiz zirvesine yaklaşık 50 dağcı tırmandı. Festival kapsamında yalnızca doğa değil, tarih de ön plandaydı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen katılımcılar, Karboğazı bölgesinde düzenlenen anlatımlarla, Kurtuluş Savaşı dönemine götürüldü. Bilgilendirmede; Kuvayi Milliye güçleriyle Fransızlar arasında geçen Karboğazı Çatışması’nın ve Akdeniz Bölgesi’ndeki ilk direniş zaferlerinden biri olan Karboğazı Zaferi’nin önemi aktarıldı.

Sağnak: “Festivalimize tüm Türkiye’den dağcılar ve doğaseverler geliyor”

Mersin Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Fatih Sağnak, düzenlenen festival ve Medetsiz zirvesine yapılan tırmanış hakkında bilgi vererek, “Bizler buraya her yıl festival için geliyoruz. Yıl içinde farklı zamanlarda da tırmanış yapıyoruz. Ancak dağcılığın en önemli isimlerinden biri olan Muzaffer Erol Gez abimizin ölüm yıldönümüne en yakın tarihlerde festivalimizi yapmaya gayret ediyoruz. Bütün Türkiye’den de dağcılarımız ve doğaseverler gelerek festivale katılıyorlar. Biz de onlara rehberlik yaparak Medetsiz zirvesine tırmandırıyoruz. Tırmanış yapmayanlar için de farklı etkinliklerimiz oluyor. Çünkü bu bölge aynı zamanda Kurtuluş Savaşı esnasında kahramanlıklara tanıklık etmiş bir bölge ve katılımcılara kahramanlık olaylarının geçtiği yerleri de gezdirerek, onlara tarihi değerlerimizi anlatıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin kendileri için oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Sağnak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarız. Çünkü sadece festivalde değil, farklı etkinliklerimizde de bize destek veriyor. Mersin Dağcılık Spor Kulübü olarak, yaşadığımız şehirde dağcılığı tanıtmayı ve ilgi duyan insanların dağcılığa başlamasını hedefliyoruz. Ulaşım, kumanya ve diğer tüm destekleri için Başkanımız Vahap Seçer ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Festivale katılanlar memnun ayrıldı

Etkinliğe katılanlardan Hakkı Yavuz, 2013 yılından bu yana dağcılık sporunu yaptığını söyleyerek,  ‘Ulusal Dağcılık Festivali’nin kendileri için kıymetli bir etkinlik olduğuna değindi. Festivali, Mersin adına güzel ve gurur verici bir etkinlik olarak tanımlayan Yavuz, Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda verdiği hizmet ve destekleri de önemsediklerine değinerek, “Büyükşehir Belediyesi ulaşım, yemek, lojistik gibi her konuda destek veriyor. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tırmanışa katılanlardan Zöhre Bulut ise, “Bugün Karboğazı’ndayız. Bolkar Dağı’nın zirvelerinden biri olan Medetsiz zirve tırmanışını yaptık. Bu benim Medetsiz’de ilk tırmanışım. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Sadece dağcılara değil, bisiklet kullananlara ve koşucularımıza da çok büyük destek veriyor. Bu konuda emeklerine sağlık” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA