16 Mart 2026 Pazartesi

13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Tatilcilerin Gözdesi Tisan’a Ulaşımı Kolaylaştırdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, özellikle yaz döneminde yurt içinden ve yurt dışından çok fazla ziyaretçi ağırlayan Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde yaklaşık 8 kilometrelik yolda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Ağır tonajlı araçların sık geçişiyle ciddi şekilde tahrip olan yolda ekipler ilk olarak bakım, onarım ve yol genişletme çalışmalarını tamamladı. Ardından zemin güçlendirme işlemleri gerçekleştirildi ve son olarak sathi kaplama uygulaması yapılarak yol, eskisine kıyasla daha konforlu ve güvenli bir hale getirildi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2025 Pazartesi 09:55   Okunma : 656

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi’nde özellikle yaz aylarında yoğun kullanılan yolda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Tatil sezonunda Tisan Yarımadası gibi turistik bölgelere ulaşım sağlayan güzergah, dar ve bozuk yapısı nedeniyle hem mahalle sakinlerinin hem de bölgeye gelen ziyaretçilerin ulaşımını zorlaştırıyordu. Büyük tonajlı araçların oluşturduğu tahribat, yol üzerinde oluşan çukurlar ve kış aylarında biriken yağmur suları nedeniyle sürücüler sık sık araç arızalarıyla karşı karşıya kalıyor, araç sahipleri yüksek tamir masraflarına katlanmak zorunda kalıyordu.

Bu sorunların ortadan kaldırılması amacıyla Büyükşehir yol yapım ve bakım ekipleri, Sorumluluk alanında olmamasına rağmen vatandaşlardan gelen talep, şikayet ve hizmetin ivediliğini dikkate alarak yaklaşık 8 kilometrelik güzergahta önce bakım, onarım ve genişletme çalışmalarını gerçekleştirdi. Zemin güçlendirme ve yol genişletme işlemlerinin ardından sathi kaplama çalışmalarıyla yol eskisine göre daha konforlu ve güvenli bir hale getirildi. Yolun yenilenmesi, özellikle yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Tisan Koyu’na ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırdı.

Bodur: “Yaklaşık 8 km’lik bir yol çalışması gerçekleştirdik”

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Emin Şaban Bodur, Yeşilovacık Mahallesi’nde yol tahribatının üst düzeye çıkması üzerine bu noktaya müdahale ettiklerini dile getirdi. İlk olarak tahribata uğrayan noktaların bakım ve onarım çalışmasını yaptıklarını, ardından da sıkıştırma işlemlerini gerçekleştirdiklerini aktaran Bodur, “Yaklaşık 8 kilometrelik yolu, daha konforlu ve kullanışlı hale getirdik. Tisan, yaz mevsimin gelmesi ile birlikte yurt içinden ve yurt dışından çok fazla ziyaret alan bir yer. Buradaki yol oldukça kötüydü. Kötü yolu onarıp, vatandaşlarımızın daha rahat bir ulaşıma kavuşması için çalıştık” dedi.

Muhtar Yalvar: “Çalışma sayesinde yolumuz hem genişledi, hem de daha konforlu hale geldi”

Yeşilovacık Mahalle Muhtarı Ömer Yaser Yalvar, Mersin’de toplam 806 mahalle bulunduğunu ve Başkan Vahap Seçer’in her bir mahalleye ayrı ayrı özen gösterdiğini dile getirdi. Yeşilovacık Mahallesi’nin de eksiklerinin tamamlanmasının hem kendisini hem de vatandaşları memnun ettiğini söyleyen Muhtar Yalvar, “Başkanımız burada sathi kaplama çalışması yaptırdı. Tisan, Akdeniz sahilindeki en güzel yerdir. Buraya özellikle yaz mevsiminde yurt içinden ve yurt dışından çok fazla ziyaretçi geliyor. Dolayısıyla trafik yoğunlaşıyor. Yapılan çalışmayla yolumuz hem genişledi hem de daha konforlu hale geldi. Önceden tehlike arz ediyordu ve dardı. Son hali çok güzel oldu” şeklinde konuştu.

Yolun son hali vatandaşları memnun ediyor

1997 yılından beri Mersin’de yaşadığını söyleyen vatandaşlardan Kamil Esen, “Burada önceden su sorunu yaşıyorduk, ama MESKİ sayesinde suya kavuştuk. Yol sorunumuzu da ilgili ekip çözdü. Daha önce arabamızın lastikleri patlıyor, jantları çıkıyordu. Yolumuz çok kötüydü. Kışın özellikle çukurlara yağmur suyu giriyor ve fark etmiyorduk. Bu yüzden arabalarımız çok zarar görüyordu. Şimdi ekipler çok güzel bir genişletme ve bakım yaptılar. Yolumuz çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Tisan Kooperatif Başkanı Cem Saraç ise, yolun önceki halinin oldukça kötü bir durumda olduğundan bahsederek, “Arabalarımız sürekli arıza yapıyor ve yolda kalıyordu. Büyük tonajlı araçlar yolumuzu çok bozmuştu. Yol medeniyettir. Şu anda herkes çok mutlu. Vahap Başkanımız, en büyük sorunumuzu çözdü. Çalışan ekip de çok özveriliydi” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA