19 Ocak 2026 Pazartesi

15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
   

Mezitli’de kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz sürüyor


Mezitli Belediyesi, kentte imar kirliliğine neden olan kaçak yapılaşmayla mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda Menderes Mahallesi’nde bulunan, ruhsatsız ve imar planına aykırı şekilde inşa edilmiş yapı yıkıldı. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, kentte imar kirliliğine asla müsamaha göstermeyeceklerini ve bu konuda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

 

Tarih : 7 Temmuz 2025 Pazartesi 15:59   Okunma : 804

Mezitli Belediyesi, 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yetkilerini kullanarak, 967 ada 6 ve 7 parsel üzerinde geçmiş yıllarda inşa edilen kaçak yapının yıkımı için daha önce kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen işlem yapılmadığını belirtti. Tüm yasal süreçlerin tamamlandığı yapı, güvenlik açısından da risk taşıdığı gerekçesiyle Belediye Encümeni kararıyla kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ’in sık sık gündeme taşıdığı kaçak yapıyla mücadelede gösterdiği hassasiyetin altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Mezitli’de sağlıklı kentleşmeye engel olan ve çevreye ciddi zararları olan kaçak yapılaşmayla mücadelemizi, kararlılıkla sürdüreceğiz. Kentimizde, imar mevzuatına aykırı küçük büyük hiçbir yapılaşmaya geçit vermeyeceğiz. Ekiplerimiz, çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor ve gerekli incelemeleri yapıyor. Mezitli’yi adına yakışır, sağlıklı kentleşmesi ve yüksek yaşam standartları ile daha ileri seviyeye taşımak için Belediyemizin tüm imkanlarını kullanacağız.” dedi.     

Kaçak inşaata geçit yok

Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küsbeci ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kentimizin son dönemde gündeminde yer alan kaçak yapılaşmayla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Mezitli Belediyesi olarak ruhsatsız yapılarla ilgili yargı kararları doğrultusunda gerekli encümen kararlarını alarak, güvenlik önlemleri eşliğinde yıkımları gerçekleştiriyoruz. Bugün Menderes Mahallesi’nde geçmişte izinsiz inşa edilen bir yapının yıkımını tamamladık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapılarla mücadelemiz aralıksız devam edecek.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA