20 Ağustos 2026 Perşembe

15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"  
 
     
   

CHP’den erken seçim stratejisi: “Ara seçim masada


Adana, Adıyaman ve Antalya belediyelerine düzenlenen operasyonlar sonrasında CHP’de bugün il başkanları ve kapalı grup toplantıları yapıldı. Kapalı grup toplantısında gündem olan konulardan biri ’’ara seçim’’ oldu. Ara seçimi, erken seçimi tetiklemek için masada olan bir yöntem olarak niteleyen CHP’liler, ’’Ana stratejimiz 2 Kasım’da genel seçim. 2 Kasım genel seçimi üzerinden talebimizi, itirazımızı, kampanyamızı sürdüreceğiz. Bundan kaçıyorlarsa ara seçim ve diğer tüm unsurlar mümkün’’ ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 8 Temmuz 2025 Salı 09:31   Okunma : 924

Adana, Adıyaman ve Antalya belediyelerine düzenlenen operasyonlar sonrasında CHP’de bugün il başkanları ve kapalı grup toplantıları yapıldı. Kapalı grup toplantısında gündem olan konulardan biri ''ara seçim'' oldu. Ara seçimi, erken seçimi tetiklemek için masada olan bir yöntem olarak niteleyen CHP’liler, ''Ana stratejimiz 2 Kasım’da genel seçim. 2 Kasım genel seçimi üzerinden talebimizi, itirazımızı, kampanyamızı sürdüreceğiz. Bundan kaçıyorlarsa ara seçim ve diğer tüm unsurlar mümkün'' ifadelerini kullandı.

Adana, Adıyaman ve Antalya belediye başkanlarına yönelik olarak düzenlenen operasyonların ardından CHP, seçilmiş kurullarıyla yaptığı toplantı dizisini sürdürüyor. Bu kapsamda bugün CHP Genel Merkezi’nde il başkanları ve kapalı grup toplantısı düzenlendi.

CHP Yurt İçi ve Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin başkanlığında başlayan il başkanları toplantısı yaklaşık dört saat sürdü. Toplantının ikinci bölümüne, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlık etti. Toplantı sonunda CHP’nin 81 il başkanının imzasıyla bildiri yayınladı.

Yol haritası toplantılar sonucunda netleşecek

Edinilen bilgiye göre, toplantıda partinin süreci nasıl götüreceğine yönelik bağlayıcı bir karar alınmadı, il başkanlarının önerileri dinlendi. Kararın tüm bu toplantı dizisinin ardından yapılacak MYK toplantısında netleşeceği; Parti Meclisi, il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının ayrı toplantılarda ortaya koyduğu görüşler harmanlanarak tartışmalar neticesinde oluşacak yol haritasının CHP Lideri Özel tarafından açıklanacağı belirtildi.

Mitinglere devam konusunda mutabık kalındı

Partinin izlediği çizgiden geri adım atmamak, mitinglerin devamı, hukuksuz işlemlere karşı eylemliliğin devamı konusunda mutabık kalındı. Söz alan il başkanları tarafından yeni eylemler de önerildi. Mücadeleye devam konusunda tüm il başkanlarının hem fikir olduğu toplantıda, sokaktan geri çekilmeme ve il mitinglerine devam edilmesi konusunda ortak kanaat oluştuğu öğrenildi.   

Siyasi partiler ve sivil toplumla süreci daha fazla paylaşma önerisi

Operasyonların siyasi olduğu konusunda tüm partinin hem fikir olduğunu aktaran parti kaynakları, “Somut bir tarif olmasa da saldırının devam edeceği duygusu hakim, bir kaygı var. Bu kapsamda, diğer siyasi partilerle ve sivil toplumla süreci daha fazla paylaşma önerisi geldi” İfadelerini kullandı.

CHP grubu, Özel başkanlığında toplandı

Öte yandan, operasyonları değerlendirmek ve yol haritasını şekillendirmek üzere bugün CHP Genel Merkez’de Özel başkanlığında kapalı grup toplantısı da düzenlendi. Yaklaşık üç buçuk saat süren toplantıda, milletvekillerinin operasyonlara ilişkin görüş ve önerileri dinledi.

Toplantının olumlu bir atmosferde geçtiğini belirten kaynaklar, eylemliliğin sahada karşılık bulduğu görüşünün hakim olduğunu belirtti. Toplantıda, TBMM Genel Kurul’un son iki haftasında yapılacak çalışmalar, milletvekillerinin yaz aylarındaki çalışmaları, partinin saha çalışmaları konuşuldu. Milletvekillerinin yaz boyu hem kendi seçim bölgesinde hem de diğer bölgelerde aktif olmaları konusu gündeme geldi.

“Mitingler umudu besliyor”

CHP’nin her çarşamba İstanbul’da her hafta sonu Anadolu’nun bir ilinde Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle gerçekleştirdiği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri, kapalı grupta gündeme gelen konulardan oldu. Mitinglere aynen devam yönünde görüş birliğinin olduğu toplantıda, en önemli şeyin CHP’nin ve seçmenlerin geleceğe yönelik dayanışma umudu olduğu belirtildi; eylemlilik, hareketlilik, mitingler ve yapılan çalışmaların iktidarın değişeceğine yönelik umudu besleyen işler olduğu vurgulandı.

CHP, mitinglere devam edecek

Farklı eylemlilik önerilerinin de olduğunu belirten kaynaklar, Genel Başkan Özel’in tüm önerileri not aldığını belirtti. Kaynaklar, tüm bu seçilmiş kurul toplantılarının sonucunda toplanacak MYK’dan belediye operasyonları konusunda yeni bir yol haritasının çıkabileceğini belirterek mitinglerin kendi ritmiyle devam edeceğini söyledi.

Kurultay iptal davasının gündeme gelip gelmediği sorusunu yanıtlayan kaynaklar, dava sürecindeki parti içi gerilimin kapalı gruba taşınmadığını belirterek, kurultay davası konusunun geride kaldığı ve artık partinin gündeminde bunun olmaması konusunda konsensus olduğunu belirtti.

''Ana stratejimiz 2 Kasım’da genel seçim''

Ara seçim konusun da kapalı grup toplantısında gündeme geldiği belirten kaynaklar, konuya dair şunları söyledi:

“Ara seçim masada. Ana stratejimiz 2 Kasım’da genel seçim. 2 Kasım genel seçimi üzerinden talebimizi, itirazımızı, kampanyamızı sürdüreceğiz. Bundan kaçıyorlarsa ara seçim ve diğer tüm unsurlar mümkün. Bunu söylerken birinci motivasyonumuz şu: Bu iktidar bitmiş. Ülkeye de çektirdikleri ortada. Ne ekonomiyi düzeltebiliyor ne iç politikada ne dış politikada sorunları çözebiliyor. İnsanlar gelecekten umutsuz, millet mutsuz, hukuksuzluklar almış başını gidiyor. Ülkenin yeni bir başlangıca ihtiyacı var, o yeni başlangıç için de seçime ihtiyaç var.''

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA