5 Ağustos 2026 Çarşamba

14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"   14:18   "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFINE 242 ISIMDEN TEPKI: "TÜRK MILLETI ’HAYıR’ DIYOR"   14:16   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı SONA ERDI   13:03   ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NDAN ÖZGÜR ÖZEL VE VELI AĞBABA HAKKıNDA ’RÜŞVET’ FEZLEKESI   12:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN SERINLETICI IKRAMLARıNA BÜYÜK ILGI   12:07   GÜRSEL EROL’DAN CHP GENEL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TOPLUMA YENIDEN UMUT VERIYORSA, KEMAL BEY OLABILIR"   12:05   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı BAŞLAD   21:33   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASı SONUÇLARı AÇıKLANDı: ÖZGÜR CEYLAN TOPLANAN MIKTARı DUYURDU   19:11   VEDAT BILGIN’DEN DORUK MADENCILIK İŞVERENINE SERT ÇıKıŞ: ’EMEĞE VE DEVLETE SAYGıSıZLıK!’   16:13   CHP GRUP TOPLANTıSı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: YOLSUZUN, HıRSıZıN, MALı GÖTÜRENLERIN YANıNDA DURULMAZ   16:12   TÜRKIYE MADEN-İŞ ÜYELERI, ULUS ATATÜRK HEYKELI ÖNÜNDEN GAR’A YÜRÜDÜ: "HAKKıMıZı ALMADAN ANKARA’DAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:11   ÜMIT ÖZDAĞ, ÇORLU KARATEPE CEZAEVI’NDE SINEM DEDETAŞ VE OĞUZHAN UĞUR’U ZIYARET ETTI   16:09   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... BAKıRHAN’DAN MECLIS’E "ÇERÇEVE YASA" ÇAĞRıSı: "BARıŞ İZLEME KURULU KURULSUN, SONBAHARDA YOL HARITASı ÇıKARıLSıN"   14:57   ABD EYALETLERI, TÜRKIYE DAHIL 60 TICARET ORTAĞıNA YÖNELIK YENI GÜMRÜK VERGILERI NEDENIYLE TRUMP YÖNETIMINE DAVA AÇTı   14:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN EKREM İMAMOĞLU’NUN X HESABıNA GETIRILEN ERIŞIM ENGELINE TEPKI   14:03   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI,    14:01   YENİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIN 10 GÜN ÖNCE KURDUĞU PARTIYI, 10 YıLDıR FIRARI OLAN FETÖ’CÜLER KIRLETMEYE ÇALıŞıYORLAR"   12:14   KÜRESEL KRIZ DINLEMEDI, REKOR KıRDı! AKİB’DEN TEMMUZ AYıNDA 1,32 MILYAR DOLARLıK İHRACAT HAMLESI  
 
     
   

Adana, başkanına sahip çıktı… Binlerce vatandaş, tutuklanan Zeydan Karalar’a özgürlük istedi


CHP’li belediyelere yönelik olarak düzenlenen son operasyonlar kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün binlerce Adanalı ile bir araya geldi. Adana’nın bugüne kadar gerçekleşen en geniş katılımlı mitinglerinden biri olan halk buluşmasında CHP Lideri Özgür Özel, “Bu darbeye teslim olmayız” diyerek iktidara yürüyüş mesajı verdi. Tutukluluğa tepkili olan binlerce vatandaş, Başkan Karalar için özgürlük istedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2025 Cuma 02:01   Okunma : 1015

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanarak Silivri cezaevine gönderilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili Zeydan Karalar’a özgürlük talebiyle CHP, bugün Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda kitlesel bir miting düzenledi. CHP’nin 135 milletvekilinin neredeyse tamamı mitingde yer aldı. Yüzbinleri bulan kalabalık, “Zeydan Karalar’a özgürlük” sloganları eşliğinde meydanı doldurdu.

Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri…

Miting alanında Zeydan Karalar’ın dev posterleri yer aldı. Bir posterde Mehmet Akif Ersoy’un “Birlik” şiirinden dizelere yer verilirken diğerinde “Adana Zeydan Karalar’dır. Adana tutsak edilemez. Adanalı haksızlığa boyun eğmez” ifadeleri dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, otobüs üzerinden Ersoy’un dizelerini yüksek sesle okudu:

“Değil mi cephemizin sinesinde iman bir? Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir. Değil mi ortada bir sine çarpıyor yılmaz? Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz.”

“Unutmayacağız"

Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de unutulmadı. Üzerinde “Unutmayacağız” yazan dev afiş, Zeyrek’in fotoğrafıyla birlikte meydana asıldı. Özgür Özel konuşmasında Zeyrek’i anarak duygusal anlar yaşattı.

Karalar’ın Silivri’den gönderdiği mesaj okundu

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, hem Zeydan Karalar’ın hem de Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mesajlarını meydanda okudu.

Aileler mitinge katıldı

Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar ile çocukları Özge, Volkan ve Mert Karalar da otobüs üzerine çıkarak kalabalığı selamladı. Nuray Karalar, Adanalılara seslenirken duygulu anlar yaşandı. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in mesajı Başkan Vekili Hasibe Akkan, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mesajı ise eşi Sevil Aydar Yıldız tarafından okundu. Aileleri de sahnede yer aldı.

“Ya Tele 1’den bakıyor ya Halk TV’den. Sözcü’yü kararttı sinirinden”

Özel, vatandaşlara İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesi üzerinden şöyle seslendi: “Erdoğan’da mutlaka Halk TV açık, her akşam izliyor. Ya Tele 1’den bakıyor ya Halk TV’den. Sözcü’yü kararttı sinirinden. Şimdi duysun bakalım” ifadelerini kullanarak kalabalığa “Diplomasız Erdoğan” sloganı attırdı.

Mitinge destek veren sendika ve siyasi partiler arasında DİSK, EMEP, Sol Parti, TÜM BEL-SEN ve TÜM EMEKLİ SEN yer aldı. Özgür Özel, kırlangıçlarıyla meydanda olan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sloganlar ve pankartlar direnişi yansıttı

Miting boyunca sık sık “Adana’nın umudu Zeydan Karalar”, “Dik dur eğilme, Adanalı seninle” ve “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı. Vatandaşların taşıdığı pankartlar ise dikkat çekiciydi: “Adana susmaz, Zeydan yıkılmaz”, “O Adana’nın Zeydan’ı, Adana’ya boyun eğdiremezsin”, “Yeliz haddini bil”, “Bu pisliği devrim temizler”, “Laiklik dinsizlik ise laik bir ülkede nasıl dindar oldunuz”.

Birçok vatandaş “Adana Zeydan Karalar’dır” yazılı tişörtleriyle mitinge katıldı.

Meydan flaşlarla aydınlandı

Mitingin bir bölümünde Zülfü Livaneli’nin “Yiğidim Aslanım” şarkısı çaldı. Özgür Özel ve binlerce kişi, telefonlarının flaşlarını yakarak şarkıya eşlik etti. Meydan bir anda ışıklarla doldu; ortaya etkileyici görüntüler çıktı.

Özel, miting konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaptı. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İBB duruşmalarının TRT’de yayınlanması talebine göndermede bulunanan Özel ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un görevden alınmasını da değerlendirdi.

2 Kasım vurgusu

Konuşmasının finaline yaklaşırken Özgür Özel kalabalığa şu soruları yöneltti:

“Bu darbeye karşı direnmeye hazır mıyız? Onları yenecek miyiz? Zeydan Başkan’ı buraya getirecek miyiz?”

“İktidara gelmenin zamanıdır” diyen Özel, 2 Kasım’ı işaret etti. Özel, kalabalığa tüm illerde tekrar ettirdiği şu cümleyi söyletti:

“Ey Erdoğan. Ben milletim. Ben milli iradeyim. Adayımı bırak. Sandığı getir. Adayımı yanımda, sandığı önümde istiyorum.”

CHP Lideri Özgür Özel, “Yürüyelim arkadaşlar” sözleriyle konuşmasını bitirdi. Miting, Gençlik Marşı eşliğinde coşkulu bir şekilde sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA