3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

VELİ-DER’den LGS açıklaması: "Sonuçlar, kaygılarımızın ne kadar haklı olduğunu gösterdi"


Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER), "son 8 yılın en zor sınavı olarak nitelendirilen 2025 LGS’nin, sınav güvenliğiyle ilgili ciddi soru işaretlerini beraberinde getirdiğini" bildirdi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2025 Pazar 16:11   Okunma : 518

Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER), "son 8 yılın en zor sınavı olarak nitelendirilen 2025 LGS'nin, sınav güvenliğiyle ilgili ciddi soru işaretlerini beraberinde getirdiğini" bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamada, 719 öğrencinin tam puan aldığı açıklanan LGS sonuçlarının, sınav sistemine dair kaygılarda ne kadar haklı olunduğunu bir kez daha gösterdiği belirtildi. 

“Son 8 yılın en zor sınavı olarak nitelendirilen 2025 LGS, sınav güvenliğiyle ilgili ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirmiştir" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı ‘Sınav şeffaf ve denetime açık biçimde gerçekleştirilmiştir’ açıklaması yaparken, Bursa ve İstanbul’da bazı salonlarda yanlış kitapçık dağıtılması nedeniyle velilerin mahkemeye başvurduğu bilinmektedir. Ayrıca yalnızca öğretmenlerin erişebileceği kitapçıkların sınav sırasında dolaşıma girmesi, ciddi bir güvenlik ihlali değil midir? Çocuklarımızın geleceğini belirleyen bu sınavla ilgili bakanın 'Çıkar elde edilmeye çalışılıyor' açıklamasını talihsizlik olarak görüyor, kaygılı velileri hedef almasını kınıyoruz.

23 yıldır sürdürülen okullaşma politikaları sonucunda birçok ilde okulların imam hatip ve meslek liselerine dönüştürülmüş, fen, Anadolu, sosyal bilimler gibi akademik liseler azaltılmıştır. Bu durum çocukları istemedikleri okullara veya bütçelerini zorlayarak özel okullara mecbur bırakmaktadır. Son LGS sonuçları, ‘özel okullara mecbur bırakma’ eleştirilerinin bir algı değil, gerçek olduğunu göstermektedir.”

Açıklamada fen, Anadolu ve sosyal bilimler liselerinin kontenjanları 4 bin 80 azaltılırken, imam hatip ve meslek liselerinin kontenjanlarının bin 919 artırıldığınına dikkat çekilerek, “Akademik liselerin kontenjanları neden azaltılırken, tercih edilmeyen imam hatip ve meslek liselerinin kontenjanları neden artırılmıştır? 2025 LGS'de yaşanan usulsüzlüklerle ilgili neden etkin soruşturma yürütülmemektedir?” sorularına yer verildi.

"Sınav merkezli eğitim anlayışına karşıyız” 

VELİ-DER'in sınav merkezli, dayatmacı ve eleme odaklı eğitim anlayışına karşı olduğu aktarılan açıklamada, kamucu, eşitlikçi, laik ve bilimsel temellere dayalı bir eğitim sistemi talep edildi.

Açıklamada, "Çünkü bu talep sadece öğrencilerin değil, tüm toplumun geleceği için yaşamsaldır" ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA