10 Aralık 2025 Çarşamba

10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:15   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!   10:48   TOROSLAR’DAN DÜNYA ARENASıNA: ÇIFTE MADALYA GURURU   10:31   “MERSIN’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE OYNUYOR”   18:30   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:20   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”  
 
     
   

Büyükşehir Mercan Bilim Merkezi’nde Çocuklara Afet Eğitimi Veriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde çocuklara yönelik afet farkındalık eğitimleri düzenleniyor. Sel, yangın ve deprem gibi afetlere karşı hazırlıklı olmayı amaçlayan programda, çocuklara hem teorik bilgiler veriliyor hem de simülasyonlar ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla deneyim kazandırılıyor.

 

Tarih : 14 Temmuz 2025 Pazartesi 21:14   Okunma : 625

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara afet bilincini kazandırmak amacıyla yaz dönemi boyunca kapsamlı bir eğitim programı başlattı. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen programda; öğrencilere afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışlar hem teorik, hem de uygulamalı olarak anlatılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde verilen yaz okuluna katılan çocuklar; sel, su baskını, orman yangını ve deprem gibi afet türlerine karşı nasıl hazırlanacaklarını öğreniyor. Eğitim kapsamında önce sınıf ortamında temel bilgiler veriliyor, ardından Mercan Bilim Merkezi’ndeki afet simülasyon alanlarında uygulamalı eğitimler yapılıyor.

Simülasyonların yanı sıra sanal gerçeklik gözlükleriyle de deneyimlenen eğitimler sayesinde çocuklar; afet çantası hazırlamayı, enkaz altından nasıl kurtulacaklarını ve doğru davranış biçimlerini uygulamalı olarak öğreniyor. Afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen eğitim programı, yaz dönemi süresince ve okul döneminde de Mercan Bilim Merkezi’nde sürdürülecek.

Akça: “Amacımız, afetler konusunda daha hazırlıklı bireyler yetiştirmek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Afet Risk Hazırlığı Yönetimi ve Lojistik Şube Müdürü Vekili Ayşegül Akça, afet eğitiminin içeriğinden bahsederek, “İlimizde sıklıkla yaşanan afetlere ilişkin afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışları, yaz okuluna gelen öğrencilerimize hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu eğitim, yaz dönemi boyunca merkezimize gelen her öğrencimize verilecektir. Afet İşleri Dairesi Başkanlığı olarak amacımız; afetler konusunda daha hazırlıklı bireyler yetiştirmek, aynı zamanda afetler konusunda bilinçli bir toplum inşa etmek” dedi.

Teorik eğitimlerin ardından çocuklara uygulamalı olarak da ne yapacaklarını gösterdiklerini kaydeden Akça, “Mercan’daki istasyonlarımızda, bu afetlerin simülasyonlarını uygulamalı olarak gösterdik. Eğitimimizin son aşaması sanal gerçeklik gözlükleriyle de ‘afet çantası nasıl oluşturulur, afet sonrasında enkazdan nasıl kurtulunur, yapmamız gereken doğru davranışlar nelerdir?’ bunu öğrencilerimize gösterdik. Yaz okulunda başlatmış olduğumuz teorik ve uygulamalı eğitim programımız, okul dönemi içerisinde de Mercan Bilim Merkezimizde devam edecek” diye konuştu.

Çocuklar, Mercan Bilim Merkezi Yaz Okulu’nu çok sevdi

Mercan’daki yaz okulu programın katılan öğrencilerden Yusuf  Toprak Özcan, Mercan Bilim Merkezi’ndeki atölyeleri ve dersleri sevdiğini söyleyerek, “Dersler güzeldi, ben beğendim. Çök-kapan-tutun prensibini öğrendim. Afetlerde ne yapmamız gerektiğini, afet çantasında ne bulundurmamız gerektiğini öğrendim. Doğal afetlerin nasıl oluştuğunu gösterdiler. İlgisi olanlar Mercan’a gelsin” dedi.

Yaz okuluna gelen çocuklardan Zeynep Nilya Ertuğrul, “Depremde çok dikkat etmeliyiz ve sarsıntıdan sonra evden çıkmalıyız. Öncesinde, ağır ve büyük eşyalardan yaşam üçgeni oluşturmalıyız. Mercan çocuklar için çok güzel bir yer” ifadelerine yer verdi.

Çınar Faruk Akar, “VR’da deprem çantası hazırlamayı öğrendim. Çok güzeldi. Düzeneklere baktık. Afetle ilgili bilgiler öğrendim. Mercan Bilim Merkezi’ni seviyorum” diye konuştu.

Velilerden Cansu Çakmak ise, “Oğlumu 2 haftadır Mercan’daki yaz okuluna getiriyorum. Mercan Bilim Merkezi’nin eğitiminden çok memnunum. Çocukların, uzmanlardan aldığı eğitimlere tanık oldum. Oğlum da burada keyif alıyor ve evde bize yaptıklarını gösteriyor” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA