12 Mart 2026 Perşembe

21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"   16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "GERÇEKLERI ÇARPıTARAK KARANLıK PROPAGANDA ÜRETILMESINE ASLA IZIN VERMEYIZ"   15:04   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… MAHMUT TANAL: İNSAN HAKLARı AÇıSıNDAN, HUKUK DEVLETI AÇıSıNDAN GERIYE GIDIYORUZ   15:02   İLBER ORTAYLı 5 GÜNDÜR YOĞUN BAKıMDA   14:48   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN’DAN "BERKIN ELVAN" MESAJı: "BERKIN ELVAN BU ÜLKENIN VICDANıNDA HEP 15 YAŞıNDA KALACAK"   14:44   EKREM İMAMOĞLU: "İFTIRANAMENIN TEK AÇıKLAMASı VARDıR: KIŞI KENDINDEN BILIR IŞI! MILLETIMIZ SIZI GÖNDERMEK IÇIN CAN ATıYOR"   10:45   MERSIN’E AVRUPA’DAN DEV BÜTÇE! TAM 1 MILYON EURO: DENIZLER YAPAY ZEKAYLA KORUNACAK   10:42   İBB DAVASıNDA 3. GÜN TANSIYONU: "EL SALLAMA" KRIZI SALONU KARıŞTıRDı!   10:17   SıĞıNMA KARARıNDAN ŞOK VAZGEÇIŞ: İRANLı KADıN FUTBOLCU ÜLKESINE DÖNÜYOR!   09:30   İMAMOĞLU’NDAN MAHKEME HEYETINE SERT TEPKI: "BU YAPıLAN YÜZ KARASıDıR!"   09:01   MERSIN’DE EVLER FABRIKAYA DÖNÜŞTÜ: 4 BIN KADıN KENDI İŞININ PATRONU OLDU!   08:15   YUMURTALıK’TA DEV AILE SOFRASı: BAŞKAN ALTıOK PERSONELIYLE İFTARDA BULUŞTU!   08:01   SıĞıNMAEVI SAYıSıNDA BÜYÜK ÇELIŞKI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA SERT TEPKI: "İSTATISTIKLE GEÇIŞTIRILEMEZ!"  
 
     
   

CHP’li Gülcan Kış: “Türkiye İcralık Vatandaşlar Ülkesi Oldu!”


Türkiye’de her geçen gün daha fazla yurttaş borç batağında nefes alamaz hale gelirken, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’tan çarpıcı bir çıkış geldi. Gülcan Kış, “Bu ülkede artık her 4 kişiden 1’i icralık! Türkiye, geçim derdini değil icra tebligatlarını takip eden milyonların ülkesi oldu” dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2025 Salı 14:40   Okunma : 823

CHP’li Gülcan Kış, mahalle muhtarlıklarının bile icra tebligatlarıyla dolup taştığını belirterek, “Vatandaş evine gelen haciz kâğıdını kaldırmaktan başka bir şey düşünemez hale getirildi. İktidar hâlâ ‘büyüyoruz’ diyor. Evet büyüyor ama halkın borcu, bankanın kârı büyüyor!” ifadelerini kullandı.

Türkiye borç ve icrada Avrupa rekorunu zorluyor!

Gülcan Kış’ın paylaştığı rakamlar ekonomik tabloyu tüm çıplaklığıyla ortaya koydu:

  • İcra dairelerinde 24 milyonun üzerinde dosya bekliyor.
  • Türkiye nüfusuna oranla yaklaşık her 4 kişiden biri icralık.
  • 2025’in ilk 5 ayında 1 milyon 38 bin kişi borcunu ödeyemediği için icraya verildi.
  • Toplam bireysel kredi ve kredi kartı borcu 4,8 trilyon liraya dayandı.
  • Varlık yönetim şirketleri ve TOKİ dahil toplam borç neredeyse 5 trilyon liraya ulaştı.

Gülcan Kış şu ifadelerle tabloyu özetledi:

“Türkiye’de insanlar artık geçinmekten vazgeçti, borcunu çevirmeye çalışıyor.

Muhtarlıklar icra tebligatıyla doldu. Sokakta artık geçim değil, icra konuşuluyor.”

“Bu düzen Mehmet Şimşek’in faizci programının eseridir!”

Gülcan Kış, Türkiye’nin borç sarmalına sürüklenmesinin baş mimarının da iktidarın ekonomi politikaları ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu vurguladı.

“Mehmet Şimşek’in uyguladığı ekonomi programı halkı borçlandırıp bankalara kazandırma düzenidir. Faizi artır, kredi kartı faizlerini artır, vatandaşı icraya sürükle. Bankalar 660 milyar lira net kâr açıklıyor. Bu kâr, vatandaşın alın terinden, borcundan geliyor.”

Bankaların batık kredi miktarı 432 milyar TL’ye çıktı.

Bireysel borçlar 6 ayda %22 arttı.

5 ayda 1 milyon kişi icraya verildi.

“Şimşek’in ekonomi modeli adı konmamış bir iflas yönetimidir. Ülkeyi borçla çevirmeye çalışıyor, faturayı da vatandaşa kesiyor.”

“Bu düzen halkı değil, bankaları yaşatıyor!”

CHP’li Gülcan Kış, Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı sert ifadelerle eleştirdi:

  • Cari açık ilk 5 ayda 21 milyar doları geçti.
  • Yalnızca 5 ayda faiz ödemesi 10,5 milyar dolara çıktı.
  • Son 1 yılda faiz ödemesi 24 milyar dolara dayandı.
  • Kur korumalı mevduat ve döviz hesaplarıyla birlikte dolarizasyon oranı %41’e ulaştı.

Gülcan Kış, iktidarın ekonomi politikalarını şu sözlerle hedef aldı:

“Bu iktidar halkı değil, bankaları yaşatıyor. Türkiye’de emekli kart faiziyle, esnaf borçla, işçi icra tehdidiyle yaşıyor. Ama bankalar rekor kâr açıklıyor. Bunun adı ekonomi değil, açıkça servet transferidir. Fakirin cebinden alıp, faizcilere veriyorlar.”

“Halk bu düzeni değiştirecek!”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Türkiye bir avuç sermaye grubunun, faiz çevrelerinin kâr düzenine teslim edilmiştir. Her 4 kişiden birini icralık hale getiren bu iktidar, halktan hesap verecek. Bu düzen sandıkta değişecek. Halk borçla susturulamaz, halk bu adaletsizliğe teslim olmaz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA