25 Haziran 2026 Perşembe

18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"   12:30   COĞRAFI TESCILLI TARSUS IĞNE OYASı, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE GELIR KAPıSı OLUYOR   18:46   CHP SÖZCÜSÜ SARı: EYLÜL AYıNıN BAŞıNDAN ITIBAREN OLAĞAN KONGRE TAKVIMINE BAŞLANACAK   18:45   ÜMIT DIKBAYıR, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:44   EKREM İMAMOĞLU: “BU KADAR DETAYLı INSAN KAYNAKLARı SÜREÇLERINDEN GEÇEN BIR YAPı SUÇ ÖRGÜTÜ OLABILIR MI?”   16:43   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, KEMAL KıLıÇDAROĞLU ILE GÖRÜŞMEYECEK   15:40   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, IKTIDARA 12. YARGı PAKETI TEPKISI: HIÇ IŞI UZATMAYıN. ANAYASA’Yı KALDıRıN, YASALARı IPTAL EDIN   15:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: "ÜLKEYI VE PARTIYI BU CENDERENIN IÇINDE DAHA FAZLA TUTMA"   14:42   MERSIN’DE COĞRAFI IŞARETLER IÇIN ÜRETICI ODAKLı YOL HARITASı   14:41   VAHAP SEÇER, LONDRA’DA YEŞIL ŞEHIRLER BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı’NA KATıLDı   13:34   ERHAN KARAAL’ıN KAÇıRıLMASıNA EKREM İMAMOĞLU’NDAN TEPKI: İDDIA MAKAMı DAHIL HERKES ZAN ALTıNDADıR   12:32   KıLıÇDAROĞLU CHP MYK’Yı TOPLADı, ÖZEL GRUP TOPLANTıSı YAPACAK   10:30   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: SOFRADAKI YANGı BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR   19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI  
 
     
   

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein soruşturmalarındaki gizli ifadelerin kamuoyuna açıklanmasını talep etti


ABD Adalet Bakanlığı, dün mahkemeye başvurarak çocuk tacizi suçlarından hüküm giymiş Jeffrey Epstein hakkında yürütülen büyük jüri soruşturmalarına ait ifadelerin kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

 

Tarih : 19 Temmuz 2025 Cumartesi 17:05   Okunma : 927

ABD Adalet Bakanlığı, dün mahkemeye başvurarak çocuk tacizi suçlarından hüküm giymiş Jeffrey Epstein hakkında yürütülen büyük jüri soruşturmalarına ait ifadelerin kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

Bakanlığın başvurusu, ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki gün Adalet Bakanı Pam Bondi’den “ilgili tüm büyük jüri ifadelerinin mahkeme onayıyla kamuoyuna açıklanmasını” istemesinin ardından geldi. Bondi, Manhattan’daki federal mahkemeden söz konusu ifadelerin yayımlanması için talepte bulunacaklarını duyurmuştu.

Adalet Bakanlığı, Epstein’ın 2019 yılında New York’ta çocuk fuhuşuyla suçlandığı ve aynı yıl hapishanede hayatını kaybetmesiyle sona eren davaya ilişkin büyük jüri ifadelerinin açıklanmasını talep etti. Ayrıca, 2021’de Epstein’le birlikte komplo kurmaktan hüküm giyen Ghislaine Maxwell’e ilişkin ifadelerin de yayımlanması istendi. Epstein, 2000’li yıllarda Florida’da da federal soruşturma geçirmiş, dava ise federal cezai kovuşturma yapılmaması yönünde varılan anlaşma sonucunda eyalet düzeyinde fuhuş suçlamalarıyla sonuçlanmıştı.

Mahkemelerin ifadelerin ne kadarının yayımlanabileceğine ilişkin karar vermesi bekleniyor. Belgelerin kamuoyuna açıklanması sürecinin haftalar ya da aylar sürebileceği belirtiliyor. Federal kurallar, büyük jüri soruşturmalarının gizli kalmasını gerektiriyor.

Adalet Bakanlığı, yayımlanacak belgelerde “mağdurlara ait bilgiler ile kişisel kimlik verilerinin” sansürleneceğini belirtti. Bakanlık, ifadelerin yayımlanmasını “kamu yararı açısından gerekli” olarak değerlendirdi.

Dava süreci ve geçmişi

Jeffrey Epstein, 2006’da Florida’da tutuklandı ve 2008’de fuhuş suçlamalarını kabul etti. 2019’da ise federal düzeyde çocuklara yönelik seks ticareti suçlamasıyla yeniden yargılanırken hapiste ölü bulundu. 2002-2005 yılları arasında onlarca çocuğu istismar ettiği öne sürülüyordu. Yardımcısı Ghislaine Maxwell, 2021’de aynı suçlarla yargılandı ve 20 yıl hapis cezası aldı.

Trump ile Epstein’ın, 1980’li yıllardan 2000’lerin başına kadar New York ve Florida’daki sosyal çevrelerde yakın ilişkileri bulunuyordu. Wall Street Journal, Trump’ın Epstein’ın 50'inci yaş günü için yazdığı “gizli bir kutlama” mektubunu yayımladı. Trump ise mektubun “uydurma” olduğunu söyleyerek gazeteye ve sahibi Rupert Murdoch’a dava açacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı, yayımlanacak jüri ifadelerinde kurbanlara ait bilgilerin gizleneceğini ve belgelerin ne kadarının kamuoyuna açılacağına nihai kararı mahkemelerin vereceğini bildirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA