25 Ekim 2025 Cumartesi

10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:25   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”  
 
     
   

Burhanettin Bulut: "Artık gazeteciler için 24 Temmuz, bir bayram değil; bir isyan ve direniş günüdür"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü mesajında "Özgür kalan tek mecra olan sosyal medya bile sansürlenmekte, vatandaşın haber alma hakkı sistematik şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Halkın vergileriyle ayakta duran kamu yayıncısı TRT dahi gerçekleri aktarmak yerine iktidarın sesi haline gelmiştir. Artık gazeteciler için 24 Temmuz, bir bayram değil; bir isyan ve direniş günüdür" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 23 Temmuz 2025 Çarşamba 17:42   Okunma : 575

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü dolayısıyla mesaj paylaştı. Bulut, şunları kaydetti:

“Sansürün kaldırılmasının simgesi olan 24 Temmuz’a Türkiye, ne yazık ki bugün basına vurulan zincirlerin en ağır biçimde hissedildiği, baskı ve sansürün gölgesinde girmektedir. Bir zamanlar gazeteciliğin özgürlük ve gerçekler uğruna mücadele ettiği bu özel gün, bugün basın emekçilerinin yargılandığı, susturulmak istendiği, hedef gösterildiği bir tabloya dönüşmüştür. Halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan onurlu gazetecilik mesleği, iktidar eliyle bir propaganda aracına dönüştürülmek istenmektedir.

"RTÜK’ün ağır para cezaları kestiği, ekran kararttığı bir baskı ortamında yapılmaya çalışılmaktadır"

Saray’ın hoşuna gitmeyen her haber RTÜK ve İletişim Başkanlığı aracılığıyla 'yalan' diye yaftalanmakta; iktidarı eleştiren her ses 'düşman' ilan edilmektedir. Zaman kavramı olmadan, güvencesiz koşullarda çalışan; emeğinin karşılığını alamayan, sendikal hakları engellendiği için toplu sözleşme yapamaz hale getirilen gazeteciler gözaltılarla, cezaevleriyle ve mahkeme salonlarıyla susturulmaya çalışılmaktadır. Bugün Türkiye’de gazetecilik, Basın İlan Kurumu’nun ilan vermediği; RTÜK’ün ağır para cezaları kestiği, ekran kararttığı; internet sitelerinin keyfi kararlarla erişime kapatıldığı bir baskı ortamında yapılmaya çalışılmaktadır.

"Basını susturmak halkı susturmak, halkın haber alma hakkını yok etmek demektir"

Özgür kalan tek mecra olan sosyal medya bile sansürlenmekte, vatandaşın haber alma hakkı sistematik şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Halkın vergileriyle ayakta duran kamu yayıncısı TRT dahi gerçekleri aktarmak yerine iktidarın sesi haline gelmiştir. Artık gazeteciler için 24 Temmuz, bir bayram değil; bir isyan ve direniş günüdür. Medyaya ve gazetecilere reva görülen bu zulme karşı sesimizi yükseltmeye, gerçeklerin üzerindeki örtüyü kaldırmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki; basını susturmak halkı susturmak, halkın haber alma hakkını yok etmek demektir. Bu da ülkeyi karanlığa mahkûm etmektir.

"Gazeteci özgür olmadan halk da özgür değildir"

Bugün, halkın haber alma hakkı için mücadele eden her gazeteci, aslında Türkiye’nin demokrasisi, özgürlüğü ve geleceği için mücadele etmektedir. Medyanın baskı altına alındığı, gazetecilerin gerçekleri yazdıkları için hedef gösterildiği, tutuklandığı bu dönem demokrasi tarihimizde utançla hatırlanacaktır. Gazeteciliğin ateşten gömlek giymek olduğu bu karanlık günlerde, gerçekleri yazan, konuşan ve halka doğruları ulaştıran her gazetecinin yanında olmaya devam edeceğiz. Basın özgür olmadan demokrasi olmaz; gazeteci özgür olmadan halk da özgür değildir. Her türlü baskıya ve tehdide rağmen gerçeğin peşinde koşan, korkmayan, sinmeyen, kaleminin onuruna sahip çıkan, ateşten gömleği giyen tüm gazetecilere selam olsun. Gazeteciliğin suç olmadığı, basın ve ifade özgürlüğünün tam anlamıyla sağlandığı bir Türkiye dileğiyle…”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA