21 Ağustos 2026 Cuma

15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"  
 
     
   

Türkiye Belediyeler Birliği tarihinde ilk kez Toplu İş Sözleşmesi imzalandı


Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) kurumsal tarihinde önemli bir adım atarak ilk kez toplu iş sözleşmesine imza attı. Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) ile yürütülen görüşmeler sonucunda taraflar anlaşmaya vardı ve sözleşme TBB ana hizmet binasında düzenlenen törenle resmiyet kazandı.

 

Tarih : 30 Temmuz 2025 Çarşamba 10:12   Okunma : 713

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) kurumsal tarihinde önemli bir adım atarak ilk kez toplu iş sözleşmesine imza attı. Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) ile yürütülen görüşmeler sonucunda taraflar anlaşmaya vardı ve sözleşme TBB ana hizmet binasında düzenlenen törenle resmiyet kazandı. Genel Sekreter Suat Yıldız, "Bu sözleşme ile birlikte TBB, çalışan hakları konusunda yerel yönetimler açısından müstesna bir yer edindi" dedi.

TBB, kurumsal tarihinde önemli bir adım atarak ilk kez toplu iş sözleşmesine imza attı. Tez-Koop-İş ile yürütülen görüşmeler sonucunda taraflar anlaşmaya vardı. Sözleşme TBB ana hizmet binasında düzenlenen törenle resmiyet kazandı.

İmza törenine; TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız, Genel Sekreter Yardımcıları Ulaş Altun ve Feridun Ulutaş, TBB Personel AŞ Genel Müdürü Özgür Kısa, Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kirman, Şube İdari Sekreteri Özgür Noyan, Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Merve Şahin ile Sendika İşyeri Temsilcileri katıldı.

Toplu iş sözleşmesiyle birlikte TBB çalışanlarının özlük haklarında önemli iyileştirmeler sağlandı. Sözleşme, iş güvencesi, sosyal haklar ve çalışma koşulları açısından çalışanlara önemli kazanımlar getirirken, kurumsal sendikal örgütlenme açısından da bir örnek teşkil etti. İmza töreninde konuşan TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız, şunları kaydetti:

“TBB olarak çalışanlarımızın sendikal faaliyetlerini sonuna kadar destekliyoruz. Anayasamızda güvence altına alınan sendikal örgütlenmenin, bizim dönemimizde işçiler için de hayata geçmiş olması bizim için ayrı bir anlam ve mesaj içeriyor. Birlik tarihinde ilk kez işçilerimizle toplu iş sözleşmesini imzaladık. Ocak ayında da çalışanlarımızın haklarını gözeten önemli iyileştirmeler yapmıştık. Bu sözleşme ile birlikte TBB, çalışan hakları konusunda yerel yönetimler açısından müstesna bir yer edindi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sözleşmenin tüm işçilerimize, ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Tören, imzaların atılması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA