10 Nisan 2026 Cuma

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
   

Büyükşehir Mersin’in Mavisi İçin 7/24 Nöbette


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden, su altı dronu ve Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile denetim gerçekleştiriyor. Ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığı günden bu yana uygulandı.

 

Tarih : 31 Temmuz 2025 Perşembe 09:45   Okunma : 602

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Akdeniz’in incisi Mersin’in denizini korumak için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Her yıl binlerce geminin uğradığı liman kenti Mersin’de, deniz canlılarının yaşam alanlarını tehdit eden gemi kaynaklı atıklar için kapsamlı ve çok yönlü bir denetim ağı kuruldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek adına havadan, karadan, denizden ve su altı dronu ile denetim gerçekleştiriyor. 7 gün 24 saat görev başında olan ekipler; teknolojinin tüm olanaklarını da seferber ederek, ekosistemi tehdit eden unsurlara karşı mücadele veriyor.

Elektronik Gemi Denetim Sistemiyle, 53 kilometrelik kıyı şeridi anlık olarak denetleniyor

Geçtiğimiz yıl hizmete alınan Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile kent genelinde 25 farklı lokasyonda aktif olarak çalışan kameralar, denizi kirleten gemileri anlık olarak tespit ediyor. Çeşmeli ile Tarsus Kulak mevkii arasındaki 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyen sistem sayesinde, ekiplerin ulaşamayacağı bölgelerde bile denetim kesintisiz sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2019’dan bu yana Mersin denizini kirleten toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL cezai işlem uyguladı. Bu cezai işlemin 70 milyon TL’lik kısmı, Elektronik Gemi Denetim Sistemi devreye alındığın günden bu yana uygulandı.

Üresin: “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Deniz Denetim Şefi olarak görev yapan Emre Üresin, denetimleri havadan, karadan, denizden ve denizaltından dronla yaptıklarını belirtti. Kurdukları Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile de kentin 25 lokasyonundan denetimlerin daha sıkı bir şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen Üresin, “Elektronik Gemi Denetim Sistemi ile Bakanlık tarafından bize tanımlanan, Çeşmeli’den Tarsus Kulak mevkiine kadar olan 53 kilometrelik kıyı şeridini 7/24 izleyerek ve kayıt altına alarak denetimlerimize devam ediyoruz. 2019’dan bu yana toplam 91 gemiye yaklaşık 300 milyon TL ceza uyguladık. Bunun 70 milyon TL’lik kısmını, Elektronik Gemi Denetim Sistemi’ni devreye aldığımız günden bu yana uyguladık. Bu sistem sayesinde, ekiplerimizin olmadığı alanlarda bile denetimlerimiz sürüyor” dedi.

Denetimlerin önemine de değinen Üresin, “Biz bu denetimleri yapmazsak, denizlerimiz kirlenmeye devam eder. Ayrıca limanımıza gelen ve açıktan geçen gemileri de sürekli izleyerek, atık bırakmalarına engel oluyoruz. Denizlerimiz zaten karasal kaynaklı kirlilikten dolayı büyük bir baskı altında. Biz bunu önlemek amacıyla, yetki sahamız içerisinde olmasa dahi bir ihbar geldiğinde gidip bakıyor ve ilgili kuruma bildiriyoruz. Denizimizi korumak için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA