11 Nisan 2026 Cumartesi

16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı  
 
     
   

Büyükşehir’in “Gelecek Hayalim” Projesi Kadınların Gücüne Güç Katacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde, kadınların iş yaşamına katılımını artırmayı hedefleyen “Gelecek Hayalim İş Yaşamına Hazırlık Eğitim Programı” düzenlendi. Kadınların iş dünyasında daha güçlü, görünür ve etkin olmasını destekleyen “Gelecek Hayalim” projesi, Mersin’de yeni bir iş birliğiyle hayata geçti. Eğitimde; katılımcı kadınların iş yaşamında daha çevik hareket etmeleri, yenilikçi çözümler üretmeleri ve sürdürülebilir projelere öncülük etmeleri amaçlandı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2025 Cuma 09:05   Okunma : 654

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde, Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde, kadınların iş yaşamına katılımını artırmayı hedefleyen “Gelecek Hayalim İş Yaşamına Hazırlık Eğitim Programı” düzenlendi.

Kadınların iş dünyasında daha güçlü, görünür ve etkin olmasını destekleyen “Gelecek Hayalim” Projesi, Mersin’de yeni bir iş birliğiyle hayata geçti. Girişimci İş Kadınları Derneği de (GİŞKAD), Genç Başarı Eğitim Vakfı ile imzaladığı protokol kapsamında projeye dahil oldu. Proje; Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı desteğiyle, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı yürütücülüğünde gerçekleşiyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, ilgili müdürler, GİŞKAD, Ford Otosan yetkilileri, akademisyenler ve üretici kadınların katılımıyla düzenlenen eğitim programı kapsamında; çeviklik, sürdürülebilirlik ve inovasyon yönetimi gibi çağdaş iş dünyasının gerekliliklerine odaklanan başlıklar ele alındı. Sürdürülebilirlik eğitimi Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Bilgen, inovasyon ve çeviklik eğitimi ise Eğitmen Yarenur Özkan tarafından verildi. Eğitimde, katılımcı kadınların iş yaşamında daha çevik hareket etmeleri, yenilikçi çözümler üretmeleri ve sürdürülebilir projelere öncülük etmeleri amaçlandı. Toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan proje; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının güç birliğiyle büyümeye devam ediyor.

Dokucu: “Kadınlara destek vermek isteyen herkesin önünü açmak için çalışıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu eğitim hakkında bilgi vererek, “Gelecek Hayalim İş Yaşamına Hazırlık Eğitim Programı, kadınların önünü açacak bir program. Ford Otosan Gelecek Hayalim ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’na ben de buradan teşekkür ediyorum. GİŞKAD tabi ki genç girişimci kadınların önünü açmak için çok büyük mücadeleler veriyor. Bizim belediye olarak, bu alanda kadınlara destek vermek isteyen herkese elimizden gelen desteği sunacağımıza emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Beydağı: “Eğitim programı, kadınların iş yaşamında fark yaratmalarına ilham verecek”

GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, fırsat eşitliği temelli her projeye inandıklarını, kadınların iş dünyasında daha görünür ve daha güçlü olabilmeleri için çalıştıklarını belirterek, Genç Başarı Eğitim Vakfı ile bir iş birliği protokolü imzaladıklarını aktardı. Beydağı, “Bugün burada bu anlamda iş birliğinin ilk adımını atıyor olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Ford Otosan ve Vehbi Koç desteğiyle, Mikado Impact yürütücülüğünde hayata geçirilen ve gençlere ilham veren Gelecek Hayalim Projesi, bu kez Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve derneğimiz GİŞKAD iş birliğinde hayata geçiyor. Eğitim programı kadınların iş yaşamında daha çevik adımlar atmalarına, sürdürülebilir çözümler üretmelerine ve inovatif düşünceyle fark yaratmalarına ilham verecek” dedi.

Ford Otosan Toplumsal Yatırımlar ekibinden Hüseyin Yılmaz da yaptığı konuşmada; ‘Gelecek Hayalim’ projesinin ulaştığı noktayı ve gelecek hedeflerini paylaştı. Yılmaz, projenin başlangıçta üniversiteli kadınlara ve iş hayatına yeniden dönmek isteyen kadınlara yönelik olduğunu belirterek, bu platformun kadınların yeni kariyer yolları keşfetmesine ve iş dünyasında kendine yer bulmasına destek olduğunu aktardı.

Yılmaz: “Çok keyifli ve katkı sağlayan bir programdı”

Büyükşehir Belediyesi’nin yıl içinde açtığı stantlarda yer alan üretici kadınlardan seramik sanatçısı Özlem Yılmaz, “Eğitim programının ilk bölümünde, küresel ısınma ve doğadaki kaynaklarımızın tükenmesiyle ilgili bilgiler aldık. Sürdürülebilir yaşam ve sıfır atıkla ilgili neler yapılabilir konusunda da aydınlatıcı bilgiler verildi. İkinci bölümde ise inovasyon ve girişimcilik ele alındı. Çok keyifli ve katkı sağlayan bir programdı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, kadınların kendini geliştirmeleri için sürekli eğitim programları hazırladığını da kaydeden Yılmaz, “Bunların içinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. İş hayatı ile ilgili bilgi sahibi olmayan kadınlarımızın iş yaşamına kazandırılmasıyla ilgili büyük destekleri var. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Korkmaz: “Kendimizi geliştirmemiz için bu eğitimlere katılmamız gerekiyor”

Lavanta bahçesi işletmecisi Duygu Korkmaz da Büyükşehir’in üretici kadın stantlarında yer aldığını belirterek, “Eğitimin gerçekten inanılmaz faydası oldu. Kendimizi geliştirmemiz için bu eğitimlere katılmamız gerekiyor. Ne mutlu bize ki böyle bir belediyeye sahibiz. İlk bölüm sürdürülebilir yaşamla ilgiliydi. Toplum olarak attığımız her adıma dikkat etmemiz ve enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmamız gerekiyor. İkinci bölümde de inovasyon ve girişimcilikle ilgili eğitim aldık. Bunun da iş yaşantımıza gerçekten büyük katkısı oldu” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA