7 Ağustos 2025 Perşembe

15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:12   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:18   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:30   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR   23:58   MERSIN’DE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU YENIDEN TAÇLANDı: 135 YıLLıK VEFA VE 40 YıLLıK KARDEŞLIK AYNı SOFRADA BULUŞTU   22:26   ÖZGÜR ÖZEL: BIR ÇETE İBB DAVASı BORSASı OLUŞTURDU. HSK’YA YARıN TARIH, GÜN, SAAT VERECEĞIZ   21:10   İMAMOĞLU’NDAN TUZLA MITINGINE MESAJ: DIPLOMAM HıZLA IPTAL EDILSIN, DIYE ÜNIVERSITEYE BASKı YAPAN SAVCıLıK, IDDIANAMEYI HALA HAZıRLAYAMADı   20:24   CHP’LI BANKOĞLU’NDAN GENÇLIK DELEGESI ENES HOCAOĞULLARı’NıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANıYOR   20:20   MERSIN’DE 11 YAŞıNDAKI ARAS’TAN TÜRKIYE’YE İLHAM OLAN ÇEVRE HAREKETI   16:12   TOROSLAR KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞINE HAZıR   16:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "BIZIM OLDUĞUMUZ BIR KOMISYONDA BIR ANAYASA ÇALıŞMASı ASLA OLMAYACAK, YAPıLAMAZ"   16:06   DEM PARTILI CENGIZ ÇIÇEK, SAHTE BELGE VE DIPLOMA ŞEBEKESININ FAALIYETLERINE ILIŞKIN TBMM’YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI SUNDU   16:04   GAMZE TAŞCıER’DEN ÖLDÜRÜLEN TBMM PERSONELINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:02   İBB BAŞKANVEKILI ASLAN: EKREM İMAMOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARı OLARAK ASLA USANMAYACAĞıZ, BıKMAYACAĞıZ BU MILLETE HIZMET ETMEKTEN   15:52   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN SAHADA YOĞUN MESAI   15:43   MÜSİAD MERSIN ŞUBESI BAŞKANı KAYAN “KARDEŞLIK BAĞLARıMıZı YATıRıMA DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi’nden Sürdürülebilirlikte Örnek Adım: ISO 50001 Sertifikasıyla Mersin’de Bir İlk!


Yenişehir Belediyesi, enerji yönetiminde uluslararası standartları yakalayarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

 

Tarih : 7 Ağustos 2025 Perşembe 09:25   Okunma : 321

Yenişehir Belediyesi, enerji yönetiminde uluslararası standartları yakalayarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Enerji verimliliği, karbon ayak izinin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda önemli projelere imza atan Mersin Yenişehir Belediyesi, dünya çapında kabul gören ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası ile başarısını tescilledi. Böylece Yenişehir Belediyesi, Mersin genelinde beş farklı lokasyonda bu belgeyi alan ilk ve tek yerel yönetim oldu.

Uluslararası bağımsız denetim kuruluşu Bureau Veritas tarafından yapılan detaylı inceleme ve denetimler sonucu verilen sertifika, belediyenin enerji verimliliği alanındaki yönetim başarısını ve çevresel sorumluluğunu belgeledi.

Enerji, Sadece Tüketilen Değil, Yönetilen Bir Değerdir

“Enerji yalnızca tükettiğimiz bir kaynak değil, yönettiğimiz stratejik bir değerdir” mottosuyla çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi; güneş enerjisi sistemlerinden (GES) yenilenebilir enerji yatırımlarına, tüketim izleme sistemlerinden verimlilik optimizasyonuna kadar birçok alanda sistematik uygulamaları hayata geçirdi. Belediyenin bu kapsamlı yaklaşımı, ISO 50001 ile uluslararası düzeyde onaylanmış oldu.

Başkan Özyiğit: “Yenişehir, Türkiye’nin sürdürülebilirlik örneklerinden biri olacak”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, enerji yönetimindeki bu başarıyı daha önce alınan kalite belgeleriyle birlikte değerlendirdi:

“ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleriyle hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini belgeledik. Şimdi ise ISO 50001 ile çevresel duyarlılığımızı, enerji yönetimi alanındaki kurumsal sorumluluğumuzu uluslararası platformda tescilledik.”

Başkan Özyiğit, açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Toplam kalite yönetimi anlayışımızı sürdürüyor ve sosyal, çevresel sorumluluklarımızı yeni başarılarla taçlandırıyoruz. Ekolojik projelerimizle Yenişehir, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin de örnek gösterilen sürdürülebilir kentlerinden biri haline gelecek.”

Neden Önemli?

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası, dünya çapında yalnızca ileri düzey enerji yönetimi uygulamalarıyla uyumlu kurumlara veriliyor. Bu belgeye sahip olmak, belediyelerin sürdürülebilir enerji politikalarını sistemli biçimde uyguladığını ve sürekli iyileştirme süreci yürüttüğünü gösteriyor.

Yenişehir Belediyesi, bu belgeyle birlikte hem çevreye duyarlı yönetim anlayışını güçlendirdi hem de kent yönetiminde yenilikçi ve sürdürülebilir vizyonunu somutlaştırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA