21 Ağustos 2026 Cuma

15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MERCEK Kursları Kadınlara Umut ve Ekonomik Güç Sağlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan “Giyim Üretim Teknolojileri” kursları, kadınların sosyal hayata katılımını artırırken, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına da kapı aralıyor. Kurslara katılan 44 yaşındaki üç çocuk annesi Hatice Sandal, aldığı eğitimle kendi atölyesini kurma hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Tarih : 8 Ağustos 2025 Cuma 11:02   Okunma : 694

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan “Giyim Üretim Teknolojileri” kursları, kadınların sosyal hayata katılımını artırırken, ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına da kapı aralıyor. Kurslara katılan 44 yaşındaki üç çocuk annesi Hatice Sandal, aldığı eğitimle kendi atölyesini kurma hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Küçük Başlangıç, Büyük Hayaller

Evine yakın olması sebebiyle MERCEK kursuna başlayan Hatice Sandal, önceleri sadece çocuklarının kıyafetlerini dikmek için adım attığı bu yolculukta, zamanla kazandığı beceri ve özgüvenle profesyonel bir girişimciye dönüştü. “Şimdi evimde odamın birini atölyeye çevireceğim. Küçük tadilatlar yaparak başladım, ama hedeflerim çok büyüdü” diyen Sandal, ekonomik özgürlüğüne katkı sağlayan bu süreçte kursun ücretsiz malzeme ve profesyonel eğitmen desteğinin önemine vurgu yapıyor.

MERCEK’te Eğitim, Sosyal Destek ve Üretim Bir Arada

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çatısı altındaki MERCEK kursları; sıfır dikiş makineleri, kumaş ve tüm malzemeleri ücretsiz sağlayarak kursiyerlere tam donanımlı bir ortam sunuyor. Deneyimli eğitmenlerin uygulamalı eğitim verdiği kurslar, kadınların hem meslek sahibi olmasını hem de sosyal bağlarını güçlendirmesini sağlıyor.

Halkkent MERCEK Sorumlusu Eren Demir, “Hatice Hanım gibi kursiyerlerimiz kendilerini geliştirip kendi işyerlerini kuruyor. MERCEK olarak ekonomik özgürlük ve kendi ayakları üzerinde durmak isteyen herkesi kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

Eğitmenlerden Kadınlara Tam Destek

Giyim Üretim Teknolojileri Öğretmeni Nerman Özkartal, “Öğrencilerimizin sosyalleşirken kazanç sağlaması, hayallerini gerçekleştirmesi bizim için en büyük mutluluk. Anneler ilerlesin, çocuklarına ve kendilerine yetsinler istiyoruz” diyerek kursların sunduğu imkânların kadınların yaşam kalitesini yükselttiğini ifade etti.

Bir Kadının Dönüşümü: Hatice Sandal’ın Hikayesi

Hatice Sandal, kursa başlamadan önce hiç çalışma deneyimi olmadığını belirterek, “MERCEK sayesinde hayallerime bir kapı aralandı. Terziye verdiğim para şimdi cebimde kalıyor. Kumaş alıp dikerek aile bütçeme katkı sağlıyorum” dedi. Kursun, kendisine sadece dikiş öğretmediğini, aynı zamanda özgüven ve yeni hedefler kazandırdığını sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCEK kurslarıyla kadınların hayatına dokunmaya, onları güçlendirmeye devam ediyor. Siz de hayallerinizi gerçekleştirmek için MERCEK’e katılabilir, ücretsiz eğitim ve ekipman imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA