8 Mart 2026 Pazar

15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"  
 
     
   

Teoman Mutlu’dan Diyanet’e ’hutbe’ tepkisi


Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma hutbesine tepki gösterdi. Hutbede kadınların giyimine yönelik "Uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda bulunmak asgari ahlâk kurallarına aykırıdır" denmesini eleştiren Mutlu, ahlâkın yalnızca şekil üzerinden değerlendirilemeyeceğini söyledi. Mutlu, "Ey Diyanet, ihale oyunları yapanlara, sahte diploma düzenleyenlere, yolsuzluk yapanlara, nüfuz suistimali yapanlara, rüşvet alanlara neden her cuma hutbesinde seslenmiyorsunuz? Günah sadece kadına mı ait" dedi.

 

Tarih : 9 Ağustos 2025 Cumartesi 14:50   Okunma : 586

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma hutbesine tepki gösterdi. Mutlu, şunları kaydetti:

"1 Ağustos, Cuma Hutbesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbesi, Türkiye’deki bütün camilerde okundu. Hutbede, sadece kadınların giyim tarzı eleştirildi, uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda bulunmak asgari ahlâk kurallarına aykırıdır, denildi. 'Buna sessiz kalan herkes vebal altındadır' diye de eklendi!

Peki ey Diyanet, ihale oyunları yapanlara, sahte diploma düzenleyenlere, yolsuzluk yapanlara, nüfuz suistimali yapanlara, rüşvet alanlara neden her cuma hutbesinde seslenmiyorsunuz? Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yemek en büyük vebal değil midir? Günah sadece kadına mı ait?"

"‘Uygunsuz’ olduğuna kim, neye göre karar veriyor?"

Mutlu, ahlâk ve sorumluluk kavramlarının toplumun tüm kesimleri için geçerli olduğunu vurgulayarak, "Hangi kıyafetin ‘uygunsuz’ olduğuna kim, neye göre karar veriyor? Toplumsal değerleri temsil etmesi beklenen bir kurum, bu denli muğlak ve tek taraflı ifadelerle mi yol gösterecek" dedi.

"Diyanet toplumu birleştirici bir dil kullanmalı"

Mutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duran, adaleti önceleyen ve ahlâkı yalnızca şekil üzerinden değil, davranışlar, vicdan ve kamu yararı ekseninde değerlendiren bir anlayışa dönmesi gerektiğini söyledi. Mutlu, "Toplumun dini hassasiyetleri üzerinden kutuplaşma üretmek değil, birleştirici ve bütünleştirici bir dil kullanmak Diyanet’in asli görevidir. Artık daha tutarlı, herkesin saygısını kazanacak hutbelere dönülmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA