28 Ekim 2025 Salı

14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”  
 
     
   

CHP’li Kış: “Bir Asır Önce Yakılan O Meşale, Bugün De Yolumuzu Aydınlatıyor”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhuriyetimizin ilanının 102. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözünün hâlâ yol gösterici bir rehber olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 28 Ekim 2025 Salı 14:25   Okunma : 431

Gülcan Kış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 102 yıl önce yalnızca bir yönetim biçimini değil, bir milletin onurunu, özgürlüğünü ve geleceğini ilan etti.

O gece söylediği ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ sözü, bir milletin karanlıktan aydınlığa yürüyüşünün simgesidir.

O meşale hâlâ elimizde, o umut hâlâ yüreğimizde yanıyor.”

CHP’li Gülcan Kış, Cumhuriyet’in en temel değerlerinin bugün ağır bir sınavdan geçtiğini belirterek, ekonomik kriz, adaletsizlik ve demokrasiye yönelik baskıların Türkiye’yi kuruluş felsefesinden uzaklaştırdığını söyledi:

“Bugün Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, ülkemiz ekonomik eşitsizliklerle, hukuksuzluklarla, liyakatsizlikle mücadele ediyor.

Halkın iradesine, sandığa, yerel yönetimlere ve muhalefete yönelen her saldırı, aslında Cumhuriyet’in özüne yönelmiş bir saldırıdır.

Ama bilinsin ki; bu ülke, emperyalizme boyun eğmediği gibi, hiçbir baskıya da boyun eğmeyecek.”

Gülcan Kış, açıklamasında CHP’nin 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğu başarıyı hatırlatarak, halkın değişim talebinin artık geri döndürülemez bir gerçeğe dönüştüğünü vurguladı:

“Bugün partimizle, belediye başkanlarımızla uğraşıyorlar. Çünkü halktan korkuyorlar.

Ama şartlar o günden daha zor değil!

Nasıl ki 31 Mart’ta halkın iradesiyle birinci parti olduysak, yapılacak olan ilk seçimde de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü’nde Cumhuriyet Halk Partili bir Cumhurbaşkanı olacaktır. Çünkü bu millet, yeniden kendi kaderine sahip çıkmaya hazırdır.”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, sözlerini Cumhuriyet’in mirasına duyduğu inanç ve sorumluluk duygusuyla tamamladı:

“Cumhuriyet, bir milletin onurla ayağa kalkışıdır. Kadınların özgürlüğüdür, gençlerin umududur, emekçilerin alın teridir.

102 yıl önce nasıl başardıysak, yine başaracağız.

Çünkü biz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundayız.

Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA