(1).JPG)
Mersin Kent Konseyi koordinasyonunda, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında bu yıl ‘Biz de Varız’ sloganıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşü, kentin en geniş katılımlı etkinliklerinden biri oldu. Ulu Cami’den başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar coşkulu bir atmosferde devam etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra çok sayıda dernek, sivil toplum kuruluşu, odalar, özel gereksinimli bireyler ve aileleri etkinlikte buluştu. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın ritimleri eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı üyelerinin katılımıyla daha da renkli hale geldi.
(1).JPG)
Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda kürsü konuşmalarının ardından sahneye çıkan özel bireyler, Zeybek ve Silifke yöresine ait halk oyunlarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Katılımcılar, “Engelsiz bir Mersin için birlikte mücadele” mesajını güçlü bir şekilde dile getirdi.
Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Dursun Aslan, “Bu etkinliklerle topluma ‘farkında olun, biz de varız’ mesajını veriyoruz” derken; Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi 2. Başkanı Fethi Kahraman ise “Önümüzdeki engellerin kaldırılmasından başka bir isteğimiz yok” sözleriyle farkındalık çağrısını pekiştirdi.
Etkinliğe katılan özel gereksinimli bireyler ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi’nin duyarlılığını takdir ederek, engelsiz bir şehir için verilen çabaların kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
.JPG)
.JPG)
.JPG)