4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

Gülizar Biçer Karaca: Siz Atatürk’ten, İstiklal Marşı’ndan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden ne istiyorsunuz?


CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, "Öğreniyoruz ki ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin karnelerinden Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe kaldırılmış. Siz Atatürk’ten, İstiklal Marşı’ndan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden ne istiyorsunuz? Bu çocuklar karne sevincini yaşarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini görmelerinden neden rahatsız oluyorsunuz" dedi.

 

Tarih : 14 Ocak 2026 Çarşamba 15:33   Okunma : 566

"Her gün iktidarın Atatürk düşmanlığını, Cumhuriyet düşmanlığını açıkça ifşa ettiği uygulamalarla karşılaşmaya devam ediyoruz" diyen CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu açıklamasında, şunları kaydetti:

"Daha dün İstanbul’daki bir okulda, Milli Eğitim müfredatına ve kılık kıyafetine hiç uygun olmayan şekilde, gencecik çocuklarımıza okulun bahçesinde Ensar Vakfı'yla yapılan protokol çerçevesinde tekbir getirtilip pratik yaptırıldığına tanıklık ettik. Ensar Vakfı’nı nereden tanıyoruz? Ensar Vakfı, Karaman’da 45 çocuğa yönelik istismar vakasıyla sabıkalı bir vakıftır. Nasıl oluyor da böyle bir vakıfla Milli Eğitim Bakanlığı protokol yapabiliyor? Böyle bir vakıf, böyle bir anlayış nasıl oluyor da okullara, o küçücük çocuklarımızın yanına sokulabiliyor?

"Neden rahatsız oluyorsunuz"

Yine bugün öğreniyoruz ki ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin karnelerinden Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe kaldırılmış. Siz Atatürk'ten, İstiklal Marşı'ndan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi'nden ne istiyorsunuz? Bu çocuklar karne sevincini yaşarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini görmelerinden neden rahatsız oluyorsunuz?

"Mustafa Kemal Atatürk'e dönük bu tavrınız size kaybettirecek"

Daha ne kadar bu ülkenin kurucu değerlerine, kurucusuna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kaldırmanın dayanılmaz hafifliğini yaşatacaksınız? Ama sizi uyarıyorum: Siz bunları yaptıkça 85 milyon yurttaşımız, 7’den 70'e tüm vatandaşlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve devrimlerine daha da güçlü, daha da sımsıkı sarılıyor. Yüreklerinde O'na, O'nun devrimlerine ve O'nun açtığı yola olan bağlılıkları giderek perçinleniyor. Yapmayın, yapmayın. Siz kaybedeceksiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu ülkede Cumhuriyet devrimlerine yönelik bu saldırılarınız, Mustafa Kemal Atatürk'e dönük bu tavrınız size kaybettirecek. Tekrar uyarıyoruz. Siz yaptıkça, siz buna tevessül ettikçe Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in değerlerine bu millet daha sıkı sarılıyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA