7 Ağustos 2026 Cuma

16:06   TÜRKIYE VE 7 ÜLKE, İSRAIL’IN GAZZE’DEKI SALDıRıLARıNı KıNADı   16:05   ÇAĞLAYAN’DA IFADE VEREN GAZETECI ERTUĞRUL ÖZKÖK: CUMHURBAŞKANıNA HAKARET, ASLA AKLıMıN UCUNDAN DAHI GEÇMEYECEK BIR ŞEY   16:04   DERVIŞOĞLU, 16 AĞUSTOS’TA BALıKESIR KUVAYı MILLIYE MEYDANı’NDA YAPıLACAK "BAYRAK KALDıRıYORUM" MITINGE ÇAĞRıDA BULUNDU   16:02   ERDOĞAN, BAHÇELI’YI KABUL ETTI   16:01   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFI DEĞERLENDIRMESI: "BÜTÜN SORUNLARı ÇÖZEN NIHAI BIR DÜZENLEME DEĞIL, BIR BAŞLANGıÇ"   16:01   AHMET ÖZER’DEN "ÇERÇEVE YASA" YORUMU: "BU DÜZENLEME BIR SON DEĞIL, YENI BIR BAŞLANGıÇTıR”   13:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN, BAKAN YUMAKLı’YA SORDU: "MERSIN’IN YANGıNLARA KARŞı HAZıRLıK KAPASITESI NE DÜZEYDE"   13:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN "ÇERÇEVE YASA" TEPKISI: "ŞU ANDA CEZAEVLERINDE BULUNAN ADLI MAHKUMLARıN SUÇU NE, YETERINCE ADAM ÖLDÜRMEMELERI MI?"   13:52   ADALET BAKANı GÜRLEK, UĞUR MUMCU’NUN AILESIYLE GÖRÜŞTÜ   13:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, ER ŞEHIT YAKıNLARı VE ER GAZILERIN EYLEMINE DESTEK ZIYARETI   13:49   MALATYALı KAYıSı ÜRETICISI MALIYET VE DÜŞÜK FIYAT KıSKACıNDA: “KAYıSıNıN SAHIBI YOK”   13:48   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK’TEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "HEDEFIMIZ; GÜVENLIĞIN, HUZURUN VE KARDEŞLIĞIN KALıCı OLDUĞU GÜÇLÜ BIR TÜRKIYE’DIR"   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERI RAHATLATAN MODEL: GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZI’NE NASıL BAŞVURULUR?   10:15   ÜSKÜDAR’DA KOLTUK SAHIBINI BULDU! GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLAN SINEM DEDETAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: ’EN GÜZEL CEVAP...’   10:10   MEZITLI BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI: HIZMET HıZı İKI KATıNA ÇıKACAK   06:28   TUZLA’DA TRANSFER DEPREMI! ÖZGÜR ÇELIK’TEN ŞOK İDDIA: ’40 MILYARLıK VURGUNA KıLıF Mı ARANıYOR?’   21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"  
 
     
   

Eczacının yiyeceklerine ilaç kattıkları ve çocuğunun ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan sanıklara 5 yıl sonra 5’er yıl hapis


Ankara’da eczacı Büşra Akdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine gizlice şizofreni tedavisinde kullanılan ilaç kattıkları, bu nedenle trafik kazası geçirmesine ve 4 yaşındaki oğlunun ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdoğan hakkında 5 yıl sonra, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan 5’er yıl hapis ve 40’ar bin lira adli para cezası verildi.

 

Tarih : 7 Mayıs 2026 Perşembe 18:10   Okunma : 941

Ankara’da 20 Aralık 2020’de meydana gelen trafik kazasında yaralanan eczacı Büşra Akdoğan’ın 4 yaşındaki oğlu Ahmet Nazif Yıldız yaşamını yitirdi. Akdoğan, yanında çalışan eczacı kalfası Süleyman Özçelik ile yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine gizlice şizofreni tedavisinde kullanılan nörolojik ilaç kattıklarını, bu nedenle kaza yaptığını öne sürerek şikayetçi oldu.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların usulsüz ilaç alım satımı yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) zarara uğrattıkları ve bu yolla “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri belirtildi.

İddianamede ayrıca, sanıkların eczacıya gizlice ilaç vererek üzerlerindeki denetim imkanını ortadan kaldırdıkları, bu şekilde yaklaşık 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat sağladıkları ifade edildi.

Ağırlaştırılmış müebbet talep edilmişti

Savcılık, Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdoğan’ın, Büşra Akdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine kattıkları ilaç nedeniyle trafik kazasına neden olarak çocuğun ölümüne sebebiyet verdiklerini belirterek “olası kastla çocuğu kasten öldürmek” suçunu işlediklerini kaydetti.

İddianamede sanıkların, “olası kastla çocuğu kasten öldürmek”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Mahkemeden beraat ve hapis cezası kararı

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına yalnızca taraf avukatları katıldı.

Avukatların beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Süleyman Özçelik ile Muaz İslam Bozdoğan’ın “nitelikli dolandırıcılık” ve “olası kastla çocuğu kasten öldürmek” suçlarından ayrı ayrı beraatine hükmetti.

Mahkeme, iki sanığın “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan ise 5’er yıl hapis ve 40’ar bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA