4 Mayıs 2025 Pazar

09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

Genel Başkan Kılıçdaroğlu CHP’nin son anketini açıkladı..


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin elindeki araştırma verilerini paylaşarak "En son gelen tahmin ‘hayır’ oylarının yüzde 53 civarında olduğu" dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2017 Cumartesi 01:19   Okunma : 1304

CHP lideri Kılıöçdaroğlu, referandum öncesinde katıldığı son canlı yayında (Halk TV ve Tele 1 TV'nin ortak canlı yayını) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Referanduma 2 gün kala ‘evet’ yoğunluklu yayınlanan anket sonuçlarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bundan 1 hafta önce hükümetin strateji uyguladığını, son hafta anket maniplasyonu yapacağını söylemiştim. Kararsız yurttaşları sandığa gitmemesine yönelik bir strateji kullanılıyor. Sandığa gidildiği sürece ‘hayır’ çıkacak. Demokratik bir ülke olmak istiyorsak sandığa gidip oy kullanmak çok önemli. Yapılan bir parti seçimi değil. Tek adamlık rejimi ile parlamenter demokratik rejim arasında bir seçim yapılacak. Referandumun ardından ‘bütün baskılara karşı halk demokrasiden yana tavrını koydu’ diyerek yeni süreci yaratacağız” dedi.

"ŞU AN YÜZDE 53 HAYIR"

CHP’nin elindeki araştırma verilerini de paylaşan Kılıçdaroğlu, “En son gelen tahmin ‘hayır’ oylarının yüzde 53 civarında olduğu. Bunun içerisinde gizli oy dediğimiz, ‘acaba hayır dersem başıma birşey gelir mi’ diye düşünen kitle de var. Sandığa gidiş ne kadar fazla olursa ‘evet’ ile ‘hayır’ arasındaki fark, ‘hayır’ lehine o kadar fazla olacak” diye konuştu.

"SANDIKLAR GÜVENDE"

Halkın sandık güvenliği konusunda endişe içinde olmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ciddi bir kararlılık içerisindeyiz. Sandık görevlileri ve müşaitler belirlendi. Bütün arkadaşlara seslenmek isterim, birleştirme tutanakları alınmadan hiç kimse sandık başından ayrılmasın, herkes sandığa sahip çıksın. Kararlı olmak, demokratik standarları geliştirmek zorunda olan bir ülkeyiz. Bu ülkenin insanları 3. sınıf demokrasiye laik değil. Güçlü bir ülke olduğumuz demokratik standarlarımızdan belli olmalı” ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ YENİ FARK ETTİ"

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin açıklamaları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepkisi ile büyüyen eyalet tartışmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Eyalet diye yazmaz zaten. ‘Birden fazla ili kapsayan düzenlemeler yapabilir’ diyor. Cumhurbaşkanı bakanlıkları, merkez ve taşra teşkilatını yeniden düzenleyebiliyor. Karatepe de bunu ifade etti ama Bahçeli bunu yeni keşfetmiş gibi görünüyor” dedi.

"EVET DEMENİN VEBALİ BÜYÜK"

Kılıçdaroğlu referandum öncesinde katıldığı son yayınında seçmene “‘Pazar günü hava güzel sandığa gitmiyorum’ demesinler. Herkes mutlaka sandığa gitmeli. ‘Evet’ demenin vebali çok ağırdır. Türkiye’nin kaderi demokrasinin yükselmesi ile yükselir. Sandıkların güvenliği konusunda hiç bir tereddüt olmasın. Sandıkların güvenliğini parti üyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve genç avukatlarla takip edeceğiz. Türkiye’nin demokrasisi, bekası, çocuklarımız, geleceğimiz için kahverengine ‘hayır’ a mührümüzü basalım” mesajı verdi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, kılıçdaroğlu, anket, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA