25 Aralık 2025 Perşembe

19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI  
 
     
   

Büyükşehir Belediyesi 4’te 4’lük Başarı Yaptı


Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren eğitmenlerden aldıkları derslerle, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi ve konservatuar bölümlerini kazanarak, müzik kariyerlerinde basamak atladı. Büyükşehir Belediye Konservatuarı’ndan eğitim alan 4 öğrencinin 4’ü de üniversiteyi kazanarak, geleceğin yetenekli müzisyenleri olma yolunda ilerliyor.

 

Tarih : 17 Eylül 2019 Salı 15:52   Okunma : 996

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Büyükşehir Belediye Konservatuarı, yetenekleri doğrultusunda eğitim verdiği 4 öğrenciyi yetiştirerek, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi ve konservatuar bölümlerini kazanmalarını sağladı. Büyükşehir Belediye Konservatuarı'ndan aldıkları yoğun eğitimle üniversiteyi kazanan öğrenciler, geleceğin yetenekli müzisyenleri olma yolunda kariyer basamaklarını tırmanıyor.

Öğrencilerden Nimet Çetin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Hüseyin İyidoğan, Selçuk Üniversitesi, Muhammet Ali Sayar, Ankara Üniversitesi'nin konservatuar bölümlerini, Merve Koç ise Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandı. Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde yeni yetenekleri bünyesine kazandırmak için 26-27 Eylül'deki giriş sınavına 15-40 yaş arası yetenekleri bekliyor.

8 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrencisi Nimet Çetin, aldığı eğitimin kariyerinde büyük sıçramalar yarattığını belirtti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanan ve 8 yıldır müzikle ilgilenen Çetin, müzikle tanışma hikayesinden bahsederek, “Ben lise dönemindeydim. Bir program izliyordum. Orada bağlama çalıyordu. Babama ‘benim neden bağlamam yok’ demiştim. Ertesi gün babamın bağlamayı alıp gelmesiyle bu hevesim başladı ve arttı. 8 yıldır hem aldığım eğitimlerle hem de hevesimle buraya kadar geldim. Yani bu sene 8 yıllık hayalimi gerçekleştirmiş oldum” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR, YETENEKLİ MÜZİSYENLERE ÜCRETSİZ İMKAN SAĞLIYOR

Niğde'yi hem memleketi olduğu için hem de sevdiği için tercih ettiğini anlatan Çetin, bağlama çalmaya duyduğu ilginin Büyükşehir Belediye Konservatuarı'ndan aldığı eğitimle vücut bulduğunu anlattı. Müzik eğitimi almak için ciddi bütçelerin harcandığını belirten Çetin, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz sağladığı imkandan şöyle bahsetti ve “Çoğu insanın müzik eğitimi alması için ciddi bir imkana sahip olması gerekiyor ama Belediye Konservatuarı’nın bize vermiş olduğu ücretsiz imkanlar bizim için çok iyi oldu. Müzikle ilgilenmek isteyenlere burayı tavsiye ediyorum. Hocalarımız çok ilgileniyorlar. Onlar sayesinde çok iyi yerlere gelineceğini düşünüyorum. Fügen, Zekeriya ve Dilek Hocam’ın bize vermiş olduğu eğitimle hevesimiz artmaya başladı. Onların sayesinde, onların da bize vermiş olduğu katkıyla kazandık. Çok mutluyum” diye konuştu.

“BU SINAV İÇİN ÇOK CİDDİ PARALAR ÖDEYEN İNSANLAR VAR”

Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazanan Merve Koç ise müzikle ilgilenmeye ortaokuldaki müzik öğretmenin kendisini koroya almasıyla başladığını anlattı. Müziğin kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Koç, Neşet Ertaş'ı örnek aldığını söyleyerek, düşüncelerinden şöyle bahsetti; 

“İleride ortaokuldaki müzik öğretmenim gibi bir öğretmen olmak istiyorum. Gerçekten bu sınav için çok ciddi paralar ödeyen insanlar var ve Belediye’nin bize sağladığı bu imkanla birlikte ücret ödemeden kazandık. Öğretmenlerimiz sayesinde, Belediye sayesinde. Zaten memleketimi kazandım. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım.”

“4'TE 4 YAPTIK”

Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda 19 yıldan beri eğitmenlik yapan Konservatuar Sorumlusu Fügen Aykın, Konservatuar bünyesinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümlerinin olduğunu belirterek, verilen 4 yıllık eğitimin sonunda güzel sonuçlar aldıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda eğitim alıp Devlet Konservatuarı'na gittikten sonra Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda eğitmenliğe başlayanların da olduğunu belirten Aykın, “Bu yıl 4 tane öğrencimiz yetenek sınavı hazırlığı için bize başvurdu. Onları Ocak ayından beri çalıştırıyorduk. Güzel sonuçlar aldık. 4’te 4 yaptık. 4 öğrencimizi de konservatuara, güzel sanatlar fakültelerine gönderdik” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, YENİ YETENEKLERİ BEKLİYOR

Yeni dönemde yeni yetenekleri beklediklerini belirten Aykın, “Büyükşehir Belediye Konservatuarı, ücretsiz eğitim vermekte. Eğitimlerimiz ücretsiz yapılmakta. İnsanların dışarıda çok büyük paralar ödediği bu hizmeti Belediyemiz ücretsiz vermekte ve gördüğünüz gibi de güzel sonuçlar almaktayız. 26-27 Eylül’de bizim giriş sınavlarımız var. 15-40 yaş arası öğrenci alacağız. Bunun için başvurular başladı. İlköğretim mezunu herkes katılabilir. Bir form dolduracaklar, iki fotoğraf ve kimlik fotokopisiyle gelecekler, kayıtlarını yapacağız. Sonra da sınavlarını yapacağız. Kazandıkları takdirde de 4 yıllık güzel bir eğitim alacaklar. Bizim yerimiz, İstiklal Caddesi’nde Sanat Sokağı’nın içinde. Geldikleri takdirde onları güzel bir şekilde ağırlayacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA